Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: România, locul 77 într-un top al inegalităţii între sexe. Ce spun specialiștii despre accesul restrictiv în anumite domenii

Publicat

femeie afaceri România se află pe locul 77 din 145 de țări într-un top al inegalității între sexe. Potrivit unui studiu realizat de World Economic Forum, decalajele între bărbați și femei vor dispărea definitiv abia după 118 ani. Studiul internaţional a luat în calcul participarea economică și oportunitatea, realizările educaționale, speranța de viață și puterea politică.

Specialiştii de la Elite Business Women afirmă că reprezentantele sexului frumos din România au făcut pași foarte importanți, în ultimul deceniu, pentru a stinge acest decalaj între sexe, iar româncele au nevoie de mai multă încredere în puterile proprii pentru a închide prăpastia socială mult mai devreme decât preconizează studiul internațional.

„La ora actuală, femeile din România au reuşit să egaleze sau chiar să îi depăşească pe bărbaţi la capitole importante, precum realizările educaţionale sau chiar performanţele manageriale în mediul de afaceri, însă singurele capitole în care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strâns legate de reprezentarea politică – în Legislativ, în Guvern sau chiar la nivel de Președinție”, explică Bianca Tudor, preşedintele Elite Business Women.

sursa: weforum.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax