Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr de 24 de ani din Șugag, sancționat de polițiști pentru că deținea ilegal un detector de metale

Publicat

Poliţiştii din Şugag au depistat un bărbat din comună, care deţinea, ilegal, un detector de metale. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Poliţia reaminteşte faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii.

Poliţiştii Postului de Poliţie Șugag au efectuat, vineri, o acţiune, pe raza comunei Şugag, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor de la normele legale privind protecţia patrimoniului arheologic.

Cu ocazia acestei acţiuni, a fost depistat un cetățean, în vârstă de 24 de ani, din comună, care deţinea, fără autorizaţie, un detector de metale.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. 1 pct. 10 din Ordonanța nr. 43/2000, iar detectorul de metale a fost confiscat, transmite IPJ Alba.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aminteşte celor interesaţi de achiziţionarea unui detector de metale, faptul că o pot face doar de la societăţi comerciale autorizate, conform O.G. 43/2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional şi a Legii 258/2006 privind modificarea şi completarea O.G. 43/2000.

După achiziţionarea aparatului este necesară obţinerea unei autorizaţii de deţinere a detectorului de metale.

Această autorizaţie se eliberează de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru persoanele care au domiciliul pe raza judeţul Alba, după prezentarea următoarelor documente:

-Cerere tip;
-Carte de identitate şi copie;
actul cu care se dovedeşte că solicitantul este proprietarul detectorului de metale (copie şi original)
-Chitanţa emisă de unităţile CEC din care să rezulte că a fost achitată suma de 10 lei, reprezentând taxa pentru autorizaţie;
-Certificat de cazier judiciar;

Dosarul se depune la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale, Alba Iulia, P-ta I.C. Brătianu, nr. 1 A.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax