Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un albaiulian a fost lovit pe stradă de doi agresori. Aceştia au fost sancţionaţi de jandarmi

Publicat

tineri

Jandarmii au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.30, pentru calmarea unui scandal izbucnit pe strada Petreşti din Alba Iulia. Un trecător a fost lovit de doi bărbaţi. Agresorii au fost sancţionaţi.

La faţa locului echipajul de jandarmerie a constatat că vinovaţi de producerea incidentului sunt N. Matei, de 56 de ani şi N. Cosmin, de 24 de ani care au înjurat, jignit, îmbrâncit şi chiar lovit un trecător. Intervenţia jandarmilor a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte penale grave. Victima a primit îngrijiri medicale şi a fost îndrumată să depună plângere pe numele celor doi agresori, în vederea tragerii lor la răspundere din punct de vedere penal.

Deocamdată, potrivit prevederilor legale, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional: N. Cosmin cu amendă în valoare de 200 de lei, iar N. Matei cu avertisment scris.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de situaţii, jandarmii reamintesc:

– provocarea ori participarea efectivã la scandal, în locuri sau localuri publice, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 200 la 1000 de lei.  Dacă faptele sunt sãvârşite în incinta unei instituţii de învãţãmânt, a unei instituţii de sãnãtate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, sancţiunile aplicabile sunt amenzile de la 1.000 lei la 3.000 lei.

– lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Dacă  faptele sunt săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.

– lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă faptele sunt săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax