Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘOCANT: Filmul accidentului mortal din giratoriul de la Penny pune sub semnul întrebării ipoteza ”biciclistul a fost de vină”

Publicat

collageacdb Filmul accidentului în urma căruia un biciclist din Alba Iulia și-a pierdut viața în sensul giratoriu de la Penny Ampoi (Strada Tudor Vladimirescu) răstoarnă ipoteza ”biciclistul vinovat”. Momentul șocant al impactului arată că acesta intrase deja în sensul giratoriu în momentul în care a fost surprins și lovit în plin de o mașină care venea pe șoseaua principală. Imaginile cu momentul impactului, prezentate în exclusivitate de Alba24, au fost surprinse de camerele de luat vederi ale unei firme din apropiere. 

Accidentul a avut loc în data de 21 septembrie 2017, în jurul orei 11,15. Potrivit informațiilor inițiale, C.I de 65 de ani de ani, din Alba Iulia, nu s-ar fi asigurat la intrarea în sensul giratoriu și a fost acroșat de un autoturism condus de o femeie de 32 de ani. Imaginile de mai jos pun sub semnul întrebării această ipoteză.

YouTube video

Vezi și: FOTO UPDATE: ACCIDENT MORTAL la Alba Iulia. Un biciclist a decedat după ce a fost acroşat de o mașină, pe strada Tudor Vladimirescu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

19 Comentarii

19 Comentarii

  1. GELU B.

    miercuri, 27.09.2017 at 20:19

    Acest accident demonstreaza inca odata ca la noi nu se cunoaste circulatia in sensul giratoriu.Nu inseamna ca daca circuli pe un drum prioritar poti sa mergi inainte ca si calu.Semnul cedeaza trecerea este la fiecare intrare in giratoriu!!!Din pacate cei care merg inainte ignora total semnele de circulatiesi nici macar nu incetinesc in zona respectiva desi si cei care ies de la Penny cat si dinspre Ampoi 3 au aceleasi drepturi.

  2. Mihai

    miercuri, 27.09.2017 at 22:28

    Ca la noi, ce usor este ancheta politiei aa mortul e vinovat ca au constatat cercetarile de la fata locului. Asa zice Dorel politistu…
    Rusine si uite asa nu e drept ce se intimpla in Romania.
    Sa puna mina si sa aplice legea la cel ce e vinovat nu la cel ce a murit fara vina…
    Au video in fata sau ce o fi manipulat cu ar fi in stara sa o spuna…
    Uff
    Tara lui papura papura voda mori cu zile si te si gasesc vinovat…
    Hai domle….

  3. A.D.

    joi, 28.09.2017 at 07:35

    Ce va tot agitati atata ? In Romania e perfect legal sa omori oameni cu masina. Documentati-va!

  4. Tabita

    joi, 28.09.2017 at 09:12

    Sofatul in Alba lasa de dorit.Nu I de mirare ce ca a intrat in biciclist cand unii vorbesc la telefon si fumeaza in acelasi timp,se incadreaza gresit si apoi iti taie fata ca na de ce sa stea la coada la semafor…ce sa mai zic sa te lase sa iesi din parcare sau de pe o strada care nu e principala…nici la stop nu a oprit o domnisoara cu masina tare…Pacat de bietul om care intr-adevar s-a asigurat.

  5. Dumitru Boiescu

    joi, 28.09.2017 at 10:16

    Așteptăm un răspuns de la cei ce au făcut ancheta, sper ca Alba24 sa insiste pentru a primi un răspuns și cea vinovata sa plătească, nu e destul ca a murit mai e scos și vinovat, așteptăm răspuns de la Politia Rutiera

  6. Toncile Poncau

    joi, 28.09.2017 at 11:19

    Buna ziua!
    Conform legii Codului Rutier 2017. OUG 195/2002, actualizata 2017 se face referire la giratoriu la urmatoarele articole:
    Articolul 55
    Intersectiile sunt:
    a) cu circulatie nedirijata;
    b) cu circulatie dirijata. In aceasta categorie sunt incluse si intersectiile in care circulatia se desfasoara in sens giratoriu.
    Articolul 57
    (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, in conditiile stabilite prin regulament.
    (2) La intersectiile cu circulatie dirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicatiile ori semnalele politistului rutier.
    ……
    (4) In intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula in interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda in intersectie.

    De ce se rastoarna răstoarnă ipoteza ”biciclistul vinovat”?
    Din cate se vede in momentul accidentului biciclistul tocmai a intrat in sensul giratoriu din spatele unui alt autovehicol, avand o viteza de deplasare foarte mica in comparatie cu autovehicolul care l-a acrosat. Acesta tocmai iesea din sensul giratoriu avand o viteza de deplasare considerabil mai mare. La momentul impactului, pe directia lui de mers autovehicolul era trecut deja de centrul sensului giratoriu, iar biciclistul pe directia lui de mers, mai avea de pedalat pana sa treaca de centrul sensului giratoriu.

    Intrebari intrebatoare … ?
    Oare daca ai intrat cu autovehicolul in giratoriu trebuie sa opresti si sa dai prioritate de dreapta pentru toti cei iti taie calea ca vezi Doamne tocmai au intrat si ei in sensul giratoriu? poi ce facem daca toti intra in giratoriu cum vor si cand vor?
    Biciclistul nu tebuia oare sa se asigure mai atent si sa nu forteze intrarea, sa dea prioritate vehicolelor care circulau deja in sens?
    Oare un biciclist nu trebuie sa aprecieze viteza lui de deplasare in comparatie cu autovehiculele care circula pe un drum public? ei nu trebuie sa respecte nici un fel de regula de circulatie?
    Intrebarile sunt pentru cei care au carnet, pentru soferi si nu pentru pietoni sau biciclisti care nu poseda un asemenea document dar se dau mari cunoscatori de reguli de circulatie. Poate ca nu ar fi o idee rea sa faca scoala si cei care se aventureaza pe biciclete pe drumurile publice.

    Conform Articolul 6, OUG 195/2002 reactualizata.
    In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles:
    1. Acordare a prioritatii – obligatia oricarui participant la trafic de a nu isi continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin acestea ii obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa isi modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca;

    Ca sofer poti oricand sa lovesti un biciclist care se afla pe un drum public si face manevre ciudate. Din cate se vede soferita ar fi putut evita accidentul daca a fi oprit masina sa dea prioritate biciclistului care venea din dreapta ei. (nu prea corect). Da! trebuia sa-l repereze de la departare sa conduca prudent si preventiv, Din filmare se pare soferita nu l-a observat pe biciclist. Nu pot sa condamn sofrita, pentru ca nu am fost in masina la momentul accidentului.
    Pe de alta parte si biciclistul trebuia sa vada autovehicolul care vine si sa se opreasca, sa dea prioritate celor care sunt deja in giratoriu si evident trebuia sa tina cont de viteaza lui de deplasare in raport cu autovehicolele care circula pe drumul public.
    Soferita ar fi fost vinovata in acest caz doar daca ar fi lovit biciclistul daca venea din stanga sau il lovea din spate, in rest 99% e vina biciclistului.

    • ANA-MARIA

      joi, 28.09.2017 at 17:08

      INTREBARI INREBATOARE…? OARE DACA SOFRRITA AVEA VITEZA ADECVATA , DACA ERA ATENTA LA DRUMUL PE CARE CIRCULA AVAN SI UN COPIL MIC IN MASINA ??? SE VEDE CA ESTI DE PARTEA SOFERITEI NU VEZI ADEVARUL( SAU NU VREI SAL VEZI???)

    • Poncila Toncau

      joi, 28.09.2017 at 20:13

      Mestere lasa gargara si privește mai atent: biciclistul circula DEJA în sensul giratoriu în momentul în care a fost lovit, deci prioritate trebuia să îi dea Masina ( chiar dacă venea din stânga ). Aceasta nu e o situație de egalitate! Bicicleta era deja în sensul giratoriu! Nu e treaba biciclistului să calculeze cu ce viteza vine Masina! Dacă era cu 1,5 m mai în față scăpa! Păcat!

  7. Nicu

    joi, 28.09.2017 at 11:50

    @Toncile Poncau

    Ai scris articolele din lege, dar prin ce-ai rezumat la final a rezultat ca n-ai inteles chiar totul. Pacat. Mai uita-te un pic pe video, si vezi si alt video filmat de deasupra, si vezi ca biciclistul era aproape in mijlocul strazii cand a fost lovit. Deci soferita nici macar nu era in sens, cand el deja pedala. Asa ca nu avea cui sa dea prioritate. El cred ca se face vinovat doar ca nu purta casca si vesta reflectorizanta. Atat.

    • cosmin

      sâmbătă, 30.09.2017 at 16:08

      Conform legislatiei nu era obligat sa poarte vesta pentru ca era lumina afara. Iar casca este lasata la decizia biciclistului.

  8. Nicu

    joi, 28.09.2017 at 11:54

    @Toncile Poncau

    Si documenteaza-te mai bine inainte de-ati pune atatea intrebari.

    Da, odata ce este in sens, te afli pe o anumita banda din sens. Schimbarea benzii se face cu semnalizare si cu cedare de trecere, indiferent ca faci stanga sau dreapta, domnule. Nu-ti este clar. Normal ca nu-ti este clar, ca asa se conduce in Alba Iulia. Cum te-ai bagat pe banda din centrul sensului, cum faci dreapta fara sa te asiguri. Asa fac toti soferii albaiulieni. Cinste noua, ne meritam intr-un fel sloganul de cei mai prosti soferi din Romania. Era cat pe ce sa scapam de el, dar ne-am reamintit ca la noi reguli, prostovanii ies la iveala, intelegandu-le total pe dos.

    • Toncile Poncau

      vineri, 29.09.2017 at 15:54

      Stimate domnule Nicu, un punct de vedere pertinent. Aveti dreptate. In giratoriul cu mai multe benzi de circulatie, atunci cand ai intentia de a schimba banda te asiguri, semnalizezi si dupa aceea schimbi banda. Corect!

      Daca biciclistul a fost acrosat pe banda 1 a sensului, se face vinovata soferita pentru ca a schimbat banda si nu s-a aigurat daca este angajat pe banda 1 un alt autovehicul, (putea fi ori ce altceva, masina, caruta …). Daca in schimb biciclistul a fost acrosat pe banda a 2 atunci nu prea mai e vina soferitei.

      Din filmulet nu se vede bine pozitia unde a avut loc accidentul, se vede doar este ca a fost acrosat cu aripa din fata dreapta. In momentul accidentului autovehiculul iesea din giratoriu, biciclistul intra, altfel biciclistul ar fi fost lovit frontal sau din spate.
      Daca exista un alt filmulet in care se vede pozitia exacta a accidentului, oky, poate ca lamureste mai bine accdidentul nefericit.
      Cine se face vinovat de moartea biciclistului o sa fie stabilit prin ancheta de persoane autorizate, nu de prosti care ies la iveala si inteleg totul pe dos.
      Adica eu sofer prost de Alba, atunci cand ies din giratoriu si sunt lovit lateral din dreapta de un bou, care intra in intersectie fara grija, sub pretextul ca el circula in giratoriu (eu nu), tot eu sunt de vina?, interesant cum vad oamenii inteligenti regulile de circulatie.
      Sa nu uitam un aspect, cand circula pe drumul public un biciclist are obligatia de a respecta la randul lui regulile de circulatie prevazute de lege intr-o intesectie fie ca este dirijata, fie ca nu. Un sens giratoriu nu este trecere de pietoni, nu au pietonii si biciclistii prioritate si dreptate absoluta.

      Daca in locul biciclistului intra in intersesctie un tir de 40 incarcat la maxim, si lovea soferita in partea fata dreapta cand aceasta iesea din giratoriu si o spulbera, tot soferita era vinovata? … Poi era frate ca avea doi copii in spate, a apasat acceleratia la maxim….si probabil vorbea la telefon si era femeie, si era poate si o tiganca imputita …
      Dupa parerea unora biciclistul daca s-a asigurat la intrarea in giratoriu, e tot ce trebuie, nu conteaza pe unde trece mai departe, are prioritate in fata tuturor ….
      Hai sa vedem si altfel lucrurile. Cine este de vina in urmatoarea situatie? Pe un drum national se deplaseaza o caruta, un biciclist inteligent, vrea sa depaseasca caruta, se asigura si nu vede pe nimeni in fata. Inteligent cu este intra in depasire …. intre timp din fata vine tirul cu viteza legala …. si il face tapet. Cine e de vina? Soferul de tir, ca nu l-a vazut peomul inteligent si nu i-a acordat prioritate.. Nu a condus prudent, nu a franat la timp…. in nici un caz saracul biciclist. Alta situatie …. un pieton trece strada printr-un loc nepermis. El nu trebuie sa se asigure deloc, nu trebuie sa judece viteza masinilor care circula pe drum, nuuu, el poate trece strada linistit, e obligatia soferilor sa-l evite, el chiar nu are nici o vina, doar trece strada ca un bou, sau vaca …
      Faptul ca un biciclist se angajeaza in traversarea unui sens giratoriu presupune sa se asigure ca si poate face traversarea in conditii de siguranta, atat pentru el cat si pentru ceilalti.
      Cate despre apelativele pe care le faci la adresa soferilor de Alba, este strict parerea ta si o respect, si altii o au. Nu o sa intru in polemica.
      Parerea si „gargara” pe care am facut-o se bazeaza strict pe ce se vede in filmulet. Poate ma insel, nu este foarte clara imaginea si clar nu poti scoate vinovat pe cineva doar pe baza filmuletului …
      Sunt de acord cu condusul preventiv, da soferita trebuia sa reduca viteza .. sa nu accelereze.
      Daca macar unul dintre cei doi implicati in accident ar fi respectat condusul preventiv, biciclistul ar fi fost inca in viata. Sunt chiar curios sa vedem ce spun organele de ancheta.
      Dumnezeu sa-l odihneasca pe cel decedat! Pacat si de el si de femeia care l-a accidentat.

      • vali

        vineri, 29.09.2017 at 22:54

        Domnule sau d-na Toncile cred ca am inteles de ce dumneavoastra insistati si veniti cu explicatii si ipoteze absurde,se vede clar ca nu vreti sa vedeti adevarul si ca incercati prin toate mijloacele sa dati vina pe biciclistul care era deja in sensul giratoriu si avea priorotate.Din imaginile video se vede clar ca soferita circula cu o viteza peste limita legala,nu respecta semnul cedeaza trecerea unde trebuia sa reduca viteza si sa se asigure. Sa va fie rusine pentru cuvintele jicnitoare cu care va-ti adresat persoanelor care nu au fost de acord cu explicatiile dumneavoastra si mai ales decedatului …( BOU ,BICICLIST INTELIGENT e.t.c) Rusine!!!

  9. cetatean

    joi, 28.09.2017 at 13:16

    Biciclistul a intrat in sens cu mult timp inaintea masinii care l-a lovit. Viteza trebuie redusa in sensul giratoriu pana la limita evitarii oricarui pericol. Masina circula prin sens ca pe autostrada.

  10. Tocilescu

    joi, 28.09.2017 at 13:18

    @Tocile

    Masina care a lovit biciclistul nu a respectat semnul de cedeaza prioritatea, care te obliga conform legii sa incetinesti si la nevoie sa opresti pentru a acorda prioritate celor din sensul giratoriu. Pune mana si învață! Nu ai ce cauta in sensul giratoriu atat timp cat in el circula alte vehicule

  11. Valentin

    joi, 28.09.2017 at 15:02

    Biciclistul era deja intrat in sensul giratoriu deci avea prioritate. Soferita a fortat culoarea semaforului avand o viteza peste limita legala, din neatentie pentru ca avea timp suficient sa-l observe pe biciclist si sa evite nefericita intamplare. ( parerea mea)

  12. Puiu28

    joi, 28.09.2017 at 17:10

    Toncile, prietene cred ca nici nu cunosti rotunda unde s-a intamplat accidentul.Biciclistul se asigurase inainte sa intre in rotunda si apucase chiar sa dea 7 pedale dar normal soferita avand pe bancheta din spate doi copii mici, unul de 3 luni fac pariu ca orí era atenta la Ei orí cu mobilul pentru ca gonea ca vaca si nici nu a franat pana nu a simtit impact.Nu mai spun ca era fix in dreptul unei scoli unde AR trebui sporita atentia nu apasata acceleratia in podea.

  13. Marinescu

    joi, 28.09.2017 at 17:22

    Aşadar dacă ai prioritate poți să omori liniştit un om……

  14. Vio

    vineri, 29.09.2017 at 21:45

    Eu ce sa zic e vorba de 7sec de când biciclistul pleacă pana e lovit aia înseamnă ca sa asigurat? Nu prea cred. Sau poate la observat din timp șoferiță ia sărit vesta in ochi pe care o purta sa nu fiu absurd da cred ca ii salva viață daca o avea da ei nu au nevoie nici de vesta nici de far sau stopuri la bicicleta eu zic ca își merita soarta cine conduce băut e de vina dar cine nu se asigura ca e văzut in trafic de ce nu ar fi la fel vinovat . asta e un caz fericit sau nefericit ma scuzați ma refer ca e zi dar cați bicicliști circula noaptea cum a circulat domnul din imagine dumnezeu sal odihnească fara vesta fara far si cați am evitat in ultimul moment numai dumnezeu știe . voi credeți ca e așa ușor sa observi tot si pe toți in trafic ? Va înșelați amarnic . eu zic ca șoferiță are partea ei de vina da nu se face vinovata de omor sub nici o forma si da ar trebui instruiți nu numai bicicliști ci si pietoni cum sa traverseze strada ,nu contează ca e trecere de pietoni nu ai dreptul sa treci pe bicicleta participanți la trafic nu au timp sa te vadă si sa reacționeze si daca e trecere nu treci pur si simplu te uti stânga dreapta si vezi daca tea observat mașina care vine pentru ca pana te feresc eu ca șofer ferestete tu ca pieton iar sa revenim la biciclistul nostru nu avea ce căuta in intersecție daca nu era semnalizat corespunzător vesta casta far stop si așa mai departe . după părerea mea asta ar trebui sa știe toată lumea si nu ar mai fi accidente.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax