Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șase expoziții și peste 50 de publicații înregistrate la Arhivele din Alba în prima jumătate a anului 2012. Vezi raportul de activitate

Publicat

elevi

Prima jumătate a anului 2012 a fost una în care activitățile culturale au avut prioritate la Arhivele din județul Alba. Aici au fost organizate expoziții pe diferite teme istorice, sala de studiu a primit aproape de două ori mai mulți cercetători față de anul trecut, iar peste 50 de publicații au fost înregistrate în cataloagele instituției.

În perioada ianuarie-iunie 2012, Arhivele din Alba au organizat (sau au participat la organizarea a) şase expoziţii. Este vorba despre „Handy 100 – Un cavaler al Veselei Figuri. Eugen Handelsmann (1912-1989)”, „Opera socială a Reuniunilor de femei”, „Elev în comunism”, „O victorie măreaţă! Încheierea colectivizării agriculturii în România”, „Jandarmeria Alba între tradiţie şi modernitate”, „Reclame în Epoca de Aur”.

Toate aceste evenimente au fost organizate în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, dar şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Avram Iancu” al Judeţului Alba.

La sala de studiu au fost eliberate 175 permise (faţă de 109 permise eliberate în perioada similară a anului 2011), din care 5 pentru cetăţeni străini. La solicitarea cercetătorilor, care au avut 461 prezenţe, li s-au pus la dispoziţie 1246 dosare şi registre şi 61 publicaţii.

La biblioteca documentară au fost înregistrate şi fişate 51 de publicaţii, dintre care 11 cărţi şi 40 periodice, toate primite prin donaţie, în condiţiile în care în cursul anului 2011 au fost înregistrate 39 publicaţii.

„Deşi nu este principala atribuţie a arhivelor, activitatea culturală este acel aspect al activităţii instituţiei care face cunoscută publicului larg munca arhiviştilor şi arhivarilor”, au transmis reprezentanții Arhivelor din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax