Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

1 Decembrie 2020 la Alba Iulia, în pandemie: Fără paradă militară, concerte și masă populară. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Publicat

1 decembrie

Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia nu va semăna în acest an cu cele din anii trecuți, din cauza riscurilor pe care le presupune epidemia de coronavirus.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat penru Alba24 că anul acesta, Ziua Națională va fi sărbătorită în oraș în condiții de pandemie. Principala preocupare a autorităților, spne acesta, este evitarea aglomerațiilor.

Gabriel Pleșa a spus că 1 Decembrie se va desfășura fără paradă militară, fără scenă de concerte și fără masă populară. Toate acestea ar însemnat adunări mari de oameni.

Autoritățile vor puncta în mod simbolic câteva evenimente tradiționale: depuneri de coroane și o slujbă de Te Deum.

Citește și: DOCUMENTAR: Cum s-a desfășurat Adunarea Națională de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, în plină epidemie de gripă spaniolă

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia vor avea loc o întâlnire cu prefectul județeului, Nicolae Albu și cu președinele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pentru a discuta detaliile sărbătorii.

Vezi și: Cum va arăta Târgul de Crăciun la Alba Iulia în plină pandemie de COVID: Brad în Cetate, patinoar, dar fără căsuțe cu mâncare

Problema pe care o au autoritățile ține de posibilitatea ca mulți oameni din țară să vină la Alba Iulia în ciuda epidemiei de Covid – 19.

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat că măsurile care vor fi luate din acest punct de vedere vor fi discutate cu specialiști de la nivel central și local și vor ține cont de contextul epidemiologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax