Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

1 octombrie: Prima zi din anul universitar 2015-2016 pentru 500.000 de studenţi. Ministrul Educaţiei vine VINERI la Alba Iulia

Publicat

universitate Anul universitar 2015 – 2016 și-a deschis porțile joi, 1 octombrie, printr-o serie de ceremonii, în cadrul cărora studenții s-au întâlnit cu cadrele didactice, dar și cu politicieni.

Dacă la nivel naţional, numărul studenților care se întorc sau încep pentru prima dată la cursuri la facultate se ridică la aproximativ 500.000, la Alba Iulia sunt aproximativ 5000.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, va participa, în perioada 1 – 5 octombrie, la festivitățile dedicate deschiderii noului an universitar, vineri acesta urmând să fie prezent la Alba Iulia, la UAB.

Joi, Sorin Cîmpeanu a fost prezent la Universitatea Politehnica din București, ora 10.00, la Universitatea Valahia din Târgoviște, ora 12.30, urmând ca de la ora 17.00 să fie prezent la la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Luni, de la ora 10.00 va merge la Universitatea din București și de la ora 12.00 la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Capitală.

Citește și VINERI: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vine la Alba Iulia, pentru deschiderea anului universitar de la UAB. Un secretar de stat va primi titlul de Doctor Honoris Causa

Pe de altă parte, Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu și-a anunțat participarea la ceremonia de deschidere a anului universitar 2015 – 2016 în cadrul Universității de Medicină și Farmacie. Cei mai mulți dintre studenții noi, în număr de 1.400, susțin că vor pleca sa muncească în străinătate după ce termină studiile, din cauza salariilor mici ale medicilor din România.

De la ora 9.00, ministrul Apărării Naționale, Mircea Duşa, a participat la festivitatea ce a avut loc la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, din Constanţa. Tot astăzi, și-a anunțat prezența începând cu ora 13.00 la festivitatea organizată la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, din Braşov, iar de la ora 17.00 la ceremonia deschiderii anului universitar la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, în Piaţa Mare din Sibiu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax