Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

120 de elevi din 24 de județe și municipiul București, admiși în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

120 de elevi din 24 de județe și din municipiul București au fost admiși în acest an în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Din numărul total al candidaților admiși, 63 sunt fete, iar 57 băieți.

Candidații admiși provin din județele Alba (27), Hunedoara și Mureș (câte 10), Maramureș (9), Cluj (8), Argeș, Sălaj și Timiș (câte 6), Bistrița Năsăud (5), Vâlcea, Satu Mare și Sibiu (câte 4), Bihor, Brașov și municipiul București (câte 3), Covasna și Gorj (câte 2), Arad, Bacău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Harghita, Iași, Olt și Vrancea (câte 1).

Vezi și REZULTATE finale ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. LISTELE cu mediile de intrare în acest an

Elevii admiși în acest an în colegiul militar din Alba Iulia au avut medii de admitere cuprinse între 10 și 9,15.

La fete prima medie a fost 10, iar la băieți 9,99.

Media de admitere s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care a avut o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

Reprezentanții Colegiului „Mihai Viteazul” reamintesc că, în acest an, admiterea în colegiile naționale militare s-a desfășurat într-o singură etapă, prin repartizare computerizată, în ordinea strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ.

Vezi și Colegiul Național Militar din Alba Iulia, singura instituție de profil din țară cu rată de promovare de 100% la Bacalaureat 2020

Fiecare candidat a completat opțiunile pentru colegiile naționale militare în care a dorit să urmeze studiile liceale, în ordinea preferințelor iar un candidat a putut avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax