Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

16 MAI: NOAPTEA MUZEELOR la Alba Iulia. Vizitatorii vor avea acces gratuit la Muzeul Unirii, Sala Unirii şi situl Principia

Publicat

IMG_0992 Evenimentul “Noaptea muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă” va avea loc şi în acest an la Alba Iulia, pe 16 mai, fiind la a şasea ediţie. Vizitatorii vor avea acces gratuit, în intervalul 18.00-1.00, la Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii şi Muzeul Principia din Piaţa Cetăţii.

Citeşte şi FOTO: Muzeul Principia de la Alba Iulia a fost INAUGURAT. Cum arată situl castrului Legiunii XIII Gemina și Drumul Roman

“Un eveniment inedit, ce include spectacole de teatru, muzică (medievală, jazz). Punctul culminant al evenimentului e reprezentat de transformarea expoziţiei de bază a muzeului într-o maşină a timpului, cu ajutorul persoanelor istorice care vor încerca să invite vizitatorii la o călătorie în timp prin mai bine de 2000 de ani de istorie pe aceste meleaguri”, se arată în prezentarea evenimentului.

Reprezentanţii Muzeului Unirii au precizat pentru Alba24 că programul urmează să fie definitivat şi va fi transmis publicului.

Partenerii organizatori ai evenimentului din Alba Iulia sunt: Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Garda Romană de la Apulum, civili romani, daci, gladiatori, Horea, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Regele Ferdinand și Regina Maria, primarul Camil Velican și soția lui, Omul Preistoric, băiatul cu ziarele, regina Isabela și multe alte personaje au fost atracţia principală a ediţiei de anul trecut a evenimentului.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: „Istoria a prins viață” la Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia. Peste 50 de personaje şi-au spus poveștile

Noaptea Muzeelor a început la Alba Iulia în anul 2008 cu aproximativ 80 de vizitatori, iar în ultimii trei ani impactul acestui eveniment a fost incredibil, adunând peste 10.000 de vizitatori la cele mai recente ediții.

La nivel mondial, 18 mai reprezintă Ziua Internațională a Muzeelor, iar în Europa este sărbătorită Noaptea Muzeelor, la care participă aproximativ 3000 de instituţii de resort de pe continent.

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax