Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

170 mc de lemn din fondul forestier al municipiului Alba Iulia, valorificat prin vânzare directă, în 2018

Publicat

În acest an, 170 de metri cubi de lemn din fondul forestier proprietate publică a municipiului Alba Iulia și aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeș R.A. vor fi recoltate și valorificate prin vânzare directă pentru consumul propriu al persoanelor fizice, în fază de „fasonat la cioată”.

Citește și NOI CREȘTERI SALARIALE la Primăria Alba Iulia. Șefii vor lua de 4,5 ori mai mult decât media pe județ

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 30 ianuarie, un proiect privind unele măsuri pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale HG nr. 715/2017, OG nr. 59/2000 și Legii nr. 46/2008 (volumul și prețul lemnului de foc pentru anul de producție 2018).

Proiectul prevede ca în anul 2018 să nu se recolteze și valorifice „masa lemnoasă picior” prin licitație sau negociere din fondul forestier proprietate publică a municipiului Alba Iulia și aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeș R.A.

Citește și Parcările publice din Alba Iulia: Firmele vor putea utiliza locul permanent. Taxa anuală, majorată

De asemenea, se propune aprobarea recoltării unui volum maxim de 176 mc, producția anului 2018, din fondul forestier proprietate publică a municipiului Alba Iulia și aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeș R.A., pentru valorificare prin vânzare directă pentru consumul propriu al persoanelor fizice, în fază de „fasonat la cioată”, ca urmare a contractării unor servicii de exploatare.

Din volumul menționat, un volum de maxim 6 mc reprezintă consumul propriu al administratorului, pe bază de cereri depuse la sediul acestuia și aprobate de șeful de ocol.

Volumul de 170 mc se valorifică pe baza cererilor ce sunt aprobate de primarul municipiului Alba Iulia în baza unor criterii, volume și priorități stabilite de consiliul local și transmise apoi ocolului în vederea onorării.

Prețul mediu al lemnului „fasonat la cioată” pentru anul 2018 este de 190 lei/mc. Nivalul maxim al tarifelor pentru prestările de servicii de exploatări forestiere în faza „fasonat la cioată” la valoarea de 36 lei/mc, la care se adaugă TVA.

Citește și 1,8 milioane de lei pentru formarea ”all inclusive” a angajaților Primăriei Alba Iulia. Dublu față de 2017

Prețurile de vânzare directă a lemnului în faza „fasonat la cioată” pentru anul 2018:

Sortiment/specia sau grupa de specii – lemn în faza „fasonat la cioată”, vânzare directă

  • L.lucru rășinoase – până la 34 cm la capătul gros: 212 lei/mc fără TVA, peste 34 cm la capătul gros: 266 lei/mc fără TVA
  • L.lucru fag – până la 40 cm la capătul gros: 206 lei/mc fără TVA, peste 40 cm la capătul gros: 224 lei/mc fără TVA
  • L.lucru stejar, gorun, garnita, paltin, frasin, cireș – până la 40 cm la capătul gros: 210 lei/mc fără TVA, peste 40 cm la capătul gros: 244 lei/mc fără TVA
  • L.lucru alte foioase tari și cer (Sc, Ca, Ar, Ju, Te, etc) – până la 40 cm la capătul gros: 198 lei/mc fără TVA, peste 40 cm la capătul gros: 204 lei/mc fără TVA
  • L.lucru foioase moi (Pl, Sa, An, Te) – până la 40 cm la capătul gros: 184 lei/mc fără TVA, peste 40 cm la capătul gros: 198 lei/mc fără TVA
  • Lemn foc div. tari – 190 lei/mc
  • Lemn foc div. moi și rășinoase – 146 lei/mc
  • Grămezi craci diverse tari loco pădure – 40 lei/grămadă tip, fără TVA
  • Grămezi craci diverse moi loco pădure – 34 lei/grămadă tip, fără TVA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate