Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Parcările publice din Alba Iulia: Firmele vor putea utiliza locul permanent. Taxa anuală, majorată

Publicat


Se modifică Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din Alba Iulia. Persoanele juridice ar putea avea dreptul de a utiliza locul de parcare permanent, 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână. Firmele ar urma să achite o taxă anuală majorată de 200 de lei/loc de parcare. Reamintim faptul că în prezent, beneficiarii locurilor de parcare au dreptul de a folosi exclusiv locul de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de marți, 30 ianuarie, modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință aflate pe raza municipiului.

Citește și 1,8 milioane de lei pentru formarea ”all inclusive” a angajaților Primăriei Alba Iulia. Dublu față de 2017

În anul 2010 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor de reședință aflate pe raza municipiului Alba Iulia prin HCL nr.41/2010, regulament modificat prin HCL 76/2010, HCL nr. 58/2011 și HCL nr. 309/2017.

Printre modificările aduse Regulamentului prin HCL nr. 309/2017 se numără și aceea potrivit căreia beneficiarii locurilor de parcare de reședință nu mai au dreptul exclusiv de a folosi locurile de parcare atribuite 24 de ore pe zi, stabilindu-se că aceștia au un drept de folosință exclusivă asupra locurilor de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei, între orele 08.00 – 16.00 ale fiecărei zile, de luni până vineri, locurile de parcare putând fi folosite liber de orice persoană, cu excepția locurilor atribuite persoanelor cu handicap pentru care beneficiarii acestora benefiază de un drept exclusiv de folosință 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână.

După aprobarea acestor modificări, mai mulți reprezentanți ai unor persoane juridice (societăți comerciale, cabinete medicale, etc.) au semnalat faptul că această modificare a programului de utilizare exclusivă de către beneficiari a locurilor de parcare perturbă buna desfășurare a activităților pe care le desfășoară având în vedere faptul că aceste entități își desfășoară cea mai mare parte din activitate de dimineața până seara, unele chiar la sfârșit de săptămână, motiv pentru care au solicitat modificarea Regulamentului pentru a li se permite să utilizeze locurile de parcare ce le-au fost atribuite pentru perioade mai lungi de timp.

Deoarece durata de timp în care persoanele juridice pot utiliza exclusiv locurile de parcare atribuite este semnificativ mai mare decât cea a celorlalți beneficiari de locuri de parcare, se propune majorarea taxei de parcare de la 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus la 200 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus.

Citește și FOTO: Pensiuni de vânzare în județul Alba, la începutul anului 2018. Vezi cât costă și în ce zone se află

„Staționarea autoturismelor este permisă contra cost, percepându-se o taxă anuală în cuantum de 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclusiv pentru persoanele fizice în cuantum de 200 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus pentru persoanele juridice, taxă care poate fi modificată prin hotărâri ale Consiliului Local al muncipiului Alba Iulia

Taxa pentru persoanele juridice se va aplica începând cu data prelungirii dreptului de folosință al acestora asupra locurilor de parcare pe care le dețin”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Persoanele juridice beneficiare de locuri de parcare vor asigura marcarea locurilor de parcare pe care le dețin cu marcaje de culoare roșie, pentru a le putea distinge cu ușurință de celelalte locuri de parcare.

Citește și STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Condiții excelente pentru schi


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jorj

    vineri, 26.01.2018 la 18:19

    De ce presimt ca multi or sa si marcheze locul de parcare ca fiind PERMANENT desi nu este… In stil ‘romanesc’

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Acțiune de amploare a polițiștilor la centrele de fier vechi și în trenurile de persoane și marfă

Publicat

fier vechi

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Un adolescent din Cugir, trimis din nou în judecată pentru tâlhărie. A bătut un bărbat și i-a furat banii din buzunar

Publicat

politie mascati

Un tânăr din Cugir își ”petrece” adolescența prin sălile de judecată și în închisoare. S.M., a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, după ce a bătut și furat 1.300 de lei din buzunarul unui bărbat. Tânărul are pe numele său mai multe dosare penale pentru furt și tâlhărie, ba chiar și condamnări. Potrivit procurorilor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook Pay, nou sistem de plată online pe rețeaua socială, pe Messenger, Instagram și pe WhatsApp

Publicat

Facebook a lansat, marți, în SUA, Facebook Pay, un sistem de plăți online pe rețeaua socială de bază, pe Messenger, Instagram și pe WhatsApp. Compania lui Mark Zuckerberg spune că Facebook Pay oferă „o experiență de plată convenabilă, sigură și consecventă”. Utilizatorii folosesc deja plățile prin aplicațiile Facebook pentru a face cumpărături, donații și a-și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR se spală pe mâini în cazul sentinţei privind oprirea lucrărilor pe Autostrada Sebeş-Turda: ”De vină este constructorul”

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţine că situaţia determinată de blocarea prin sentinţă judecătorească a lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda, în punctul de lucru de la Oarda de Sus, este exclusiv problema antreprenorului. Asta după ani întregi în care instituția a ignorat apelurile oamenilor și i-a lăsat ”exclusiv” în grija constructorului. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate