Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

19-21 iunie: SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia. „Traviata”, Big-Bandul Radio, Maria Buză și Taraful George Pătrașcu. Repere din PROGRAM

Publicat

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_6 În weekend-ul 19 – 21 iunie, la Alba Iulia va fi din nou sărbătoare. După distracţia şi evenimentele de la Alba Fest, este „Sărbătoarea Muzicii”, trei zile în care albaiulienii şi turiştii vor avea posibilitatea să asculte din nou muzică de calitate în Piaţa Cetăţii.

Atracţiile de pe scena din Cetatea Alba Carolina vor fi, la ediţia din acest an, artista Maria Buză și Taraful George Pătrașcu, cvartetul de naiuri Transition, spectacolul „Traviata” şi Big Band-ul Radio, sub conducerea lui Ionel Tudor.

În 2015 organizatorii au pregătit punerea în scenă a operei „Traviata”, de Giuseppe Verdi, inspirată din romanul lui Alexandre Dumas fiul, „Dama cu camelii”. Dacă anul trecut publicul a fost impresionat de spectacolul extraordinar „Aida”, organizatorii continuă în acelaşi stil.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Spectacol magistral la „Sărbătoarea Muzicii” de la Alba Iulia. Mii de spectatori și sute de personaje la Aida de Verdi

Repere din PROGRAMUL evenimentului Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia:

maria buza si patrascu Vineri, 19 iunie, artista Maria Buză și Taraful George Pătrașcu vor face o trecere prin istoria muzicii europene de la șansonetele franțuzești la profunzimea pieselor Maria Tănase, de la ecourile Marlene Dietrich la rezonanța romanțelor Ioanei Radu, având un open act îndrăzneț.

Maria Buza şi-a făcut debutul în lumea artistică cu piesa “O batistă în Dunăre”, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. A colaborat cu grupul umoristic “Vouă”, alături de care a avut turnee peste hotare.

Actriţă şi interpretă de muzică populară şi de petreceri, Maria Buză aduce un zâmbet tuturor celor care o privesc şi o ascultă.

Albumele muzicale lansate de Maria Buză, “Fluturi galbeni” şi “Piatra, piatra” s-au bucurat de aprecierea publicului.

Cvartetul de naiuri Transition va încerca să deschidă noi drumuri naiului românesc, într-o manieră modernă universală.

Sâmbătă, 20 iunie, “Traviata” de Giuseppe Verdi în interpretarea Operei Naționale Române Cluj-Napoca va transpune Cetatea Alba Carolina într-o imensă scenă de operă, un veritabil auditorium de muzic clasică, pe care artiștii vor da viață în ritmul muzicii personajelor inspirate din romanul “Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul.

big band radio Duminică, 21 iunie, Big Band-ul Radio sub conducerea lui Ionel Tudor va avea rolul de a învălui Cetatea la ceasul amurgului în voalul suneteor magice. Big Band-ul Societății Române de Radiodifuziune a fost înfijnțat în urmă cu peste cinci decenii și a fost gazda unor maeștri importanți, dirijori și compozitori, precum Sile Dinicu, Ionel Cristinoiu și în prezent Ionel Tudor.

Şi pentru acest eveniment, bugetul este unul considerabil, de 400.000 de lei.

Citeşte şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la ALBA IULIA în 2015. Spectacole şi festivaluri organizate de primărie pentru albaiulieni şi turişti

Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost arhiplină în iunie 2014, la “Sărbătoarea Muzicii”. O voce de aur și un nume cunoscut de întreaga planetă a ajuns la Alba Iulia: legenda pop-rock Bonnie Tyler a fost ascultată și aplaudată de mii de oameni. Artista a reușit să facă publicul să cânte alături de ea toate hiturile care au consacrat-o dar și piese de pe cel mai recent album, atmosfera fiind incendiară.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Bonnie Tyler a încheiat „Sărbătoarea Muzicii” cu un concert incendiar în Piața Cetății

Sărbătoarea Muzicii, pe numele său original Fête de la Musique, își găsește începuturile în Franța anului 1982. Lansată în Franța și preluată ulterior în întreaga lume începând cu anul 1985 – Anul European al Muzicii își găsește perfectă poziționare și în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia în fiecare an începând cu 2012.

Fête de la Musique a fost preluat în mai puțin de 15 ani în peste 100 de țări de pe cinci continente, devenind un moment unic trăit simultan de milioane de oameni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax