Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

19 noiembrie: Ziua comemorării victimele din accidente rutiere. Cazuri care au zguduit și șocat județul Alba în 2023

Publicat

Ziua de 19 noiembrie este la nivel internațional, una de comemorare. Una de comemorare a victimelor accidentelor de circulație. La nivel European, România este în topul accidentelor mortale sau grave. 

La nivel județean, Alba, a fost marcată recent de unul dintre cele mai grave accidente rutiere din ultimii ani.

Trei tineri uciși de un șofer beat

Este vorba despre accidentul de la Oijedea. Trei tineri nevinovați și-au pierdut viața, după ce un șofer beat i-a lovit în plin. Recent tânărul vinovat, Eduard Norbert a fost trimis în judecată, iar zeci de rude ale tinerilor decedați cer condamnarea și despăgubiri din partea șoferului.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Cine sunt cei trei tineri uciși de un șofer beat în accidentul rutier din Alba. Ce spun familiile victimelor despre tragedie

Nu este luna în care la nivelul județului să nu fie înregistrat un accident grav sau care s-a soldat cu rănirea serioasă a unei persoane. De cele mai multe ori victimele ajung să fie rănite grav fie din neatenție fie dintr-o greșeală a șoferilor.

Județul îndurerat după decesul unuia dintre cei mai apreciați preoți

De asemenea, un alt caz marcant care a zdruncinat județul, este cel al decesului unui dintre cei mai apreciați preoți din județ, părintele Valer Boca. Acesta a decedat la scurt timp, la spital după un accident rutier în localitatea Brad.

Mai mult de atât, în unele cazuri șoferii ajung să aibă pe conștiință victime, deși sunt nevinovați.

Șofer nevinovat implicat într-un accident mortal la Alba Iulia

Este cazul unui tânăr șofer care a fost implicat într-un accident rutier mortal, pe o stradă din Alba Iulia. În acel caz, victimă a fost un om al străzii, Johnny, care merge pe stradă, în spatele unei mașini de gunoi.

CITEȘTE ȘI: Cine se ocupă de înmormântarea unui om al străzii. Cazul lui Johnny din Alba Iulia, care a murit lovit de o autoutilitară de gunoi

La un moment dat, la o manevră de dat cu spatele Johnny a fost lovit de mașina de gunoi.

Accidentele rutiere cel mai mare pericol la nivel global

Potrivit datelor ONU, accidentele rutiere reprezintă cea mai mare amenințare pentru persoanele cuprinse cu vârstele între 5 și 29 de ani.

Datele arată că la nivel mondial sunt aproximativ 1,3 milioane de persoane decedate şi până la 50 de milioane de persoane rănite în fiecare an, din cauza accidentelor rutiere. La nivel global, 1 din 4 decese are loc printre pietoni şi biciclişti, arată datele publicate de organizaţiile din cadrul ONU, citate de agenția națională de presă, agerpres.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax