Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

21 martie: Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, a Marionetiștilor și a Păpușarilor

Publicat

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși: În fiecare an, la 21 martie, comunitatea teatrală și iubitorii de artă din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși.

Acest eveniment special este o ocazie de a celebra și de a aprecia magia și diversitatea acestui gen teatral fascinant care a captivat publicul de toate vârstele timp de secole.

Teatrul de păpuși este o formă unică de artă care îmbină tehnica, designul, povestea și interpretarea pentru a da viață personajelor din lumea fantastică a poveștilor.

De la păpuși simple de mână la marionete complexe și tehnologie avansată, teatrul de păpuși explorează o gamă largă de tehnici și stiluri pentru a aduce la viață diverse personaje și povești.

Originea acestei zile speciale poate fi urmărită până în anul 2003, când Institutul Internațional al Teatrului (International Theatre Institute) a desemnat 21 martie drept Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, în cadrul Adunării Generale a UNESCO.

De atunci, această sărbătoare a fost marcantă în calendarul cultural global, promovând și evidențiind contribuția teatrului de păpuși la patrimoniul artistic mondial.

VIDEO: Povestea neștiută a înființării Teatrului de Păpuși din Alba Iulia. 70 de ani de ”Prichindel” și generații întregi de copii

Teatrul de păpuși nu este doar o formă de divertisment, ci și o modalitate de a educa și de a inspira. Prin intermediul poveștilor și a personajelor sale, teatrul de păpuși poate aborda teme importante precum toleranța, diversitatea, ecologia și drepturile omului într-un mod accesibil și captivant.

În Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, sunt organizate diverse evenimente și spectacole în întreaga lume pentru a sărbători această formă de artă.

Vezi AICI ce se organizează la Alba Iulia la Teatrul de Păpuși ”Prichindel”.

De la festivaluri internaționale de teatru de păpuși până la spectacole comunitare și ateliere de creație, această zi oferă oportunități pentru artiști și public de a se conecta și de a se bucura de magia teatrului de păpuși.

Teatrul de păpuși este o formă de artă străveche care continuă să inspire și să uimească publicul de toate vârstele.

În Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, să celebrăm această formă distinctivă și captivantă de teatru și să ne bucurăm de frumusețea și magia pe care o aduce în lumea noastră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.03.2024 at 12:14

    Şi ziua naţională a Guvernului. Acolo-s toţi enumeraţii mai sus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax