Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

22 martie şi 26 aprilie: CONCERTE extraordinare la Alba Iulia, cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2016, susţinute de Corul „Madrigal” şi grupul „Accoustic”

Publicat

catedrale alba iulia catedrala ortodoxa catedrala catolica Primăria Alba Iulia a pregătit două evenimente în preajma Sărbătorilor Pascale din acest an. Este vorba despre concerte extraordinare prezentate în datele de 22 martie, respectiv 26 aprilie, la cele două catedrale din oraş. Acestea întregesc seria evenimentelor pregătite de administraţia locală pentru albaiulieni şi turişti.

În săptămâna dinaintea Paştelui Catolic, marţi, 22 martie 2016, albaiulienii şi turiştii sunt invitaţi la un concert extraordinar susţinut de corul de cameră „Accoustic”, condus de dirijorul Daniel Jinga. Evenimentul “Coral Accoustic” va avea loc de la ora 18.00, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

Corul-Accoustic-2 Corul de cameră “Accoustic” a fost înființat în primăvara anului 2003 la inițiativa unui grup entuziast de muzicieni, conduși de dirijorul Daniel Jinga. Repertoriul corului cuprinde atât piese renascentiste, muzică sacră, muzica popoarelor, cât și muzica contemporană, pop-jazz și a-cappella.

A realizat imprimări de muzică sacră și muzică contemporană, editând două discuri alături de casele Electrecord și Radiodifuziunea Română. Corul Accoustic a susținut nenumărate concerte pe cele mai importante scene din țară și străinătate, începând cu Ateneul Roman, Sala Radio, Teatrul din Berna sau Martinskirche Basel.

Datorită acurateții intonaționale, a culorii vocale și a interpretării deosebite, corul Accoustic a obținut o serie de premii naționale și internaționale, bucurându-se de aprecirile unor critici muzicali și a unor publicații de specialitate din România, Elveția, Germania, Grecia, Bulgaria, Italia, Franța, Olanda, Israel, Ungaria, Polonia, țări unde Accoustic-ul a cântat în festivaluri și concursuri sau în concerte de stagiune.

Exigențele repertoriale pe care și le-a asumat prin participarea la diferitele concursuri internaționale au făcut ca Accoustic-ul să adune acest impresionant repertoriu de muzică sacră occidentală pe care îl oferă astăzi publicului, transmit organizatorii.

Programul concertului:

Randall Thompson – Alleluia

Alessandro Scarlatti – Exultate Deo

Samuel Barber – Agnus Dei ( Adagio for Strings – a cappella, versiune aranjată de compozitor)

Anton Bruckner – Locus Iste

Edvard Grieg – Ave Maris Stella

Johannes Brahms – Warum ist das Licht gegeben

Tomaso Ludovico da Vittoria – Ave Maria

Gioacchino Rossini – Quando corpus morietur

Giacomo Puccini – Kirie eleinson ( Messa di Gloria)

Anton Bruckner – Christus factus est pro nobis

Gordon Young – Alleluia

Palestrina – Missa Papae Marcelli – Credo

J.S. Bach – Magnificat – Sicut locutus est

J.S. Bach – Magnificat – Omnes Generationes

26 aprilie: Concert extraordinar Corul “Madrigal”, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

madrigal Cu ocazia Sărbătorilor Pascale ortodoxe, pe 26 aprilie, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, de la ora 18.00, sunteţi invitaţi la un concert extraordinar al Corului “Madrigal”.

Corul Madrigal este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

În anul 2003, Corul Național de Cameră Madrigal a primit din partea Președinției României, Ordinul Meritul Cultural în Grad de Comandor. Au urmat și alte distincții importante: diploma „American Biographical Institute”, medaliile Enescu și Eminescu, Crucea Patriarhală Ortodoxă, Premiul Speranței conferit de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Vezi şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax