Connect with us
Publicitate

AIUD

Sportivul din Aiud Levente Polgar, OFICIAL în cursa Arctic Ultra 6633 desfășurată în Nordul Extrem al Canadei

Publicat

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar este oficial pe panoul de start al celei mai dure competiții din lume, Arctic Ultra 6633, la secțiunea 350 de mile. ”Vă mulțumesc frumos tuturor celor care m-ați ajutat sa ajung aici! Greul de aici începe: echipamente, bilet de avion. Sunt prima persoană de pe mapamond cu un handicap care participă la aceast concurs” a spus acesta. 

Levente Polgar a început deja un antrenament foarte dur pentru a face față competiției de anul viitor. Deși este luna decembrie, acesta aleargă în pantaloni scurți și tricou, face baie în râul Mureș, merge la sala de forță și urmează o serie de alte atnrenamente specifice.

Ultramaratonistul din Aiud va trebui să se descurce în nordul extrem al Canadei, în condiții foarte grele, pentru care sunt necesare aptitudini fizice dar și psihice deosebite. Va trebui să străbată peste 550 de kilometri, la temperaturi foarte scăzute. „Nu merg pe ideea de a arăta cuiva ce pot sau că pot. Îmi doream doar un challenge mult mai greu decât suportam eu”, a explicat Levi. Acesta le-a cerut organizatorilor să nu îl trateze ca un caz special, deși în raport cu ceilalți participanți, Levente Polgar are doar o mână, pe cealaltă pierzând-o într-un accident petrecut la vârsta de 6 ani.

În continuare, Levente va avea nevoie de bani pentru echipamente, hrană specială și bilet de avion. Este vorba despre echipamente scumpe, profesionale, pentru condiții extreme.

Aiudeanul Levente Polgar va reprezenta România la competiția extremă Arctic Ultra 6633. Prima persoană din lume cu un handicap fizic, acceptată în competiție

Ce este Ultra Actic 6633?

Cursa Arctic Ultra 6633 este considerată de mulți ca fiind cea mai dificilă, cea mai rece și cea mai crâncenă ultra-distracție de pe planetă. Evenimentul din 2018 va fi cea de-a X-a ediție, iar startul cursei se va da pe data de 9 martie. Ultramaratonul a fost câștigat, două ediții la rând, de românul Tibi Ușeriu. Sportivul Polgar Levente Ioan anunțase pe pagina sa de Facebook, la începutul anului, că și-ar dori să participe la această competiție extremă.

Pentru a putea concura, aiudeanul are nevoie de mulți bani pe care speră să îi obțină de la sponsori. Taxa de înscriere este de 3.100 de lire, iar pe lângă aceasta ar mai avea nevoie de o sanie specială, de echipamente, bilete de avion și cazare.

Competiția se va desfășura pe două trasee, de 120 mile (aprox. 193,1 km) și 350 mile (aprox. 563,2 km), ambele trecând linia Cercului Polar Arctic. Cursa de 120 mile se încheie la First Nations Hamlet din Fort McPherson, în timp ce cursa de 350 mile continuă până la malul Oceanului Arctic de la Tuktoyaktuk.

Competitorii vor trebui să transporte sau să tragă pe sanie toate cele necesare pentru cursă, inclusiv hrana, obiectele de gătit, hainele, setul de dormit și alte unelte de siguranță. Punctele de control vor fi amplasate de-a lungul traseului, la distanțe între 23 și 70 de mile. Ajungând la acestea, alergătorii vor putea să se odihnească pentru o vreme și să-și pregătească mâncarea. Apa caldă și adăpostul sunt singurele lucruri garantate la punctele de control.

Foto: facebook 6633 Arctic Ultra

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax