Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul persoanelor izolate la domiciliu în județul Alba. Măsuri de prevenire în contextul epidemiei COVID 19

Publicat

gripa laborator

În județul Alba sunt 138 de persoane care trebuie să respecte condiții de izolare la domiciliu, așa cum prevede protocolul dispus de Ministerul Sănătății, potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba. Numărul acestora a crescut față de joi, când erau raportate 116 cazuri de monitorizare la domiciliu și față de vineri, când erau 133. Motivul este faptul că au revenit în județ și alte persoane din zonele afectate de epidemia COVID 19 (Italia).

Până joi seara, pentru cinci cazuri au fost transmise analize pentru confirmare/infirmare laborator.

În cel mai recent caz, al elevei de la Liceul de Arte și al mamei acesteia, plasate în carantină joi seara la Secția de Infecțioase a spitalului din Alba Iulia, rezultatele probelor au fost negative, însă deocamdată rămân internate, sub supraveghere medicală.

Vezi Eleva de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și mama ei NU au coronavirus. Detalii de la DSP

În România, vineri au mai fost confirmate două cazuri de coronavirus, după cel de miercuri. În cazul bărbatului din Gorj însă, retestarea de vineri a indicat că acesta nu mai era infectat.

Citește și UPDATE: Bărbatul din Gorj nu mai are coronavirus. Rezultatele testului făcut vineri

Celelalte două cazuri sunt o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș.

Vezi Vezi VIDEO: Două noi cazuri de infectare cu coronavirus, în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, vineri după-amiaza, la nivel național, erau 47 de persoane în carantină, iar 8.356 monitorizate la domiciliu. Sâmbătă, erau 52 de persoane în carantină și 8796 în izolare la domiciliu.

Măsurile instituite de autorități pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus:

La sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

“Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel și cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli”, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Nerespectarea măsurilor privind carantina de către românii care revin în țară din zonele afectate va fi sancționată penal.

Noul coronavirus 2019 este denumit Sindrom Acut Respirator Sever – Coronavirus-2 (SARS-COV-2), iar boala asociată acestuia este legată de COVID -19.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax