Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A început inspecția barajelor din țară. Câte locații sunt verificate. Ce spune ministrul Mediului

Publicat

A început inspecția barajelor din țară, potrivit hotărârii CNSU de luni, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Peste 2000 de locații vor fi verificate.

”Administrația Națională Apele Române a început inspecția barajelor.

În urma hotărârii CNSU, în următoarele săptămâni vor fi verificate cele 2095 de baraje din țară, încadrate în categoriile C și D. Acestea sunt baraje de mică capacitate, de importanță normală și redusă.

În urma evenimentului de la Roșia Montană, s-au dispus aceste controale în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare care ar putea avea consecințe negative la nivelul comunităților.

Echipele formate din specialiștii ANAR controlează starea tehnică a barajelor și până la data de 20 noiembrie vom avea un raport complet, la nivel național, despre calitatea și siguranța acestor baraje”, a scris ministrul pe Facebook.

În urma avariei de la lacul Tăul Mare, Roșia Montană, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a dispus verificări tehnice a calității construcției și siguranței exploatării la barajele aflate pe teritoriul României.

Vezi Intervenția la barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană continuă. Cu cât a scăzut nivelul apei și ce măsurători au fost făcute

CNSU a fost convocat luni, de premier, ”în contextul incidentului petrecut în data de 1 octombrie, la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din județul Alba, care a impus adoptarea urgentă a unor acțiuni de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roșia Montană”, a anunțat Guvernul.

Citește și Ce s-ar întâmpla la Alba Iulia și Sebeș, dacă s-ar RUPE barajul de la Oașa. Scenarii ”apocaliptice”, analizate de autorități

”În scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare care ar putea avea consecințe negative la nivelul comunităților, este necesară o evaluare actualizată, la nivel național, a calității construcției și siguranței în exploatare a barajelor”, se arată în hotărâre.

foto: Tanczos Barna/Facebook

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate