Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Accident la peștera Huda lui Papară din Apuseni. Operațiune a echipei Salvamont Alba pentru salvarea unei turiste

Publicat

pestera salvator

Accident în peştera Huda lui Papară din munții Apuseni unde o turistă a fost recuperată de speologi şi salvamontişti după ce a căzut în gol. Tânăra făcea parte dintr-un grup de patru turiști, membri a unui club de speologie din Timisoara, care au făcut o expediție în peșteră. În aceasta perioada peștera, în mod normal, este închisă.

Citește și VIDEO: Imagini din timpul operațiunii de salvare a unei turiste accidentate în Peștera Huda lui Papară din Apuseni

Accidentul a avut loc în jurul orei 15,00. Intervenția salvamontiștilor din Alba a durat câteva ore, tânăra suferind fracturi ale membrelor inferioare și hipotermie.

Potrivit șefului Salvamont Alba, Lucian Forda victima a fost predată medicilor în jurul orei 18. Salvamontiştii au anunţat, sâmbătă seară, că au reuşit o operaţiune de salvare în Munţii Trascăului, la Peştera Huda lui Papară, judeţul Alba.

”Victima este o turistă în vârstă de 30 de ani, care a fost antrenată într-o cădere de circa patru metri, soldată cu leziuni la nivelui membrelor inferioare, posibilă fractură”, a precizat Forda.

Potrivit șefului Salvamont Alba, la faţa locului au intervenit salvatori speologi şi salvatori montani din cadrul Salvamont si Salvaspeo Alba

Acesta este al patrulea accident la Peștera Huda lui Papară din ultimii zece ani, un loc deosebit de frumos, dar și extrem de periculos chiar și pentru speologii cu experiență.

foto: arhiva alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax