Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT pe DN7 la intrare în Sebeș dinspre Deva: Un camion încărcat cu piese auto s-a răsturnat


Publicat

Un accident rutier s-a petrecut luni după-amiaza pe DN7 la Sebeș. Din primele date, un TIR încărcat cu piese auto s-a răsturnat.

”Garda de Intervenție Sebeș acționează pentru asigurare măsuri PSI la un accident rutier produs pe DN 7 pe raza municipiului Sebeș (zona StarAssembly).

În accident a fost implicat un autotren încărcat cu piese auto care s-a răsturnat”, a transmis ISU Alba.

Șoferul nu ar fi fost rănit.

Revenim cu amănunte.

sursă foto: cititor Alba24 (Asztalos Attila)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: Este nevoie urgentă de un cadru legal care să permită punerea în valoare a patrimoniului UNESCO

Publicat

”Astăzi am avut onoarea să iau parte la reuniunea organizată de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților şi Senatului pentru relația cu UNESCO, eveniment ce a avut și menirea de a marca împlinirea a 65 de ani de prezență românească în UNESCO.

România este membră UNESCO din 1956, la doar 10 ani de la înființarea acestei organizații mondiale, care pune în valoare cele mai valoroase elemente de patrimoniu uman. România contribuie la acest patrimoniu cu 8 obiective și ansambluri cultural-istorice și naturale, dar și cu 7  elemente de patrimoniu imaterial, tradiții strămoșești ale românilor, înscrise pe lista UNESCO.

Dincolo de încărcătura sa aniversară, evenimentul a permis și discutarea problemelor, soluțiilor și direcțiilor de acțiune pe care le avem în față. Au fost prezenți reprezentanți ai tuturor forurilor implicate în gestionarea patrimoniului UNESCO: Anca Dragu, președintele Senatului, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Excelența Sa Simona-Mirela Miculescu, Delegat permanent al României pe lângă UNESCO, consilierul prezidențial Sergiu Nistor, reprezentanți ai Academiei Române, Patriarhiei Române, ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației, ai Institutului Național al Patrimoniului, ai Comisiei Naționale a României – CNR UNESCO, ai Bibliotecii Naționale a României, Institutului Cultural Român, ai consiliilor județene pe raza cărora se află obiective din patrimoniul UNESCO, precum și ai organizațiilor neguvernamentale.

Pentru județul Alba, subiectul este unul foarte important. Avem două monumente cuprinse în patrimoniul mondial UNESCO – Cetatea Dacică de la Căpâlna și Biserica Fortificată de la Câlnic și alte trei monumente înscrise pe lista de așteptare. Și mai multe monumente sunt deja în pregătire pentru a fi înscrise pe lista de așteptare. De 5 ani, însă, totul este blocat de un vid legislativ, de un nesfârșit val de dezbateri, amânări și contestări.

În acest moment, niciunul dintre monumentele românești înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO nu are un plan de management aplicabil, din cauză că, de 5 ani, nu există un cadru legal pentru protecția şi gestiunea lor, iar finanțarea disponibilă pentru gestiunea acestor monumente este insuficientă.

Ca Senator de Alba, voi urmări cu mare atenție acest subiect. Faptul că de 5 ani legislația de specialitate este în dezbatere, mi se pare inacceptabil. Până nu se adoptă legislația, este blocată toată activitatea de punere în valoare a acestor monumente: nu se pot constitui comitetele de gestiune, nu se pot elabora planurile de management, nu se pot accesa fonduri naționale și europene pentru gestionarea corectă și punerea în valoare a acestor situri.

Specialiștii din Alba sunt bine pregătiți și lucrează de multă vreme pe acest subiect dar, până acum, au fost limitați de inexistența unui cadru legal adecvat. După cum am subliniat și astăzi, în cadrul reuniunii, este nevoie ca acest blocaj legislativ să fie rezolvat urgent și patrimoniul UNESCO din județul Alba și din România să poată beneficia de oportunitățile de finanțare europeană, care îi conferă întâietate, tocmai datorită importanței sale. De asemenea, în condițiile redeschiderii treptate a turismului, aceste obiective sunt poli de atracție turistică deosebit de importanți, certificarea UNESCO fiind o marcă internațională a valorii. Am insistat, totodată, ca în cazul patrimoniului de la Roșia Montană, să se găsească o soluție prin care acesta să fie protejat și integrat  în UNESCO, fără a limita însă dezvoltarea locală a comunității”.

Sorin Ioan BUMB

Senator PNL de Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr tâlhărit într-un apartament din Alba Iulia, închiriat în regim hotelier. Agresorii l-au bătut și i-au furat telefonul

Publicat

Noi detalii despre tâlhăria petrecută joi într-un apartament închiriat în regim hotelier la Alba Iulia.

Un tânăr a fost bătut, iar agresorii i-au furat telefonul. Nu sunt la prima încălcare a legii. Acum sunt cercetați penal pentru tâlhărie și furt.

Din primele cercetări ale Poliției, cei doi, în timp ce se aflau într-un apartament din Alba Iulia, împreună cu doi cunoscuți, un tânăr și o tânără, l-ar fi agresat pe tânăr și i-ar fi sustras telefonul mobil și o sumă de bani și ar fi profitat de neatenția tinerei și i-ar fi sustras și telefonul acesteia.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, ”din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că: în data de 8 aprilie 2021, pe timp de zi, inculpații au pătruns într-un apartament din municipiul Alba Iulia, închiriat în regim hotelier, unde se afla persoana vătămată V.P.”.

Aceștia ”au exercitat violențe fizice asupra sa, lovind-o de mai multe ori cu pumnii și picioarele și provocându-i astfel leziuni corporale pentru a căror vindecare s-au stabilit ca fiind necesare 7-8 zile de îngrijiri medicale, context în care au deposedat-o de telefonul mobil marca Samsung S10 Plus și de suma de 250 lei, bunuri pe care victima le avea asupra sa”, potrivit sursei citate.

Anchetatorii au mai stabilit că ”inculpații au sustras de pe mobilierul din bucătărie telefonul mobil marca Huawei Y6, profitând de neatenția persoanei vătămate B.L., după care au părăsit în grabă apartamentul în care se aflau”.

Joi (8 aprilie) a fost prins unul dintre agresori, în vârstă de 22 de ani, din Ighiu. O zi mai târziu a fost găsit și al doilea, în vârstă de 18 ani din Alba Iulia.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, apoi arestați preventiv.

”Cu privire la persoana inculpaților, în vârstă de 22 ani, respectiv 18 ani, din analiza fişelor de cazier judiciar rezultă că aceștia nu se află la primul contact cu legea penală, fiind cercetați și trimiși în judecată în alte dosare penale pentru infracțiuni săvârșite cu violență, respectiv infracțiuni contra patrimoniului”, potrivit anchetatorilor.

”Punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează reprezentanții Parchetului.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Asociația Caritas Alba Iulia a strâns și a donat o sumă importantă de bani pentru victimele unui incendiu din Secuime

Publicat

Asociația Caritas Alba Iulia a strâns și a donat bani pentru a ajuta victimele incendiului care a avut loc acum trei luni la Miercurea Ciuc. 

Potrivit unui comunicat al asociației, 70% din donațiile bănești au fost cheltuite pentru îngrijirea și hrănirea celor afectați de incendiu, 30% vor fi folosiți de  pentru activitățile sociale, educaționale și ocupaționale acordate pentru familiile cazate în sala de sport.

”Au trecut trei luni de la incendiul de la Șumuleu Ciuc, timp în care am asistat la o colaborare fără precedent pentru a ajuta victimele.

Cetățenii din Miercurea Ciuc și din regiune, precum și instituțiile publice și private, au acționat imediat și au oferit persoanelor afectate cele necesare.

A sosit ajutor și din zone mai îndepărtate, și din străinătate, mulți s-au alăturat suportului.

Activitatea de sprijin pentru cei cazați în sala de sport continuă și în prezent, cu ajutorul consiliului local și a pe câtorva voluntari entuziaști.

Caritas Alba Iulia și Serviciul de Ajutor Maltez efectuează pe rând alternativ acest serviciu.

Inițiatorii locali au însărcinat Asociația Caritas Alba Iulia cu strângerea donațiilor bănești de la persoane fizice, companii, evenimente caritabile și colecte bisericești” se precizează în comunicat.

Astfel în beneficiul victimelor au fost colectate în total 351.516 lei, din care o parte semnificativă, adică 265.985 lei, a fost donată în bisericile din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia la apelul Excelenței Sale Arhiepiscop dr.  Kovács Gergely.

În plus, s-au primit donații și în natură: alimente în valoare de 78.573 lei, iar îmbrăcăminte în valoare de 9.867 lei, care le-au fost distribuite victimelor.

Donațiile diferitelor instituții, dar și a persoanelor fizice au constat în alimente, materiale de unică folosință, echipamente de protecție medicală, produse de curățare și de igienă personală.

Astfel, majoritatea donațiilor bănești, 248.866 lei, au fost cheltuite de Caritas pentru îngrijirea și hrănirea celor nevoiași.

La început, 260-290 de persoane luau masa zilnic în sala de sport.

Ulterior, unii, s-au mutat înapoi, în bucătăria Casei Jakab Antal, unde au fost pregătite micul dejun, prânzul și cina pentru 130-115 de persoane, în mod regulat.

Restul de 102.650 de lei vor fi folosiți de Asociația Caritas Alba Iulia pentru activitățile sociale, educaționale și ocupaționale acordate pentru familiile cazate în sala de sport.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Ministrul Sănătății, după tragedia de la ”Victor Babeș”. Avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul TIR-ului

Publicat

La o zi după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde trei paciente au murit după o defecțiune la stația de oxigen din unitatea mobilă ATI, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, face declarații.

Acesta a precizat că sunt indicații că defecțiunea este dinăuntrul TIR-ului.

Ministrul a anunțat că reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale vor face parte din echipa de anchetă, coordonată de Parchet, care cercetează incidentul produs luni la Spitalul „Victor Babeş”.

Acesta a precizat că a solicitat Direcţiilor de sănătate publică să îi prezinte toate avizele de funcţionare ale Unităţilor Mobile de Terapie Intensivă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”, din Capitală. Șapte persoane au fost audiate în timpul nopți de luni spre marți.

Declarații ale ministrului:

Știm că sistemul e suprasolicitat, dar asta nu justifică o tragedie.

Am solicitat la DSP București avizul de funcționare. A fost dat pe 9 aprilie.

La ce oră ați aflat? După ora 18.00 a fost confirmată problema, am sunat, între 18.30-19.00 am ajuns la spital.

Prioritatea a fost să găsim locuri pentru pacienți. Când am ajuns m-am interesat despre situația celorlalti pacienți, am întrebat dacă politia a fost anunțată.

Cu dl Arafat am vorbit imediat după ora 18.00.

La ce oră s-a produs incidentul? Acest lucru va fi stabilit de politie.

Am întrebat dacă politia a fost anunțată, nu mi s-a confirmat acest lucru, am cerut să fie anunțată.

Vezi și VIDEO: Florin Cîțu și Raed Arafat, declarații după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde trei pacienți au murit

Monica Althamer, secretar de stat: La ora 19.25 ministrul a solicitat să fie anunțată politia, în condițiile în care personalul de la fața locului s-a ocupat de pacienți.

Vlad Voiculescu: Am cerut ca poliția și familiile să fie anunțate.

Când eram în drum spre Victor Babeș am încercat să-l sun pe Nicușor Dan, dar nu mi-a răspuns la telefon.

Avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul tirului.

Din explicațiile de la DSU, care a cumpărat și operează TIR-urile, știm că a fost o problemă legată de presiunea oxigenului. Dl Arafat m-a asigurat că toate unitățile mobile sunt verificate la fiecare două luni, că au toate avizele în ordine.

Cred că premierul l-a chemat pe dr Arafat pentru că cel care este implicat să ofere explicațiile tehnice.

Despre problemele cu firma de mentenanță, reclamate de manager în urmă cu 2 săptămâni – a existat un dialog cu toți managerii, fiecare a menționat la acea dată. E vorba de o companie care a făcut o țeavă de o anumită dimensiune, care a fost înlocuită de o altă companie. E o instalație făcută pentru unitatea mobilă. Ca să fie pusă în funcțiune a fost nevoie de două lucrări.

Mă simt responsabil pentru ceea ce fac. Ieri s-a făcut tot ce se poate pentru toți pacienții.

Monica Althamer, secretar de stat: Omul venise pentru o eroare afișată de aparatură. Nu are pregătire medicală

În actualizare

surse: DigiFM Live, HotNews, Mediafax, Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate