Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Ajutor din rezerva de stat pentru orașul Câmpeni, după inundațiile din iulie. Guvernul aprobă 20.000 de litri de motorină

Publicat

Guvernul aprobă, în ședința de joi, acordarea unor ajutoare din rezerva de stat, ca sprijin umanitar de urgență, pentru Alba – orașul Câmpeni și alte județe din țară.

Ajutoarele sunt aprobate în urma fenomenelor de inundații sau incendii.

Pentru zona Câmpeni, se alocă 20.000 de litri de motorină din rezerva de stat.

Vezi și FOTO: INUNDAȚII la Câmpeni după ploi abundente

Ajutor din rezerva de stat pentru orașul Câmpeni: 400 de gospodării izolate după inundații

Ca urmare a inundaţiilor din data de 4 iulie 2023, din oraşul Câmpeni, judeţul Alba, au fost afectate mai multe drumuri de acces spre satele aparţinătoare.

În satele Dealul Capsii, Coasta Vâscului, Certege, Dric, Borleşti, Tomuşeşti şi Valea Caselor au rămas izolate mai multe familii, aproximativ 400 de gospodării, fiind distruse podeţe şi căi de acces (drumuri) din zonă.

Instituţia prefectului judeţul Alba a transmis Guvernului hotărârea CJSU din 6 iulie, prin care au fost stabilite produsele ce urmează a fi scoase din rezervele de stat şi acordate ca ajutoare umanitare de urgenţă pentru refacerea/reabilitarea gospodăriilor afectate de incendiu.

Valoarea ajutorului din rezerva de stat

Premierul a aprobat, în 13 iulie, scoaterea din rezervele de stat a cantității de 20.000 litri motorină. Aceasta este acordată ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, pentru protecția populației din județul Alba, afectată de inundațiile de pe raza orașului Câmpeni.

Valoarea ajutorului din rezerva de stat este de 100.964 lei.

Motorina va fi transportată la destinație cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Va fi distribuită de Comitetului județean pentru Situații de Urgență.

Sprijin și pentru alte județe din țară

Tot joi, Guvernul aprobă ajutor din rezerva de stat pentru localitățile:

  • Brazii, județul Arad (materiale de construcții în valoare de 203.895 lei, pentru refacerea unor gospodării după inundațiile produse în 26 iunie)
  • Grecești, județul Dolj (alimente în valoare de 6.494,22 lei, pentru familii afectate de inundațiile din 15-16 iunie)
  • Blăjani și Buda, județul Buzău (materiale de construcții, în valoare de 75.196,10 lei pentru două familii care au rămas fără case după incendii)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax