Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia Smart City 2018: Soluție online pentru asociațiile de proprietari și locatarii din municipiu

Publicat

Asociațiile de proprietari dar și locatarii din municipiul Alba Iulia vor putea accesa, online, în cadrul proiectului „Alba Iulia Smart City 2018”, o platformă digitală prin care se dorește eficientizarea activității administratorilor de bloc, dar și transparentizarea relației între administratori și proprietari, precum și simplificarea comunicării și procesulului de verificare pentru biroul de control al asociațiilor de proprietari din cadrul Primăriei. 

Vezi și FOTO ACCIDENT rutier la ieșirea din Orăștie spre Sebeș. Trei oameni au DECEDAT după ce două mașini s-au lovit

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 30 ianuarie, un protocol de cooperare între Municipiul Alba Iulia și XiSoft Servicii SRL din Cluj-Napoca în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018”

Protocolul care va fi încheiat cu compania XiSoft Servicii SRL propune testarea unei platforme dezvoltate după 14 ani de analize în privința modului în care administrațiile blocurilor de proprietari pot fi mai eficiente și transparente în relația cu proprietarii, cu furnizorii de utilități și cu alte instituții.

Citește și LOVITURĂ după creșterile salariale din Primăria Alba Iulia. S-a lansat licitația pentru EVALUAREA angajaților

Soluția se adresează asociațiilor de proprietari, locatarilor din municipiul Alba Iulia și biroului responsabil de colaborarea cu asociațiile de proprietari din cadrul municipiului Alba Iulia.

Mai exact, soluția constă în trei module specializate:

  • BlocManagementNET desktop – program Windows folosit de administratorii de bloc
  • interfața xisoft.net – acces pentru biroul de control din cadrul Primăriei Alba Iulia
  • interfața e-bloc.ro – acces online pentru proprietari, inclusiv cu mobilul

Citește și Noi decidem ce mașini parcate ilegal vor fi ridicate! Mesaje sub ștergător de la Poliția Locală Alba Iulia

În cazul administratorilor, soluția este completă, asigurând printre altele: generarea listelor de plată, salarizare, registre de casă și bancă, contabilitate, evidențe venituri și cheltuieli, prelucrare documente, suport legal.

Pentru proprietari, transparența veniturilor și cheltuielilor se asigură prin accesul în modulul e-bloc cu calculatorul sau telefonul mobil la avizier, indecși contoare, situația facturilor și plăților, documente, inclusiv multiple modalități de plată a întreținerii (card bancar, Zebra, PayPoint, etc.).

În cazul biroului de control al asociațiilor de locatari din cadrul Primăriei Alba Iulia, se va asigura o comunicare și raportare îmbunătățită în relația cu asociațiile.

Principalele obiective ale proiectului pilot sunt de a crea un canal de interacțiune online între administratorii, cetățenii orașului Alba Iulia și Primărie, de a demostra funcționarea și capabilitățile platformei, de a eficientiza activitatea administratorilor de bloc, de a ușura și transparentiza relația între administratori și proprietari, precum și de a simplifica comunicarea și procesul de verificare pentru biroul de control al asociațiilor de proprietari din cadrul Primăriei. Platforma XiSoft Servicii SRL este utilizată în peste 100 de localități și 8.000 de asociații.

Citește și NOI CREȘTERI SALARIALE la Primăria Alba Iulia. Șefii vor lua de 4,5 ori mai mult decât media pe județ

Impactul soluției va fi măsurat prin mai mulți parametrii, precum: numărul/procentul de asociații de proprietari care au adoptat sistemul, numărul de conturi online create de proprietari, numărul de plăți efectuate prin metode alternative, comunicare și raportare între asociații și Primărie, opiniile utilizatorilor.

Implementarea platformei pe calculatoarele administrațiilor sau pe serverul XiSoft nu prezintă probleme tehnice, accesul utilizatorilor făcându-se din navigatorul terminalelor fixe sau mobile care au acces la internet.

Soluția propusă în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018 de către compania XiSoft Servicii SRL asigură accesul gratuit la platformă tuturor asociațiilor de locatari din municipiu, până în martie 2019, precum și instruire și suport, municipalitatea asigurând relațiile cu administratorii și sala de curs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax