Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noi decidem ce mașini parcate ilegal vor fi ridicate! Mesaje sub ștergător de la Poliția Locală Alba Iulia

Publicat

”Noi vom decide dacă mașina ta, parcată neregulamentar, va fi ridicată sau nu”. Cam așa se traduce, într-o propoziție scurtă, conținutul de pe niște cartoane care au fost ”plasate” sub ștergătoarele mașinilor parcate prin oraș. Șoferii care și-au lăsat mașinile, vineri, pe marginea unor străzi din Alba Iulia, în fața locuinței sau în fața firmei, s-au trezit cu „atenționări” pe parbriz, din partea Poliției Locale. Oamenii legii le reamintesc proprietarilor de autoturisme, faptul că, începând de joi, 1 februarie 2018, mașinile parcate în afara spațiilor amenajate pot fi ridicate, dar și că doar polițiștii locali vor decide ce mașini vor fi ridicate.

Majoritatea șoferilor se tem că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar la Alba Iulia va fi o adevărată loterie, la mâna subiectivismului, interesului sau ordinului pe care îl va avea ”polițistul de serviciu”, având în vedere că orașul are 8000 de locuri de parcare la 25.000 de autovehicule. În lipsa unei proceduri clare, orice mașină parcată în fața casei pe un drum public poate fi ridicată.

Citește și Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Vezi care sunt TARIFELE

În Alba Iulia sunt înmatriculate peste 25.000 de autoturisme, potrivit Direcției Venituri din cadrul Primăriei. Tot Primăria zice că în municipiu sunt  8.000 de locuri de parcare. Asta înseamnă că 17.000 de mașini ar trebui să fie în mișcare permanentă. Sau, așa cum se întâmplă de fapt, să ocupe orice părticică de drum public, orice trotuar disponibil.

Citește și Alba Iulia, IADUL șoferilor. Peste 25.500 de mașini și doar 8.000 de locuri de parcare

„Poliția Locală Alba Iulia atenționează conducătorii vehiculelor staționate neregulamentar. În conformitate cu prevederile H.G. nr. 965/2016, art. II, polițistul local cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice poate dispune ridicarea vehiculului, ca măsură tehnico-administrativă prevăzută în H.G. nr. 965/2016, la art. 203∧3 care completează H.G. nr. 1391/2006, Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicat.

Începând cu data de 01.02.2018, această măsură tehnico-administrativă se va aplica tuturor vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă din municipiul Alba Iulia”, scrie pe fluturașul lăsat vineri, pe parbrizul mai multor mașini staționate în Alba Iulia.

Reamintim faptul că cei care vor rămâne fără mașină, vor avea de scos din buzunar o sumă importantă de bani.

Operațiunea de ridicare a vehiculelor va costa 220 lei/vehicul, operațiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei/vehicul, iar depozitarea vehiculelor ridicate – 30 lei/vehicul pentru primele 24 de ore de depozitare, respectiv 45 lei/vehicul/zi pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore. La toate aceste sume se adaugă TVA.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. dan

    sâmbătă, 27.01.2018 at 17:57

    Inainte sa ne ridice masinile dupa bunul plac, ar trebui sa instaleze indicatoare care interzic oprirea sau stationarea pe anumite strazi, ca omu sa vada unde are voie si unde nu sa parcheze.

  2. Gigi

    duminică, 28.01.2018 at 09:37

    Sunt curios daca masinile parcate in fata la prefectura,uneori si pe trecerea de pietoni vor fi ridicate.

  3. Dorel

    duminică, 28.01.2018 at 18:19

    Mi se pare „normal””sa decida acesti baieti scoliti.Nu ca am avea vreo indoiala privind pregatirea lor profesionala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax