Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia va avea lumină! Flash Lighting Services a preluat oficial serviciul de iluminat public al municipiului Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia a reușit, într-un final, încheierea contractului privind atribuirea serviciului de iluminat public în Alba Iulia. Firma care va administra acest serviciu este, așa cum anunțam anterior, „Flash Lighting Services” București, câștigătoarea licitației, în urma ultimei decizii a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Delegarea Serviciului de Iluminat Public (SIP) din Alba Iulia se va face pe o durată de 1o ani cu posibilitate de prelungire de 5 ani, iar valoarea contractului este de 2.826.080,75 euro fără TVA, deci 11.605.301 lei.

Încheierea contractului cu firma care se va ocupa de iluminatul public în Alba Iulia înseamnă și demararea procesului de modernizare a sistemului învechit din oraș din cauza căreia, în 2012, zeci de străzi zac în întuneric. Investițiile pe care “Flash Lighting Services” va trebui să le demareze presupun înființarea și dotarea unui dispecerat pentru comandă a sistemului de iluminat public, montarea și dotarea punctelor de aprindere, proiectarea obiectivelor de modernizare a  SIP dar și efectuarea lucrărilor de modernizare a sistemului. Firma câștigătoare va avea obligația să asigure supravegherea instalațiilor, precum și să efectueze lucrări de întreținere periodică .

Modernizarea sistemului de iluminat public se va realiza în termen de 24 de luni de la data preluării serviciului și încheierii procesului verbal. Valoarea lucrărilor de modernizare și dispecerizare, investiție pe 10 ani, este de 6.634.801 lei fără TVA, deci 1.615.682,70 de euro fără TVA. Valoarea lucrărilor de întreținere a SIP, pe 10 ani, este de 864.000 lei fără TVA, respectiv 1.000.000 de euro fără TVA.

Reamintim că proiectul privind concesionarea serviciului de iluminat public în municipiul Alba Iulia a fost aprins discutat în ultima ședință de Consiliu Local. O parte dintre consilieri s-au abținut de la votarea proiectului motivând că prețurile prevăzute în contract pentru unele produse sunt prea mari și că, la fel de exorbitante sunt și cheltuielile cu instalarea beculețelor de Crăciun, 100.000 de lei. Într-o ședință extraordinară convocată de primarul Mircea Hava, proiectul a trecut cu voturile a 16 consilieri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate