ADMINISTRATIE
Peste 30 de străzi din Alba Iulia așteaptă lumină de la consilierii locali. Vezi care sunt zonele cufundate în beznă
Peste 30 de străzi din Alba Iulia așteaptă în continuare „să se facă lumină”. După mai bine de un an în care contestațiile la licitația de atribuire a serviciului de întreținere a iluminatului public i-au ținut în întuneric pe locuitorii din mai multe zone ale orașului, de la cele mai centrale și circulate, până la cele rezidențiale, restrânse, „dintre blocuri”, acum, contractul nu poate fi semnat din cauza unor neînțelegeri dintre opoziție și putere, în Consiliul Local. Lucrurile nu par a intra în normal prea curând, mai ales după ce consilierii locali nu au aprobat proiectul de hotărâre prin care se propunea încheierea unui contract de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat din municipiu și nici nu au încercat să găsească o soluție prin care să facă lumină în locurile cufundate în beznă, unele de câteva luni bune.
Mai mulți locuitori din aceste zone le recomandă aleșilor ca, înainte de a lua decizii în ședințele Consiliului Local, să facă scurte plimbări de seară prin zonele unde singurele surse de lumină sunt semafoarele, farurile, reclamele luminoase sau becurile din casele oamenilor. Cel puțin aceasta este situația pe străzile din apropierea Cetății Alba Carolina (de exemplu pe strada Gemina, lângă spațiile RYMA sau pe strada Apulum, în zona Habitat), Mihai Viteazul, zona centrală dintre Poliție și Magazinul „Unirea”. Parcarea de la stadion, piața din Centru, parcul de la „Proiectări” sau zona gării au devenit niște locații de-a dreptul sinistre pentru pietoni, noaptea, în lipsa luminii.
Și câteva străzi din Centru păstrează atmosfera întunecoasă, obligându-i pe cei care se deplasează pe jos după lăsatul serii să înfrunte bezna (de exemplu Piața Iuliu Maniu, Piața I.I.C. Brătianu sau strada Parcului).
Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Alba Iulia, la solicitarea ziarului Alba24.ro, străzile care sunt în beznă sau au probleme cu sistemul de iluminat public sunt: Gemina, Apulum, Nicolae Titulescu, Bujorului, Margaretelor, Parcare Stadion, Gladiolelor, Ion Alexandru, Macului, Parc Proiectări, Morii, Brădișor, Parcului, Iuliu Maniu, Vasile Goldiș, Arnsberg, Piața Agroalimentară, Detunata, Vânătorilor, Parc Gară, Vulturului, Tudor Vladimirescu, Arieșului, Ardealului, I.I.C. Brătianu, Luceafărului, Calea Moților, Biruinței, Horea și alte câteva zone din cartierele Cetate și Centru.
„Ultima revizie a rețelelor de iluminat existente a fost făcută în urmă cu mai mult de 4 ani, ceea ce duce la o înlocuire a lămpilor de la 4-5 ani la 3-4 luni”, a specificat şeful Serviciului Direcţiei Tehnice, Dezvoltare şi Monitorizare Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Gabriel Armean.
Contractul de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public (SIP) din Alba Iulia, cu firma Flash Lighting Services SA București nu a fost încheiat încă, deoarece consilierii USL s-au abținut de la vot, în urma unor discuții legate de prețurile serviciilor (în special cel al instalării luminițelor de sărbători, care se ridică „până la 100.000 de euro”, dar și cele ale anumitor produse, pentru care prețul de întreținere este mai mare decât cel de modernizare).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Cristian P
joi, 25.10.2012 at 12:22
Dar despre iluminatul din Cartierul Orizont (ale carui strazi sunt predate primariei de 2 ani si ai carui locuitori platesc impozite la primarie la fel ca orice cetatean din municipiu) de ce nu vorbeste nimeni? Si pe aici, daca circuli noaptea si mai ales pe jos ai toate sansele „sa-ti bagi degetele in ochi”!