Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Jumătate dintre paturile din spitale, destinate pacienților COVID, sunt ocupate. Școlile și grădinițele rămân deschise

Publicat

Procentul de ocupare al paturilor pentru pacineții COVID în spitalele din Alba a ajuns la 47%, potrivit unor date comunicate de reprezentanții DSP Alba. 

Asta înseamnă că, cel puțin deocamdata, școlile și grădinițele din județ vor rămâne în scenariul fizic de desfășurare a cursurilor. Procentul care presupune trecerea în scenariul online este de 75% în ceea ce privește gradul de ocupare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județ 797 de cazuri COVID. Numărul cazurilor active a crescut la 5.777.

În perioada anterioară, respectiv în valul al IV-lea al pandemiei, situația din spitale era mult mai gravă, la un număr mult mai mic de cazuri.

Vezi și: ALBA: Aproape 800 de cazuri COVID și 5 decese în 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 3 februarie

Astfel, spre exemplu, în data de 10 octombrie, când județul număra 340 de infectări într-o singură zi, iar numărul de cazuri active era de era de 2533 de persoane, spitalele erau pline, inclusiv secțiile de ATI.

Se altfe, medicii spun că și simptomele Omicron sunt mai ușoare decât ale variantei Delta, care a făcut ravagii în valul 4 al pandemiei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax