Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Albaiulianul Raul Ciurtin investește 10 milioane de euro la Cluj-Napoca, într-un hotel de 5 stele și un centru de evenimente

Publicat

O firmă care este controlată indirect de familia milionarului albaiulian Raul Ciurtin, creatorul brandului Zuzu şi implicat în mai multe busi­nes­s-uri de producţie din sectorul alimentar, dezvoltă la Cluj-Napoca un centru de eve­nimente şi un hotel de cinci stele în care investeşte 10 milioane de euro.

Potrivit ZF ansamblul ce va cuprinde un ho­tel de 50 de camere, cotat la cinci stele, două săli de evenimente şi un spa va fi gata în a doua parte a lui 2022, conform ZF. Familia Ciurtin a cumpă­rat terenul acum circa doi ani şi jumă­tate, aici aflându-se anterior cam­pingul Făget.

Compania Apulum Turism, care ridică acest proiect, a fost fondată în 2019 şi este deţinută de Tania Privee, o firmă controlată în mod egal de Lorena Beatrice Ciurtin şi Tania Elena Ciurtin, soţia şi respectiv fiica antreprenorului Raul Ciurtin. Jumătate din suma necesară dezvoltării acestui ansamblu va fi asigurată de un ajutor de stat acordat în 2020.

Contractul de proiectare și amenajari a fost încredințat companiei clujene Eco Garden Construct.

Familia Ciurtin a cumpă­rat terenul acum doi ani şi jumă­tate, aici aflându-se anterior Cam­pingul Făget.

Apulum Turism, societatea ce ridică acest proiect, a fost fondată în 2019 şi este deţinută de Tania Privee, o firmă controlată în mod egal de Lorena Beatrice Ciurtin şi de Tania Elena Ciurtin, soţia şi fiica antreprenorului.

Este primul proiect în turism al familiei. Jumătate din suma necesară dezvoltării acestui ansamblu va fi asigurată de un ajutor de stat acordat în 2020.

În Cluj-Napoca, pe platforma Booking.com, apar la categoria de cinci stele şase hoteluri, unele sub branduri internaţionale – Ramada, Double Tree by Hilton, Grand Italia, iar altele sub nume locale, ca Platinia. Pe segmentul de cinci stele va fi şi noul proiect ridicat de Apulum Turism.

Lucrările de demolare ale fostului camping au fost finalizate acum un an, potrivit zcj.ro iar în locul căsuţelor va apărea  centrul turistic şi de agrement.

Aceeași sursă precizează că deși Unita Turism Holding dorea 2,7 milioane de euro, tranzacția s-a făcut la un preț în jurul a 2 milioane.

Centrul turistic şi de agrement, ce se va întinde pe 33.151 mp, va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii şi parcare cu 142 de locuri.

Investiții în clădiri de birouri și în imobiliare la Cluj Napoca

Raul Ciurtin nu este la prima investiție la Cluj Napoca. Grupul Hexagon, controlat de Raul Ciurtin și Florin Mariș a ridicat în cartierul clujean Gheorgheni complexul Vivido Business Center. Grupul Hexagon a vândut în 2019 trei clădiri office de 20.000 mp din Cluj-Napoca pentru circa 30 milioane de euro.

Hexagon City SRL o altă firmă controlată de Raul Ciurtin și Florin Mariș- un om de afaceri din Baia Mare,  a început în 2020 construcția unui bloc cu 130 de apartamente  începe un nou proiect imobiliar pe strada Someșului din Cluj Napoca.

Proiectul va include atât locuințe, cât și spații de birouri, respectiv  160 de locuri de parcare pentru 130 de apartamente și 2.400 de metri pătrați de spații de birouri.

Banii obținuți din vânzarea Albalact redirecționați în bussinesuri din Alba și Sibiu

Ciurtin a fondat fabrica de produse lactate Albalact, cumpărată de francezii de la Lactalis.

El a obținut din vânzare 30 de milioane de euro, însă înainte de criza financiară a primit și oferte de cumpărare pentru 70-80 de milioane, însă refuzate.

O parte din banii primiți i-a redirecționat în industria conservelor, prin Prefera Foods Oiejdea și Salconserv Mediaș, unde a investit 12 milioane de euro în active și utilaje.

De asemenea Ciurtin a investit și în cramele din Ciumbrud obținând un procent important din afacerea cu vin ”Domeniile Boieru”.

ZF.ro, zcj.ro,



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 26.03.2021 at 12:20

    Ce bani invart acoperitii astia !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Guvernul dă drumul granturilor pentru firmele afectate de pandemia COVID. Cine poate primi bani și care sunt sumele maxime

Publicat

IMM-urile a căror activitate a fost grav afectată de pandemia COVID-19 vor fi sprijinite prin acordarea de granturi pentru investiții, finanțate în cadrul Acțiunii 411 – Programul Operațional Competitivitate. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică miercuri, 25 mai, proiectul de Ordonanță de urgență care va reglementa acordarea granturilor pentru investiții în activități productive.

Prin publicarea acestui proiect, MIPE răspunde solicitărilor mediului de afaceri, această măsură fiind una așteptată de reprezentanții IMM-urilor în condițiile în care primele demersuri pentru acordarea de granturi pentru investiții au fost făcute în anul 2020.

Propunerea de act normativ vizează adoptarea de urgență a măsurilor de sprijin sub formă de granturi pentru investiții necesare capacităților de prestare de servicii și granturi pentru investiții necesare retehnologizării, cu respectarea prevederilor legale în domeniul ajutorului de minimis și ajutorului de stat.

Pentru sprijinirea IMM-urilor afectare de criza sanitară sunt propuse două măsuri și anume:

Măsura 4.1.1-1 Granturile pentru investiții necesare capacităților de prestare de servicii se acordă pe proiect și beneficiar, sub forma de ajutor de minimis

Fonduri alocate: 58.823.529 euro, din care 50.000.000 euro FEDR-REACT EU și 8.823.529 euro cofinanțare de la bugetul de stat

Valoarea grant: min. 50.000 euro – max. 200.000 euro

Ce firme vor putea beneficia de ajutorul de minimis: IMM-urile care își desfășoară activitatea în Clasa P – Invățământ, Clasa Q – Sănătate și asistență socială, Clasa R – Activități de spectacole, culturale și recreative

Beneficiari estimați: 600 entități

Măsura 4.1.1-2 Granturile pentru investiții necesare retehnologizării, sub formă de ajutor de stat
Fonduri alocate: 352.941.176 euro, din care 300.000.000 euro FEDR-REACT EU și 52.941.176 euro cofinanțare de la bugetul de stat

Valoare grant: între 50.000 euro și 500.000 euro, în limita de cinci ori cifra de afaceri realizată în anul 2019

Ce firme vor putea beneficia de ajutorul de stat:

IMM-uri care își desfășoară activitatea în domenii din Clasa C – Industria Prelucrătoare (fără codurile 11 fabricare băuturi, 12 fabricare tutun și 254 fabricarea armamentului și muniției); Clasa F – Construcții; Clasa G – Comerț cu ridicata și cu amănuntul; Repararea autovehiculelor și motocicletelor; Clasa H – Transport și depozitare; Clasa I – Hoteluri și restaurante.

Proiectul OUG poate fi consultat pe site-ul MIPE, la următorul link: https://mfe.gov.ro/oug-4-1-1/. Propuneri și recomandări pe marginea proiectului de act normative pot fi transmise la adresa de email: acte.normative@mfe.gov.ro.

Sprijin pentru sectorul agroalimentar

În context, reamintim faptul că tot din Programul Operațional Competitivitate, MIPE finanțează acordarea microgranturilor și granturilor pentru capital de lucru destinate enităților din sectorul agroalimentar, măsură ce face parte din pachetul „Sprijin pentru România”, adoptat de Guvernul României în vederea atenuării efectelor negative ale crizei economice atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru populație.

Microgranturile vor fi acordate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Agenția pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), iar granturile vor fi acordate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), în parteneriat cu agențiile pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului (AIMMAIPE).

MAT va lansa apelul pentru contractarea de granturi joi, 26 mai.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Noi reguli privind reducerile de prețuri din magazine. Guvernul a aprobat o hotărâre împotriva ofertelor înșelătoare

Publicat

foto: pixabay.com/ pexels

Guvernul a aprobat o hotărâre privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite spre vânzare consumatorilor, modificările vizând, între altele, informaţiile legate de reduceri.

„Trebuie să plătim preţul corect pentru produsele cumpărate şi să protejăm consumatorii împotriva unor oferte înşelătoare”

Astfel, guvernul a aprobat modificarea unei hotărâri din anul 2000, cu privire la modalitatea de indicare a prețurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că actul normativ care a fost aprobat astăzi vine în completarea măsurilor care au fost adoptate deja, pentru ca ministerul să se asigure că toți consumatorii sunt protejați.

„Trebuie să plătim prețul corect pentru produsele cumpărate și să protejăm consumatorii împotriva unor oferte înșelătoare”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Noi reguli pentru informațiile legate de reducerile de preț

Proiectul introduce un articol nou în Hotărârea Guvernului nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare privind informațiile pentru consumatori legate de reducerile de preț.

Orice notificare de reducere a prețului trebuie să indice clar prețul aplicat anterior de comerciant.

Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț.

De asemenea, sunt introduse opțiuni de reglementare la nivel național în ceea ce privește bunurile care sunt susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), reducerile de preț continue și bunurile care au fost prezente pe piață mai puțin de 30 de zile.

Reguli noi pentru produsele vândute în regim de outlet

Au fost stabilite măsuri suplimentare pentru produsele vândute în regim de outlet. Pentru acest tip de vânzare, au fost introduse prevederi mai detaliate privind informațiile destinate consumatorilor legate de reducerile de preț.

„Astfel, în cazul bunurilor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preț.

Pentru produsele prezente pe piață mai puțin de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piață, înainte de data aplicării reducerii de preț.

În plus, dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Actul normativ introduce şi o serie de sancţiuni stabilite în funcţie de natura, gravitatea, amploarea şi durata încălcării.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații din spitale, care îngrijesc pacienți COVID, vor primi sporuri de până la 85%, în situațiile de risc epidemiologic

Publicat

Angajații din spitale implicați în îngrijirea pacienților cu COVID vor primi sporuri de până la 85% în situațiile de risc epidemiologic. 

Guvernul a aprobat miercuri un act normativ prin care se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic.

Astfel, se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85% personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic.

Sursă: Mediafax.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Românii vor putea avea mai mulți angajatori în baza unui singur contract. Proiect pentru flexibilizarea angajărilor

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

O modificare importantă în privința contractelor de muncă pentru anumite categorii de români, grație unui proiect depus de Raluca Turcan (deputat PNL). 

Proiectul prevede apariția unor contracte de muncă atipice, cu mai mulți angajatori. Astfel, un angajat va putea munci pentru mai multe firme, în funcție de necesitățile angajatorilor.

Angajații nu vor fi nevoiți să aibă mai multe contracte cu timp parțial de muncă cu mai mulți angajatori în paralel, ci un singur contract cu toți și se va prezenta la locul de muncă unde va fi nevoie de serviciile sale.

În plus, vor putea avea venituri mai mari, în funcție de numărul de ore muncite suplimentar, potrivit proiectului prezentat de Raluca Turcan.

Un alt proiect depus de Raluca Turcan prevede flexibilizarea programului de muncă prin măsuri de tipul kurzarbeit și somaj tehnic. Dacă va trece, legea va permite ca aceste măsuri să poată fi decise și la nivel local și să fie aplicate în situații de criză, prin Hotărâre de Guvern sau prin decizii ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax