Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALDE nu face alianță cu PSD pentru Primăria Alba Iulia. Ion Lazăr: ”Nu am încredere în conducerea organizației”

Publicat

”Nu voi fi de acord sub nici o formă ca la Alba Iulia să fie alt candidat decât ALDE”, este răspunsul liderului ALDE Alba, Ioan Lazăr, legat de o posibilă alianță alături de PSD și PRO România, pentru viitoarele alegeri. 

Lazăr nu ascunde faptul că la nivel național se ia deja în calcul o posibilă alianță între cele trei partide, dar la nivel județean el nu este de acord. 

Principalul motiv pentru care șeful ALDE exclude o alianță cu PSD, la nivel local este ”totala neîncredere în conducerea partidului din Alba – Ion Dîrzu, Cornel Murg și Marcela Dărămuș”.

La nivel județean, Lazăr a zis că nu se împotrivește dacă în unele localități ALDE și PSD vor merge pe liste comune, dar acesta a mai declarat că va încerca să îi convingă pe liderii ALDE din județ să nu meargă în alianță.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: PSD Alba vrea alianțe cu PRO România și ALDE pentru locale. Ce spune Dîrzu despre candidatul partidului pentru Alba Iulia

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla daca va fi obligat să meargă cu PSD-ul pentru locale, Lazăr a declarat că: ”știiți cum e în politică, ori te supui majorității, ori faci un pas în spate sau stânga – dreapta”.

Totuși, acesta a înaintat și o singură variantă în care ar putea merge alături de PSD, pentru primăria Alba Iulia, doar dacă social democrații l-ar susține pe Bogdan Lazăr la funcția de primar.

Afirmația lui Lazăr vine în contextul în care, Ion Dîrzu, liderul PSD Alba a spus marți într-o conferință de presă că se încearcă o alianță cu ALDE și PRO România.

CITEȘTE ȘI: Liderul Pro România Alba, declarații surprinzătoare despre alianța locală cu PSD: Este prea devreme. ALDE, și USR, alte variante

Însă, se pare ca la nivelul județului Alba, în primă instanță Dîrzu este refuzat de liderul ALDE, dar și de Horațiu Florea, șeful PRO România Alba, care a spus că e prea devreme pentru a discuta despre o alianță, dar dacă ar fi vorba de una, ar alege alte partide, ”nu neapărat PSD”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 10.06.2020 at 18:40

    Iar beizadeaua ? Nu mai scapam de mentaliati tampite.Ori cu alianta ori fara alianta, nu-ti va reusi ceea ce vrei sa faci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate