Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alianța PSD-ALDE în Alba: Dîrzu își dorește o bună colaborare, iar atacurile lui Lazăr parcă nici nu au existat

Publicat

În ultimii doi ani, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr nu a ratat aproape nici o ocazie pentru a scoate în evidență colaborarea cu probleme, la nivel județean, dintre PSD și partidul pe care îl reprezintă.

Totuși, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, nu consideră că alianța a avut mari probleme de colaborare până acum.

Se pare că Dîrzu a trecut cu vederea peste declarațiile lui Lazăr, precum: ”Să ne ferească Dumnezeu să ajungă PSD Alba la putere” sau că alianța merge ”foarte, foarte prost” și își dorește o colaborare serioasă și constructivă.

Mai mult, Dîrzu își imaginează o coaliție PSD-ALDE la nivel județean, care să funcționeze ca un ”tot unitar”, în condițiile în care la sfârșitul lunii august Ioan Lazăr cerea demisia Marcelei Dărămuș, din cauza modului în care ISJ Alba a gestionat cazul elevei eliminate de la Bacalaureat.

La nivel local, ”colaborarea” dintre PSD și ALDE s-a văzut cel mai bine în momentul în care Bogdan Lazăr a candidat pentru alegerea noului viceprimar la Alba Iulia, iar consilierii locali PSD au preferat să își anuleze voturile decât să i le ofere acestuia.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul partidului, joi, 12 septembrie, Ioan Dîrzu a declarat că prim-ministrul Viorica Dăncilă, alături de echipa de guvernare țin la alianța cu ALDE și vor să o ducă mai departe.

Reamintim că ALDE a ieșit de la guvernare la sfârșitul lunii august, după un vot în interiorul partidului.

CITEȘTE ȘI: Declarații dure în interiorul coaliției. Ioan Lazăr, ALDE: ”Să ne ferească Dumnezeu să ajungă PSD Alba la putere”

Dîrzu nu a uitat să le reamintească aliaților de la ALDE că principalul lor inamic în județul Alba este ”PDL, vopsit în PNL”.

”Nu noi suntem cei care am rupt această alianță sau i-am scos de la guvernare, doamna Viorica Dăncilă, împreună cu echipa ei guvernamentală, ținem la această alianță și vrem să o ducem mai departe.

CITEȘTE ȘI: Ioan Lazăr, ALDE Alba: ”Dîrzu, un Dragnea al politicii județene”, care ”suferă de putere și de viclenie”

Oferta (de alianță – n.r.) pentru membrii ALDE va fi mai departe, și acum și probabil la următoarea restructurare, iar la nivel județean noi ne dorim o colaborare serioasă, constructivă, dar pe niște reguli foarte clar stabilite.

Adică eu cred că ar fi putut să fie o colaborare mai bună în județul Alba, dar suntem deschiși în continuare la orice tip de colaborare împotriva actualului PDL de la nivel județean și municipal”, a declarat Ioan Dîrzu.

CITEȘTE ȘI: Alianța PSD-ALDE a murit la Alba Iulia. Consilierii PSD și-au anulat voturile la funcția de viceprimar, deși ALDE avea candidat

Totuși, referitor la declarațiile lui Ioan Lazăr, în care acesta acuza o colaborare defectuoasă între ALDE și PSD, Ioan Dîrzu a fost reținut:

”Din punctul meu de vedere, cred că mai este loc de făcut anumite interpretări, noi suntem și am fost deschiși permanent, nu avem absolut nici o problemă, doar că într-o alianță trebuie respectate niște reguli și nu este normal ca tu să te poziționezi împotriva unor anumite lucruri și împotriva premierului, deci trebuie să fii un tot unitar.

Adversarii noștri rămân PDL, cei de la PDL, vopsiți în PNL. În rest nu sunt alte probleme. Eu sunt transparent, îmi doresc în continuare o colaborare bună cu cei de la ALDE, fără nici o problemă și nu cred că nu ne vom putea înțelege”, a spus Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax