Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alianța USR-PLUS pentru Cugir: Ne dorim o administrație locală corectă, transparentă și care să fie în slujba cetățeanului (P)

Publicat

„Oameni ca tine schimbă Cugirul în bine! Cu acest crez, echipa USR-PLUS intră în competiția electorală pentru Primăria și Consiliul Local Cugir. Sunt oameni noi în politică, care însă au reușit să demonstreze profesionalism în domeniile în care activează. Sunt antreprenori, ingineri, profesori, oameni cu profesii diferite, care iubesc Cugirul și vor să schimbe în bine orașul lor.

Alianța USR – PLUS propune pentru Cugir un program de guvernare locală participativă, împărțit pe 10 domenii și care conține măsuri și proiecte coerente pentru transformarea Cugirului într-un oraș cu adevărat european, pentru dezvoltarea economică a orașului, pentru oprirea depopulării și pentru transparentizarea activității administrației publice locale. Programul pune în centrul investițiilor și deciziilor administrative interesul cetățeanului și dorește totodată crearea unor instrumente prin care locuitorii să fie consultați continuu cu privire la proiectele importante pentru Cugir. Pentru tineri, echipa USR – PLUS propune măsuri de sprijin care să îi ajute să se dezvolte, astfel încât să nu mai plece în alte orașe mai mari sau în străinătate, dar și măsuri prin care Cugirul să fie transformat într-un oraș atractiv cu viață culturală și oportunități de petrecere a timpului liber.

Programul de Guvernare Locală „Dezvoltăm Cugirul, stradă cu stradă!”

1. Modernizăm Cugirul, stradă cu stradă! Niciun cartier al Cugirului nu va fi lăsat în urmă

Propunem un program prin care, în următorii ani, cu fonduri europene sau prin repartizarea corectă a bugetului local de investiții, Cugirul să fie modernizat, stradă cu stradă. Vom porni cu o inventariere serioasă a problemelor de pe fiecare stradă și vom prioritiza investițiile astfel încât banii să fie alocați echitabil și spre rezolvarea tuturor problemelor de infrastructură, utilități și salubritate.

2. Administrație locală transparentă și servicii publice digitalizate

Primăria Cugir va deveni transparentă și va informa continuu cetățenii despre cheltuirea banilor publici. Dezvoltăm servicii publice digitalizate și implicăm cetățenii în luarea deciziilor prin bugetarea participativă. O administrație locală corectă și deschisă trebuie să pună cetățeanul în centrul tuturor deciziilor și să îl implice în luarea deciziilor.

3. Cugirul un oraș sigur pentru cetățeni

Cugirul va deveni un oraș sigur pentru cetățeni prin introducerea unui sistem modern de supraveghere video, extinderea iluminatului public și iluminarea tuturor trecerilor de pietoni. De asemenea vom face o evaluare a activității Poliției Locale și vom implica polițiștii locali în activități de prevenție, patrulare, combaterea faptelor antisociale.

4. Cugir verde și curat

Cugirul va deveni un oraș cu spații verzi și fără munți de gunoaie pe străzi. Problemele legate de salubritatea orașului Cugir nu mai sunt de mult o noutate și tot mai mulți cetățeni sesizează faptul că administrația locală a pierdut situația de sub control. Din păcate, mormanele de gunoi din anumite cartiere, boxele îngrădite care au devenit insalubre sau depozitele ilegale de deșeuri strică imaginea orașului Cugir, dar creează și un disconfort locuitorilor. Grav este că în ultima perioadă terenurile de la marginea localității Vinerea sunt transformate de Primăria Cugir într-o imensă groapă de gunoi ilegală. Soluția este simplă: respectarea legii cu strictețe și multă muncă din partea angajaților primăriei pentru a întreține orașul curat. De asemenea trebuie amenajat în regim de urgență, într-un spațiu conform normelor legale, a unui depozit pentru deșeuri din construcții, amenajări sau deșeuri electrice și electrocasnice. Primăria trebuie să încheie un contract cu un operator de salubritate pentru preluarea și colectarea selectivă a acestor deșeuri.

5. Investește în Cugir! – deschidem Cugirul pentru investitori

Vom crea o zonă de dezvoltare economică unde vom atrage investitori oferind terenuri cu toate utilitățile. Cugirenii au nevoie de locuri de muncă bine plătite, astfel încât să nu mai fie nevoiți să părăsească orașul pentru a lucra în străinătate sau în alte zone din țară. În ultimii 20 de ani, Cugirul deține un record tragic privind depopularea: a pierdut aproape o treime din populație.

6. Educația – prioritate pentru viitorul Cugirului

Dotăm și digitalizăm școlile, susținem învățământul tehnic și oferim respect profesorilor. Suntem conștienți că investiția principală pe care trebuie să o facem este în pregătirea copiilor noștri astfel încât satele și orașele noastre să poată avea un viitor. Educația este singura șansă pentru a salva și schimba cu adevărat România în BINE.

7. Sănătate de calitate pentru fiecare cugirean

Cugirul trebuie să aibă un cămin pentru persoane vârstnice, un centru de recuperare, o secție medicală de pediatrie sau servicii de îngrijire socio-medicală pentru vârstnicii singuri. Toate acestea se vor regăsi în proiectele Primăriei pentru că există programe europene care finanțează astfel de proiecte pentru orașe.

8. Zonă de agrement și relaxare la Cugir

Cugirenii merită o zonă de agrement și relaxare modernă cu ștrand, terenuri de sport și locuri de picnic, investiții care pot fi făcute cu fonduri europene. Pentru început trebuie realizate planurile urbanistice și proiectele necesare acestei zone, promisă de multe ori de actuala administrație locală, dar uitată după fiecare scrutin electoral.

9. Cugirul – un oraș european atractiv, nu o amintire a strălucirii de altă dată

Cugirul trebuie să devină un oraș atractiv, cu viață socială și culturală, iar administrația locală trebuie să stimuleze tinerii să rămână în oraș. Acest lucru nu se poate face decât implicând pentru crearea unui set de măsuri și proiecte organizațiile non-guvernamentale din oraș, dascălii, oamenii de cultură, tinerii dar și pe cei care au plecat din oraș și fac cinste Cugirului prin munca lor în țară și în străinătate.

10. Oprirea depopulării grave cu care se confruntă Cugirul

Cugirul are nevoie de măsuri serioase pentru a opri tinerii să plece din oraș: un cartier nou cu toate facilitățile moderne și terenuri oferite gratuit tinerilor familii, locuințe ANL, grădinițe și creșe, locuri de muncă bine plătite. Un alt proiect pe care îl propunem este „Cujerenii vin acasă!”, un program cu măsuri pentru stimularea revenirii acasă a celor plecați din Cugir. Acești oameni care nu au uitat Cugirul și îl iubesc și-ar dori să revină acasă ca mici investitori, ca specialiști într-un domeniu în care au lucrat în străinătate sau ca pensionari liniștiți după ce au muncit printre străini. Ei trebuie consultați și implicați în planurile viitoare privind dezvoltarea Cugirului”, au transmis într-un comunicat reprezentanții organizației USR-PLUS Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax