Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AMENZI în cazul TOXIINFECȚIEI de la Alba Iulia. Numărul celor internați, ÎN CREȘTERE. Ce au descoperit inspectorii DSP și DSVSA

Publicat

În timp ce numărul de persoane care au ajuns la spital după ce au consumat produse de la o carmangerie din Alba Iulia este în creștere, DSP și DSVSA au aplicat amenzi în valoare totală de 3.800 de lei și au suspendat activitatea unității. 

Printre neregulile semnalate de inspectori se numără nerespectarea măsurilor privind dezinfecţia ouălor înainte de preparare și compartimentarea necorespunzătoare a vestiarului, mai exact, hainele de stradă nu erau separate de hainele de lucru. 

Marți, în jurul orei 13:00, alte două persoane (doi adulți) au fost internate la secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență din Alba Iulia, după ce au consumat produse de la o carmangerie cu specific italian. De dimineață, numărul celor internați era de opt persoane, între care și un copil. De asemenea, alte opt persoane se aflau în tratament la domiciliu după ce s-au prezentat în ambulatoriu, cu simptome de greață, febră și vărsături, au precizat reprezentanții instituției sanitare.

Citește și Cel puțin 16 persoane din Alba Iulia, intoxicate după ce au consumat produse de la o carmangerie cu specific italian

Amenzi de la DSP și DSVSA și activitatea unității suspendată

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au efectuat controale amănunțite la o unitate de tip braserie din Alba Iulia în urma unor sesizări din partea consumatorilor – care s-au prezentat la spital cu probleme digestive, grețuri, vărsături si scaune diareice – respectiv a raportării de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a acestor cazuri (pacienți prezentați la spital cu astfel de simptome).    

În urma rezultatelor preliminarii s-au constatat următoarele deficiențe: 

  • Lipsa cursurilor de intruire privind noțiuni fundamentale de igienă; 
  • Neefectuarea operatiunilor de igienizare si dezinfecție a ouălor.

Pentru aceste deficiențe s-a aplicat o amendă contravențională cumulată pentru cele dou[ neconformități, administratorului unității,  în cuantum de 2.600 de lei, conform HG. 857/2011 (acesta fiind maximul prevăzut de legislație pentru cele două neconformități). 

De asemenea s-a aplicat și sancțiunea complementară de suspendare temporară a activității braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la remedierea deficiențelor constatate și primirea rezultatelor de laborator.

Personalul de specialitate al DSP Alba a recoltat teste de sanitație și o probă de apă, care vor fi analizate în cadrul aboratorului propriu. După primirea rezultatelor de laborator vor fi luate și alte măsuri dacă va fi cazul, au transmis reprezentanții DSP Alba.

La informarea DSP Alba, respectiv la sesizarea unui consumator, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) s-au deplasat la unitatea de alimentație publică de tip carmangerie și braserie pentru efectuarea unei anchete epidemiologice.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat o amendă contravențională în cuantum de 1.200 de lei, conform HG 984/2005, pentru condiții necorespunzătoare de igienă, respectiv manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor de igienă.

Una dintre neregulile descoperite de inspectorii sanitari veterinari a fost compartimentarea necorespunzătoare a vestiarului, mai exact, hainele de stradă nu erau separate de hainele de lucru.

De asemenea, au fost recoltate probe din materia primă, care vor fi examinate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Alba, iar în funcție de rezultatele buletinelor de analiză vor fi luate măsurile care se impun, au transmis reprezentanții DSVSA Alba.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: TOXIINFECȚIE alimentară, la Alba Iulia. Mai multe persoane INTERNATE, după ce au consumat produse de la o carmangerie

Magazinul vizat de anchetă este o carmangerie cu specific italian, situată pe strada Calea Moților din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 11.02.2020 at 18:44

    Mai trantorilor de la DSVA acum ati aflat ce se intampla la italianul ? Sa muriti voi ? Stati pe salarii babane si habar n-aveti ce e in jurul vostru. Sa fie de vina oare investitorul pus sef ? Asa o fi la PNL !! O fi asta habarnist ca cel de la pensii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax