Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: TOXIINFECȚIE alimentară, la Alba Iulia. Mai multe persoane INTERNATE, după ce au consumat produse de la o carmangerie

Publicat

porc

Mai multe persoane au reclamat luni dimineața faptul că s-au simțit rău după ce au consumat produse cumpărate dintr-o carmangerie cu specific italian din municipiul Alba Iulia. Doi soți au făcut sesizare în scris către DSP Alba iar altele persoane au reclamat telefonic. 

UPDATE, ora 13:00 – Până la această oră, la DSVSA Alba a fost înregistrată o singură plângere. Potrivit reprezentanților instituției, unitatea reclamată figurează înregistrată ca și carmangerie și fast-food.

CITEȘTE ȘI: Cel puțin 16 persoane din Alba Iulia, intoxicate după ce au consumat produse de la carmangeria cu specific italian

UPDATE, ora 11:45 Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, în prezent sunt trei persoane internate, cu forme medii.

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a fost informată despre acest caz de către Direcția de Sănătate Publică Alba. O echipă de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor s-a deplasat la unitatea în cauză pentru a începe o anchetă epidemiologică”, au transmis reprezentanții DSVSA Alba.

CITEȘTE ȘI: AMENZI în cazul TOXIINFECȚIEI de la Alba Iulia. Numărul celor internați, ÎN CREȘTERE. Ce au descoperit inspectorii DSP și DSVSA

UPDATE, ora 11:00 – Potrivit unor surse, mai multe persoane s-ar fi prezentat luni dimineața la UPU Alba Iulia cu simptome de toxiinfecție alimentară. Trei dintre acestea ar fi rămas internate pe secția de Boli Infecțioase. Un alt bărbat ar fi refuzat internarea.

Știrea inițială

Contactat de către Alba24, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a transmis că doi cetățeni, soț și soție, au făcut luni dimineața o sesizare în scris. Aceștia au reclamat faptul că au cumpărat produse alimentare dintr-un magazin din Alba Iulia, iar mai apoi după ce le-au consumat s-au simțit rău. Potrivit sursei citate, și alte persoane au sunat la DSP Alba și au reclamat aceleași simptome.

Alexandru Sinea a transmis că o echipă de inspectori se află în drum spre magazinul în cauză. Aceștia vor efectua o anchetă care va cuprinde un control pe normele igienico-sanitare și vor recolta probe.

Potrivit unor surse, magazinul vizat de anchetă ar fi o măcelărie cu specific italian, situată pe strada Calea Moților din Alba Iulia.

Revenim cu detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax