Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cel puțin 16 persoane din Alba Iulia, intoxicate după ce au consumat produse de la o carmangerie cu specific italian

Publicat

porc

Opt persoane se află internate, marți dimineața, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență din Alba Iulia, după ce au consumat produse de la o carmangerie cu specific italian. 

De asemenea, alte opt persoane se află în tratament la domiciliu după ce s-au prezentat în ambulatoriu, cu simptome de greață, febră și vărsături, au precizat reprezentanții instituției sanitare.

UPDATE: Activitatea unității a fost suspendată temporar, în așteptarea rezultatelor testelor de laborator. A fost amendată cu 2.600 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind dezinfecţia și obligația cursurilor de igienă pentru angajați.

CITEȘTE ȘI: AMENZI în cazul TOXIINFECȚIEI de la Alba Iulia. Numărul celor internați, ÎN CREȘTERE. Ce au descoperit inspectorii DSP și DSVSA

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza, prima persoană care acuza simptomele unei posibile toxiinfecții alimentare s-a prezentat vineri la camera de urgență. Toate persoanele care prezintă simptomele au consumat produse din carne.

Mai mult, pe lângă cele 16 persoane aflate în evidența spitalului, alți cetățeni s-au prezentat la centrul de permanență cu simptome asemănătoare, pentru a lua un tratament.

Directorul DSP, Alexandru Sinea a declarat pentru Alba24 că la ora actuală se desfășoară o amplă anchetă la carmangeria respectivă. S-au prelevat probe atât de pe suprafețele clădirii, dar și de la angajații firmei. Rezultatele oficiale vor fi făcute publice în cursul acestei săptămâni, momentan fiind doar suspiciunea de toxiinfecție alimentară.

Reamintim că mai multe persoane au reclamat luni dimineața faptul că s-au simțit rău după ce au consumat produse cumpărate dintr-o carmangerie cu specific italian din municipiul Alba Iulia. Doi soți au făcut sesizare în scris către DSP Alba iar altele persoane au reclamat telefonic.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: TOXIINFECȚIE alimentară, la Alba Iulia. Mai multe persoane INTERNATE, după ce au consumat produse de la o carmangerie

Potrivit unor surse, magazinul vizat de anchetă ar fi o măcelărie cu specific italian, situată pe strada Calea Moților din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gica

    marți, 11.02.2020 at 13:13

    Caz actual: azi am cumparat din Lidl pulpe superioare, dezosate, fara piele.
    In interior aveau rulat cate o pulpa mica, amarata, cu piele, urat mirositoare, a acru, stricat. Termenul de expirare 14.02.2020.
    Ar trebui testat putin si Lidl ca isi bate joc de clienti.
    Am patit anul trecut cu Kaufland, nu am mai cumparat de la ei.
    Apel urgent catre DSP si DSVA, verificati calitatea Lidl, ca ne omoara!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax