Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

AMEPIP, super-agenția de control înființată de Guvern, caută 100 de membri în consiliile de administrație cu super-indemnizații

Publicat

AMEPIP, super-agenția de control înființată de Guvern caută 100 de membri în consiliile de administrație cu super-salarii. Agenția se va afla în topul salariilor din sectorul bugetar românesc. 

Spre exemplu, președintele va avea un salariu brut lunar de 38.115 lei, iar vicepreședintele, de 34.650 de lei.

Citește și: Afacerea SUPER-AGENȚIA. Control absolut asupra firmelor de stat și salarii ENORME, finanțate din taxarea acestora. Lege promulgată

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice, AMEPIP, a devenit operațională, a anunațat Guvernul într-un comunicat.

AMEPIP va demara 40 de proceduri de selecție pentru peste 100 de membri în Consiliile de Administrație ale Întreprinderilor Publice.

În cadrul evenimentului de la Palatul Victoria, a fost prezentată prima platformă publică de monitorizare a performanțelor companiilor de stat ce conține un tablou de bord, unde pot fi regăsiți și accesați indicatorii financiari, non-financiari și de guvernanță corporativă pentru întreprinderile publice.

Proiectul a fost dezvoltat împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și reprezintă o premieră pentru monitorizarea și raportarea publică a performanțelor întreprinderilor publice.

”Rolul Agenției este să aducă încredere că Guvernul poate asigura transparența, modernizarea și performanța companiilor de stat”, a afirmat șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu.

”Evenimentul de astăzi vine la numai câteva zile după un Atelier de lucru organizat cu reprezentanții OCDE la Palatul Victoria. Suntem la un an și jumătate de muncă pe care am desfășurat-o împreună cu mai mulți parteneri cărora le mulțumesc pentru expertiza lor necesară și eficientă”, a declarat secretarul general adjunct al Secretariatului General al Guvernului, Adrian Țuțuianu.

De asemenea, secretarul general adjunct a subliniat faptul că România are cele mai multe întreprinderi de stat din Europa și este nevoie ca AMEPIP să vină cu rapoarte consolidate și propuneri de soluții pentru îmbunătățirea performanțelor întreprinderilor publice.

”AMEPIP este operațională, în linie cu cerințele prevăzute de lege și sunt foarte încrezător pentru că am făcut acest pas la doar câteva luni.

Am beneficiat de asistența OCDE și de suportul Comisiei Europene pentru că atât modificările legislative, cât și înființarea AMEPIP sunt un jalon în PNRR.

De asemenea, prin operaționalizarea AMEPIP am câștigat o interfață prin care putem crește performanța economică a României, cu efecte puternic pozitive atât pentru buget cât și pentru companiile de stat”, a declarat Mihai Precup, președintele agenției.

Mihai Precup, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a fost numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 06.03.2024 at 19:14

    O agenţie de partid ca şi celelalte neperformante, nişte habarnişti, cum s-au dovedit şi ceilalţi care cotizează totul la partid. Penibil.

  2. vaile

    miercuri, 06.03.2024 at 20:07

    totul este politic, si noi stam sa vedem cum indatoreaza tara pe viitor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax