Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cine a fost numit la conducerea super-agenției care va controla toate companiile de stat din România. Ce salarii vor avea șefii

Publicat

Cine a fost numit la conducerea super-agenției care va controla toate companiile de stat din România. Vorbim inclusiv de cele locale, care aparțin de instituțiile publice, cum ar fi regiile de utilități.

Mihai Precup, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a fost numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice.

El va avea un mandat de patru ani, conform unei Decizii a premierului Marcel Ciolacu publicată joi în Monitorul Oficial.

Citește și: Afacerea SUPER-AGENȚIA. Control absolut asupra firmelor de stat și salarii ENORME, finanțate din taxarea acestora. Lege promulgată

Cine este Mihai Precup, noul șef al AMEPIP

Potrivit Economedia, Mihai Precup este doctor în investiţii, cu doctorat obţinut la Universitatea Sorbona din Paris şi experienţă în sistemul bancar.

Până în prezent, el a ocupat funcţia de secretar de stat în Cancelaria prim ministrului, dar şi un post în Consiliul de Administraţie al Băncii Europene de Investiţii.

Mihai Precup a urmat cursurile ASE şi ulterior cele ale Universităţii Sorbona din Franţa.

La aceeaşi universitate, Precup a obţinut Masterul şi titlul de Doctor în finanţate corporative.

Doctoratul a durat opt ani de zile şi a urmărit tema „Impactul crizei financiare asupra evoluţiei investiţiilor în companiile necotate din Europa Centrală şi de Est”, mai scrie Economedia.

Ce este AMEPIP

AMEPIP este super-agenția guvernamentală care va conduce toate companiile de stat.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mihai-Călin Precup se numeşte în funcţia de preşedinte al AMEPIP pentru un mandat de 4 ani”, precizează decizia din Monitorul Oficial.

Ciprian Cătălin Hojda şi Victor Moraru au fost numiţi vicepreşedinţi pentru patru ani.

AMEPIP va fi sub controlul premierului și al secretarului general al Guvernului. Va avea 88 de angajați.

Ce salarii vor avea șefii AMEPIP, din banii companiilor de stat

USR a prezentat o proiecție a sistemului de salarizare, subliniind că reprezentanții PSD-PNL vor să dea salarii de 1.600.000 de lei pe an pentru cei care ocupă funcții de conducere în companiile de stat.

„Da, ați citit corect, 1.6 MILIOANE! PSD-PNLne-au spus că vor să limiteze salariile, dar realitatea? Au stabilit limita la 168 de salarii medii pe an. Nu minime, ci medii!

Acest lucru se traduce într-un salariu de 137.368 de lei pe lună pentru șefii companiilor de energie. Asta înseamnă 46 de salarii minime sau de 4 ori mai mult decât câștigă președintele țării”, se precizează în informarea transmisă de USR.

Taxa din care se finanțează agenția se aplică tuturor celor peste 1.000 de companii de stat, inclusiv celor care au înregistrat pierderi an după an, „pierderi care sunt acoperite de contribuabilul român”, mai spun cei de la USR.

Foto: Mihai Precup, Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 17.11.2023 at 16:15

    Avănd în vedere că aceştia controlează toate companiile de stat, deducem că ăia puşi la aceste companii sunt nişte tractorişti, instalatori, mecanici şi alte îndeletniciri populare, a căror capacitate este îndoielnică, de vreme ce trebuie conduşi de alţii. Oare cum au reuşit PSD-iştii să găsească în hoarda aia de necalificaţi unul cu ştaif ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax