Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AMNISTIEREA fiscală pentru 100.000 de pensionari, mame şi bugetari, aprobată în Camera Deputaţilor

Publicat

deputati

Proiectul privind amnistierea fiscală a pensionarilor și mamelor, precum și extinderea amnistierii la bugetarii cu venituri nelegale în rapoartele Curții de Conturi a fost aprobat, marți de către Camera Deputaților. Proiectele au fost adoptate anterior de Senat şi vor fi trimise pentru promulgare la preşedintele Traian Băsescu.

Proiectul privind amnistierea fiscală a pensionarilor a fost adoptat cu 311 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 6 abţineri, cel privind amnistierea mamelor cu 315 voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 4 „abţineri”, iar cel privind bugetarii voturile au fost 315 „pentru”, 6 abţineri şi unul „împotrivă”.

Citește și Pensionarii angajați la stat vor trebui să aleagă, în termen de 15 zile, unul dintre cele două venituri. Modificările la OUG 114

Deputatul PNL Cristina Pocora a declarat, după vot, îmbrăcată într-un tricou roşu, că aceste proiecte sunt gesturi electorale ale lui Victor Ponta. „Astăzi am avut 3 legi şi 3 amnistieri. Niciun pensionar şi nicio mamă, nici bugetarii nu au nicio vină că au ajuns în acestă situaţie, dar trebuie să fim conştienţi că aceste gesturi sunt electorale, gen Ponta amnistiatorul, urmează şi amnistierea şi graţierea prietenilor penali”, a spus Pocora.

Ea a fost huiduită de preprezentanţii PSD. Şi deputatul PDL Andreea Paul a criticat legile, întrebându-l pe premier: „Cine va susţine bugetul grevat de pomeni electorale?”.

De prevederile legilor privind amnistierea fiscală vor beneficia 20.000 de mame, 50.000 de pensionari şi 25.000 de bugetari, a declarat, luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

“În ceea ce priveşte amnistia fiscală pentru mame, sunt în jur de 20.000 de mămici, pentru pensionari – sunt 50.000 de pensionari, iar pentru bugetari – 25.000 de bugetari”, a spus Plumb, întrebată câte persoane vor beneficia de amnistierea fiscală.

Ea a precizat că vor fi restituite şi sumele deja plătite de pensionarii şi de mamele beneficiari ai legilor vor fi returnate, în tranşe egale, pe o perioadă de maximum 5 ani, începând din 2015.

“Fiecare dintre cele două legi privind amnistiile fiscale, la pensionari şi mămici, au câte două dispozitive: un dispozitiv se referă la amnistia fiscală, la scutirea de la plată a debitelor constituite în curs, care se plătesc şi aici vorbesc de 12.500 mămici (…), în al doilea dispozitiv, restituirea, încă 8.000, de aceea am ajuns la 20.000 de mămici. În ceea ce priveşte pensionarii, primul dispozitiv se referă la scutirea de la plata debitelor care sunt în curs şi asta înseamnă 30.000 de pensionari, cu un cuantum de 65 de milioane lei, iar cei care au apucat deja să plătească şi intră în al doilea dispozitiv, respectiv restituirea, sunt 50.000 de pensionari, cu o sumă de 350 milioane de lei”, a explicat Rovana Plumb.

Plumb a mai spus că bugetarii nu au apucat încă să plătească.

Guvernul a aprobat, în 19 august, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, actele normative fiind transmise Parlamentului spre adoptare.

O altă propunerea legislativă, formulată de senatorul Liviu Pop, care se referea la scutiri aplicate profesorilor din trei localităţi din judeţul Hunedoara, a fost retrimisă în Parlament de preşedintele Traian Băsescu, care a reclamat printre altele faptul că legea este discriminatorie aplicându-se doar persoanelor din anumite localităţi.

Ulterior, iniţiativa legislativă a fost amendată de senatorii din Comisia de muncă, măsura amnistierii fiind aplicată tuturor bugetarilor. În 1 septembrie, plenul Senatului a extins amnistierea fiscală la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control, aceştia fiind exoneraţi de la restituirea sumelor.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax