Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANGAJĂRI în Poliţie: Peste 100 de candidaţi pentru un post de ofiţer resurse umane la IPJ Alba. Situaţia înscrierilor

Publicat

sediu ipj

Posturile din Poliţie par a fi la mare căutare. Sunt peste 200 de candidaţi înscrişi la concursul de ocupare a şase posturi de ofiţeri în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba. Perioada de înscriere s-a terminat marţi.

Potrivit IPJ Alba, sunt 112 persoane înscrise pentru postul de ofiţer resurse umane şi alte 107 interesate de cele cinci posturi de ofiţer la Serviciul Criminalistic.

Angajări în Poliție: Reamintim lista posturilor vacante – IPJ Alba:

Ofițer principal II la Serviciul Resurse Umane, linia de muncă evidență resurse umane – 1 post

Ofițer specialist II la Serviciul Criminalistic – Compartiment Centrul Teritorial de Examinare I.T. – 4 posturi

Ofițer specialist III la Serviciul Criminalistic – Compartiment Centrul Teritorial de Examinare I.T. – 1 post

Vezi mai multe posturi vacante ANGAJĂRI în POLIŢIE 2019: 290 de posturi scoase la concurs, 9 dintre ele în ALBA. LISTA şi condiţii de înscriere

UPDATE: Evaluarea psihologică a candidaţilor înscrişi la IPJ Alba pentru posturile în specialităţile resurse umane şi criminalistică va avea loc în perioada 4-5 februarie la Facultatea de Teologie Ortodoxă – Aula “Academician Dumitru Stăniloaie” – bd. 1 Decembrie 1918 nr. 13, etaj 3, Alba Iulia. Candidaţii care au declarat că au fost examinaţi psihologic în ultimele 6 luni în acelaşi scop nu au fost programaţi la această evaluare. AICI, lista programărilor

Rezultatele se afişează până în 13 februarie.

Urmează evaluarea medicală (în perioada 14 februarie – 8 martie), apoi în intervalul 11-20 martie comisia de concurs va analiza candidaturile şi va comunica lista validată a candidaţilor care îndeplinesc condiţiile necesare, până în 26 martie.

Aceştia vor putea participa la proba de concurs: test scris, de tip grilă, în 30 martie. Lucrările se punctează cu note de la 1 la 10, un punct se acordă din oficiu. Nota de promovare a probei de concurs test scris este minimum 7. Candidaţii care au promovat proba de concurs test scris sunt declarați „admis”, iar cei care nu au promovat sunt declaraţi „respins”.

Rezultatele la proba test scris se afişează tot în 30 martie, la sediul IPJ Alba şi pe pagina de Internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba (https://www.ab.politiaromana.ro).

Candidatul nemulţumit de rezultatul obţinut la proba test scris poate formula contestaţie, o singură dată, în termen de 24 de ore de la afişare. Contestaţiile se depun personal la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi se soluţionează de către comisia constituită în acest scop, în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.

Rezultatele la contestaţii se vor comunica în perioada 1-2 aprilie 2019.

În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă finală la proba test scris, departajarea acestora se realizează pe baza rezultatelor obţinute în urma susţinerii unui interviu structurat pe subiecte profesionale, fiind declarat «admis» candidatul care obţine nota cea mai mare. Interviul nu se contestă.

Persoanei care dobândeşte statutul de poliţist prin încadrare directă, potrivit art. 9 alin. (2^2), i se acordă gradul profesional în funcţie de pregătirea sa şi de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerinţele postului. Încadrarea poliţistului se face în funcţia minimă prevăzută de lege corespunzătoare gradului profesional acordat, pe o perioadă de probă de 12 luni. La expirarea perioadei de probă, poliţistul susţine examenul de definitivare în profesie. Poliţistului declarat nepromovat îi încetează raportul de serviciu.

Poliţistului care trece în corpul ofiţerilor de poliţie în condiţiile art. 9 alin. (2) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului cu modificările și completările ulterioare i se acordă gradul profesional în funcţie de vechimea în structurile Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

sub 5 ani – subinspector de poliţie;

între 5 şi 10 ani – inspector de poliţie;

peste 10 ani – inspector principal de poliţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax