Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

ANGAJĂRI în Poliţie: Peste 100 de candidaţi pentru un post de ofiţer resurse umane la IPJ Alba. Situaţia înscrierilor

Publicat

sediu ipj

Posturile din Poliţie par a fi la mare căutare. Sunt peste 200 de candidaţi înscrişi la concursul de ocupare a şase posturi de ofiţeri în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba. Perioada de înscriere s-a terminat marţi.

Potrivit IPJ Alba, sunt 112 persoane înscrise pentru postul de ofiţer resurse umane şi alte 107 interesate de cele cinci posturi de ofiţer la Serviciul Criminalistic.

Reamintim lista posturilor vacante – IPJ Alba:

Ofițer principal II la Serviciul Resurse Umane, linia de muncă evidență resurse umane – 1 post

Ofițer specialist II la Serviciul Criminalistic – Compartiment Centrul Teritorial de Examinare I.T. – 4 posturi

Ofițer specialist III la Serviciul Criminalistic – Compartiment Centrul Teritorial de Examinare I.T. – 1 post

Vezi mai multe posturi vacante ANGAJĂRI în POLIŢIE 2019: 290 de posturi scoase la concurs, 9 dintre ele în ALBA. LISTA şi condiţii de înscriere

UPDATE: Evaluarea psihologică a candidaţilor înscrişi la IPJ Alba pentru posturile în specialităţile resurse umane şi criminalistică va avea loc în perioada 4-5 februarie la Facultatea de Teologie Ortodoxă – Aula “Academician Dumitru Stăniloaie” – bd. 1 Decembrie 1918 nr. 13, etaj 3, Alba Iulia. Candidaţii care au declarat că au fost examinaţi psihologic în ultimele 6 luni în acelaşi scop nu au fost programaţi la această evaluare. AICI, lista programărilor

Rezultatele se afişează până în 13 februarie.

Urmează evaluarea medicală (în perioada 14 februarie – 8 martie), apoi în intervalul 11-20 martie comisia de concurs va analiza candidaturile şi va comunica lista validată a candidaţilor care îndeplinesc condiţiile necesare, până în 26 martie.

Aceştia vor putea participa la proba de concurs: test scris, de tip grilă, în 30 martie. Lucrările se punctează cu note de la 1 la 10, un punct se acordă din oficiu. Nota de promovare a probei de concurs test scris este minimum 7. Candidaţii care au promovat proba de concurs test scris sunt declarați „admis”, iar cei care nu au promovat sunt declaraţi „respins”.

Rezultatele la proba test scris se afişează tot în 30 martie, la sediul IPJ Alba şi pe pagina de Internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba (https://www.ab.politiaromana.ro).

Candidatul nemulţumit de rezultatul obţinut la proba test scris poate formula contestaţie, o singură dată, în termen de 24 de ore de la afişare. Contestaţiile se depun personal la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi se soluţionează de către comisia constituită în acest scop, în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.

Rezultatele la contestaţii se vor comunica în perioada 1-2 aprilie 2019.

În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă finală la proba test scris, departajarea acestora se realizează pe baza rezultatelor obţinute în urma susţinerii unui interviu structurat pe subiecte profesionale, fiind declarat «admis» candidatul care obţine nota cea mai mare. Interviul nu se contestă.

Persoanei care dobândeşte statutul de poliţist prin încadrare directă, potrivit art. 9 alin. (2^2), i se acordă gradul profesional în funcţie de pregătirea sa şi de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerinţele postului. Încadrarea poliţistului se face în funcţia minimă prevăzută de lege corespunzătoare gradului profesional acordat, pe o perioadă de probă de 12 luni. La expirarea perioadei de probă, poliţistul susţine examenul de definitivare în profesie. Poliţistului declarat nepromovat îi încetează raportul de serviciu.

Poliţistului care trece în corpul ofiţerilor de poliţie în condiţiile art. 9 alin. (2) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului cu modificările și completările ulterioare i se acordă gradul profesional în funcţie de vechimea în structurile Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

sub 5 ani – subinspector de poliţie;

între 5 şi 10 ani – inspector de poliţie;

peste 10 ani – inspector principal de poliţie.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” – răspunsul cinic al CNAS, după 17 zile de blocaj total în Sănătate

Publicat

card sanatate

Răspuns cinic al CNAS, în contextul în care pentru a 17-a zi la rând, platforma online care gestionează cardurile naționale de sănătate este total blocată. ”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” a spus purtătorul de cuvând al instituției. Pacienții reclamă că ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacole gratuite de teatru la Alba Iulia cu trupa Skepsis. Programul verii

Publicat

a

Ca în fiecare an, trupa de teatru Skepsis propune publicului în lunile Iulie şi August un program atractiv de spectacole în aer liber la poarta a IV-a a Cetăţii. Primul weekend vesel cu Skepsis! Ca şi cum vara nu ar fi de-ajuns, ne vom încălzi în acest weekend cu două spectacol de Commedia dell Arte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Turmă de oi în putrefacție, la câțiva kilometri de Alba Iulia. Imaginile groazei în pădurea Bărăbanț

Publicat

o

Imaginile groazei, lângă Alba Iulia. Zeci de oi moarte au fost abandonate în pădurea dintre Bărăbanț și Șard, la doar câțiva kilometri de oraș. Un cititor Alba24 a trimis o serie de fotografii incredibile. În fotografii se pot observa oile moarte de mult timp, intrate deja în putrefacție. Aproape, un câine este legat în lanți […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Statul la calculator poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Cum poți să eviți durerile de gât și spate

Publicat

munca birou

O zi de lucru petrecută la birou poate avea și ea efecte negative asupra corpului tău. Din cele opt ore pe zi de la birou, probabil petreci cinci sau șase dintre ele pe scaun în fața unui monitor. Există modalități prin care poți să eviți durerile de gât și de spate. Sfaturile lui John Cinkay, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate