Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajații Primăriei Alba Iulia vor fi pontați când intră și ies de la muncă. Primarul Pleșa vrea să schimbe programul de lucru

Publicat

sediu primarie drona

În viitorul apropiat, angajații Primariei Alba iulia vor mai avea acces în clădirea instituției doar pe baza unui card de pontaj.

Mai exact, fiecare angajat va primi un card pe care îl va scana dimineața când ajunge la muncă, în momentul în care iese în pauză și automat când i se va termina programul de lucru și va părăsi clădirea. 

Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru alba24.ro că în acest fel va exista mai multă ordine între angajați și că în sfârșit se va renunța la condica de hârtie pe care angajații se treceau în fiecare zi când ieșeau sau intrau în instituție. 

În primă fază, sistemul va fi implementat doar la sediul primariei de pe Calea Moților, iar apoi și la restul clădirilor în care lucrează angajații instituției.

Primăria a lansat în data de 15 februarie o licitație publică pentru achiziția acestor carduri și a unei imprimante pentru carduri, iar pentru aceastea are un buget de maxim 12.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Angajări la Primăria Alba Iulia în mandatul lui Gabriel Pleșa. Ce salarii încasează bugetarii care lucrează în proiecte europene

Potrivit reprezentanților instituției se vor achiziționa 1.000 de carduri, în ideea în care în Primaria Alba Iulia lucrează momentan, peste 750 de angajați.

Întai se cumpără cardurile apoi scanerul

În prima fază, cardurile nu vor putea fi scanate, pentru că nu există un scaner.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Flaviu Buta, a declarat pentru Alba24 că ulterior va fi cumpărat și un asemenea aparat, pentru citirea cardurilor.

CITEȘTE ȘI: Singurul candidat pentru postul vacant de arhitect șef al Primăriei Alba Iulia a picat proba scrisă

Primarul Gabriel Pleșa vrea să modifice programul angajaților: ”angajații să fie la dispoziția publicului șapte ore jumătate din opt”

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat pentru alba24.ro, că intenționează să modifice programul pentru angajați.

Pleșa spune că această intenție a avut-o încă de la începutul mandatului, dar că în perioada stării de alertă, contractul colectiv de muncă nu a putut fi modificat.

CITEȘTE ȘI: Audit extern la Primăria Alba Iulia, de 25.000 de euro: Cei aproape 800 de angajați, evaluați. Care este principala problemă

” Vreau să modific programul, 08:00-16:30 de luni până joi, iar vinerea de la 08:00 la 14:00, cum este și la Consiliul Județean Alba și la alte instituții. Pauza de masă să fie de la 12:00 la 12:30.

Atunci când nu e pauză de masă, vreau ca angajații să fie la dispoziția publicului șapte ore jumătate din opt”, a mai declarat Gabriel Pleșa.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. kretz

    marți, 16.02.2021 at 20:49

    praf în ochi. in veci nu poti sa faci un astfel de pontaj real intr-o institutie publica din ro. si desigur insotit de plata doar a orelor prezente desi istetul de primar nu zice nimic de aşa ceva fiind se pare interesat doar sa scoata condica de hartie. daca chiar ar face asta va fi ultima lui zi ca primar pt ca va fi batut zdravan de contopistii din subordine si aruncat in mures sa fie de invatatura tuturor celor care vor sa puna bujetarii sa fie prezenti zilnic 8 ore la institutie (ca de muncit… in fond sunt la stat asa ca stau)

  2. pilu

    marți, 16.02.2021 at 21:04

    Asa s-a incercat si la noi. Dupa doua saptamani s-au gasit o sumedenie de iesiri clandestine si dupa doi ani s-a abandonat.

  3. eu

    miercuri, 17.02.2021 at 00:29

    Mai strica niste bani pe carduri si sistem. Dar dacă tot ii vedeti ca nu sunt prezenți de ce nu ii duceți la comisia de disciplină se taie un pic din salar si gata. In ce priveste 7.30 ore di 8 e aiurea spus si vinerea? De luni pana joi ca vineri avem program scurt. Ha, ha…. Jumătatea de ora pentru pauză de masă din timpul saptamanii de luni pana joi, ce faceți o transformați în ora lucrătoare pentru a le reduce programul vineri. Aici oare cine trage chiulul? Si cu pauza si cu program scurt. Nimic nu e cum trebuie.

  4. Nereguli

    miercuri, 17.02.2021 at 09:32

    Sper sa faceti si la spital, ca la 12 numai gasiti doctorii la lucru, or fi pe la privați!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax