Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANI GREI de închisoare pentru bărbatul din Alba care și-a bătut fetițele cu biciul. Decizie la Judecătoria Aiud

Publicat

Constantin Muntean, bărbatul din comuna Stremț care și-a bătut cele trei fiice minore cu biciul, a fost condamnat în primă instanță, de magistrații Judecătoriei Aiud la ani grei de închisoare. 

Pentru faptele sale, în 9 octombrie 2019, bărbatul a primit 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare. 

De remarcat este faptul că sentința bărbatului a fost dată chiar la primul termen de judecată. 

În total acesta a fost judecat în primă instanță pentru 11 fapte: cinci infracţiuni de violenţă în familie, trei infracţiuni de ameninţare şi trei fapte de rele tratamente aplicate minorului.

Mai mult, bărbatul a fost decăzut din drepturile părintești și i-a fost interzis dreptul de a comunica, de a se apropia de minore, de școală sau de locuința lor timp de cinci ani după ispășirea pedepsei.

De asemenea, a fost obligat de magistratul de la Judecătoria Aiud la plata a 90.000 de lei, daune morale, adică câte 30.000 de lei în parte pentru fiecare minoră. 

CITEȘTE ȘI: Minorele bătute cu biciul de către tată vor fi internate alături de mamă, într-un centru maternal din Alba Iulia

Biciul cu care bărbatul și-a bătut cele trei minore, un bici confecționat din lemn, de culoare maro, lung de 70 de centimetri, a fost confiscat. 

Deoarece este o decizie în primă instanță, bărbatul a făcut apel la sentința dată, iar dosarul va ajunge pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI ȘOCANTE: Fetițe din Alba, bătute cu biciul de tatăl acestora. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul se află în arest preventiv din luna iulie și magistratul de la Aiud a dispus continuarea măsurii preventive pentru încă 30 de zile. 

La sfârșitul lunii iulie, polițiștii Secție 3 Poliție Rurală Aiud, în baza unor informații cu privire la posibile fapte de violență la care ar fi fost supuse 3 minore, de 6, 8 și 11 ani, din Geoagiu de Sus, comuna Stremț, de către tatăl lor, s-au sesizat, din oficiu și au demarat activitățile de cercetare.

CITEȘTE ȘI: Cazul fetițelor din Alba bătute cu biciul: Tatăl, trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru violență în familie

În urma primelor investigațiilor efectuate de polițiști a rezultat că fetele ar fi fost lovite, cu un bici, de către tatăl lor, în vârstă de 43 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice, suferind leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 4 – 5 zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din certificatul medical obținut în urma examinării medico-legale din 29 iulie.

Mama și cele trei minore au fost internate internate la începutul lunii august într-un centru maternal din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate