Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE: Câţi bani vor primi consumatorii de la operatorii de distribuție a energiei electrice pentru penele de curent

Publicat

stalp electric Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a stabilit, printr-un ordin, că distribuitorii de energie electrică vor plăti despăgubiri consumatorilor dacă întrerup de mai multe ori furnizarea de energie electrică. Astfel, operatorii de distribuţie a energiei electrice sunt obligaţi să acorde compensaţii între 30 şi 300 de lei pentru întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică ce depăşesc opt ore.

Compensaţiile acordate de operatorul de distribuţie utilizatorilor pentru nerespectarea indicatorilor de continuitate în alimentarea cu energie electrică:

În cazul serviciului de restabilire a alimentării după o întrerupere neplanificată, termenul maxim stabilit de la data intrării în vigoare până la data de 31 decembrie 2018:

– 8 ore – mediu urban, în condiţii normale de vreme;

– 18 ore – mediu rural, în condiţii normale de vreme;

– 48 ore – în condiţii meteorologice deosebite,

De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2019, termenele maxime sunt:

– 6 ore – mediu urban, în condiţii normale de vreme,

– 4 ore – municipii reşedinţă de judeţ, în condiţii normale de vreme;

– 12 ore – mediu rural, în condiţii normale de vreme;

– 48 ore – în condiţii meteorologice deosebite.

Pentru toate aceste intervale de timp, compensaţiile acordate vor fi după cum urmează: 300 lei/depăşirea la 110 kV, 200 lei/ depăşire la medie tensiune (MT) şi 30 lei/ depăşire la joasă tensiune (JT).

Pentru serviciul de restabilire a alimentării după o întrerupere planificată de 8 ore indiferent de zonă compensaţiile vor fi următoarele:

– 300 lei/depăşirea la 110 kV,

– 200 lei/ depăşire la MT şi

– 30 lei/ depăşire la JT.

În cazul în care numărul întreruperilor lungi neplanificate ce afectează un loc de consum şi/ sau de producere racordat la reţelele electrice de JT, în intervalul 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020: 12 întreruperi – mediu urban; 24 de întreruperi – mediul rural, în intervalul 1 ianuarie 2021 + 31 decembrie 2022: 8 întreruperi- mediul urban; 16 întreruperi – mediu rural, iar înncepând cu 1 ianuarie 2023: 8 întreruperi – indiferent de zonă. Astfel, pentru acestea compensaţia va fi de 30 lei pentru depăşire la joasă tensiune (JT).

Numărul întreruperilor lungi neplanificate ce afectează un loc de consum şi/ sau de producere racordat la reţelele electrice de înaltă tensiune (IT) sau medie tensiune (MT), începând cu 1 ianuarie 2019, la 3 întreruperi indiferent de zonă compensaţiile vor fi de 300 lei pentru depăşirea la 110 kV şi 200 lei pentru depăşirea la MT.

De asemenea, în cazul numărului întreruperilor lungi planificate, la 4 întreruperi în mediul urban şi la 8 întreruperi în mediul rural compensaţiile vor fi următoarele:

– 300 lei în cazul depăşirii a 110 kV,

– 200 lei pentru depăşirea la MT şi

– 30 lei pentru depăşirea la JT.

Citește și ANRE: Distribuitorii de energie trebuie să plătească despăgubiri utilizatorilor de rețea, dacă întrerup de mai multe ori furnizarea

sursa: digi24.ro, anre.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax