Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APEL UMANITAR: Tânărul electrocutat la blocul construit lângă liniile de înaltă tensiune din Alba Iulia are nevoie de ajutor

Publicat

Familia tânărului care a fost electrocutat în timp ce lucra la un bloc în construcție, situat pe strada Ana Aslan din Alba Iulia, a lansat un apel pentru ajutor financiar. Acesta are mare nevoie de un costum compresiv care trebuie purtat doi ani împreună cu siliconul care se schimbă la fiecare două luni, creme speciale și multe alte tratamente. Din păcate, nu are posibilitatea nici el și nici familia, să acopere aceste costuri.

Tânărul muncitor se află la un spital militar din Belgia, unde i-a fost salvată viața, în condițiile în care are arsuri pe 65 % din suprafața corpului. Starea lui a fost extrem de gravă, iar o perioadă a fost în comă indusă.

Costul tratamentelor ulterioare și a recuperării depășește însă posibilitățile familiei sale. Ar avea nevoie de cel puțin 60.000 de euro în perioada următoare.

”În urma unui accident de muncă produs pe un șantier din alba Iulia, șantier cu autorizații date ilegal, tânărul Marian Alexandru Balea a fost curentat și ars pe o suprafață de 65% a corpului, în urma producerii unui arc electric.

A avut șansa să ajungă la spitalul militar din Bruxelles, unde este tratat foarte bine, în afara oricărui pericol, însă costurile depășesc cu mult posibilitățile financiare.

Ar avea nevoie de un costum compresiv care trebuie purtat doi ani împreună cu siliconul care se schimbă la fiecare două luni, creme speciale și multe alte tratamente.

În speranța că cineva poate ajuta atașăm numărul de cont Balea Alexandru Marian IBAN RO20BTRLRONCRT0320422501” a transmis familia către redacția Alba24.

Un alt cont, în Euro, a fost deschis pe același nume, BAlea Alexandru Marian: RO67BTRLEURCRT 0320422501

Tânărul își va continua recuperarea la un alt spital, tot în Belgia, iar părinții săi sunt acum amândoi cu el.

Vezi și: UPDATE VIDEO: Muncitor ELECTROCUTAT la Alba Iulia. Lucra la un bloc în construcție, aflat lângă liniile de înaltă tensiune

Bărbatul a fost electrocutat în timp ce lucra la un bloc situat extrem de aproape de liniile de înaltă tensiune. Se afla la etajul al treilea, la doar câțiva metri de acestea.

Modul în care construcția blocului respectiv a obținut autorizațiile legale la o distanță atât de mică de liniile de 110.000 de volți, rămâne un mister pe care insituțiile locale din Alba refuză deocamdată să îl deslușească.

Beneficiarul blocului de pe strada Ana Aslan din Alba Iulia este firma OMAN ALLURE SRL. Asociatul unic și administrator al firmei, potrivit TERMENE.RO, este Dumitru Sinea, tatăl directorului DSP, Alexandru Sinea, lucru confirmat chiar de cel din urmă.

Întrebat dacă există vreo legătură între el și Dumitru Sinea, administrator și unic asociat al firmei beneficiare a construcției în cauză, sau este doar o coincidență de nume, directorul DSP Alexandru Sinea a declarat că acesta este tatăl său, însă a precizat pentru Alba24 că el personal nu are nici o legătură cu afacerea respectivă sau cu firma OMAN ALLURE SRL.

Întrebat la momentul respectiv de Alba24.ro dacă DSP a dat aviz favorabil, în procedura de autorizare a construcției imobilului de pe Ana Aslan, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că probabil a fost dat avizul atât timp cât există o autorizare de construire.

De asemenea, întrebat dacă în legislație există prevederi privind efectul negativ asupra oamenilor a radiaților electromagnetice, provenite de la liniile de înaltă tensiune și dacă în actele normative există și o distanță minimă la care se pot construi locuințe, acesta a spus că nu știe să existe în legislație o asemenea prevedere.

Instituțiile statului păstrează o tăcere deplină în acest caz. Nici Primăria Alba Iulia, nici Electrica, nici ITM și nici Inspectoratul de Stat în Construcții nu au poziții clare pe acest subiect și nici nu oferă informații cu privire la el.

Mai multe, puteți citi aici: Ce spun autoritățile din Alba despre blocul de lângă liniile de înaltă tensiune. Omul electrocutat se zbate între viață și moarte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Alba

    vineri, 25.10.2019 at 13:47

    Sa plătească domnul Sinea

  2. pilu

    duminică, 27.10.2019 at 12:23

    Sa plateasca cel care a dat autorizatie d.p.v. electric. Este vorba de culoarul de protectie al liniilor de inalta tensiune fata de anumite obiective. Daca nu s-a respectat asa ceva de constructor, el e bun de plata.

  3. pilu

    duminică, 27.10.2019 at 13:42

    Gata m-am documentat. Este vorba de normativul NTE 003/04/00 art. 137. Acolo se prevede in jurul LEA 110 kV un culoar de protectie de 37 m. O fi fost atata ?

  4. Elena

    joi, 31.10.2019 at 13:12

    Sa plateasca cine a dat autorizatii ilegale. Pana nu-i punem la plata, tot asa o sa se intample. Pacat de baiat ca s-a nenorocit, dar nu intereseaza pe nimeni, totul se musamalizeaza. Suntem un popor de tot rahatul.

  5. Milu

    joi, 31.10.2019 at 15:19

    Vorbiti tampenii! Una este sa dai avize si alta sa nu fie respectate avizele! Intrebati-l pe dl. Sinea de ce nu a respectat avizele si indicatiile!
    Iar Alexandru Sinea stia foarte bine de acel bloc ca doar a fost acolo la fata locului! Cate prostii poate sa scoata acest „lucru slab” pe gura. Noroc cu mamica si taticu’.

    • Paul

      marți, 10.12.2019 at 19:46

      Baiatul nu e angajat cu acte? Daca e, avem de a face cu accident la locul de munca. Sa plateasca patronul sau. Familia sa-l dea in judecata. Daca nu dam exemple nimic nu se schimba in tara asta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax