Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APM Alba: Fondurile pentru „Casa Verde”, epuizate în trei zile. Au fost depuse şi validate local 223 de dosare pentru finanţare

Publicat

Un număr de 223 de dosare pentru finanţare prin Programul „Casa Verde” au fost înregistrate şi validate local, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. Miercuri, fondurile alocate pentru judeţ au fost epuizate. Reamintim că iniţial suma alocată a fost de 1.020.919 lei şi a fost suplimentată, marţi, cu 332.000 de lei, astfel încât potenţialii beneficiari din Alba ai sprijinul de la stat au avut acces în total la finanţări totale de 1.352.919 lei.

„Lista dosarelor depuse şi validate oline la nivel local este afişată la sediul APM Alba, pe uşa de acces în instituţie. Dosarele sunt înregistrate online şi vor fi trimise pentru validare şi la Bucureşti. Suma alocată pentru judeţul Alba a fost epuizată”, a declarat directorul APM Alba, Iosif Pienar, pentru Alba24.ro.

Potrivit procedurii, după depunerea dosarelor de către populație la agențiile teritoriale și transmiterea acestora la Administrația Fondului pentru Mediu, se va evalua fiecare cerere în parte și se vor aproba în Program cele care respectă cerințele Ghidului de Finanțare.

După publicarea listei pe site, AFM va întocmi contractele de finanțare și le va transmite în teritoriu, la sediile Agențiilor de Protecție a Mediului, pentru a fi semnate și de către românii admiși în Program.

Aceștia au la dispoziție, pentru semnarea contractului de finanțare cu AFM, un termen de maximum 60 de zile de la publicarea, pe site-ul AFM, a listei cu agențiile teritoriale care au intrat în posesia contractelor.

Vezi şi APM Alba, despre „Casa verde”: Au fost suplimentate fondurile pentru judeţul Alba. Peste 140 dosare înregistrate până miercuri

Prin Programul Casa Verde populația și persoanele juridice pot beneficia de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Vezi şi Până la 8000 de lei finanţare de la stat dacă îţi schimbi sistemul de încălzire a locuinţei. Cum se poate accesa ajutorul financiar din programul „Casa Verde”

Echipamentele finanțate pentru populație prin Casa Verde sunt panourile solare și pompele de căldură, cunatumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel:

– până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;

– până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;

– până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer;

Pentru accesarea finanțărilor prin Casa Verde populația are de parcurs cinci pași:

Pasul 1.: Depunerea dosarului de finanțare la agenția teritorială de protecția mediului

Pasul 2.: Urmărirea site-ului AFM pentru decizia de acceptare în Program

Pasul 3.: Semnarea contractului de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu

Pasul4.: Demararea lucrărilor

Pasul 5.: Depunerea cererii de decontare a lucrărilor în termen de maximum 12 luni de la data semnării contractului de finanțare.

Citeşte şi Ministerul Mediului: Start ”CASA VERDE”. Persoanele fizice pot depune dosarele începând cu 10 octombrie. Paşi de urmat pentru obţinerea finanţării

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax