Connect with us
Publicitate

BLAJ

Arest preventiv prelungit pentru bărbatul din Jidvei cercetat de DIICOT pentru ameninţări teroriste

Publicat

ovidiu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis luni propunerea DIICOT de prelungire, cu 30 de zile, a măsurii arestului preventiv pe numele bărbatului care a sunat, în luna martie, la o fundaţie şi un hotel din centrul Capitalei şi a ameninţat că va executa un atac cu rachetă în numele organizaţiei „Vlad Ţepeş”.

Citeşte şi Cine este bărbatul din Alba suspectat de procurorii DIICOT pentru amenințări teroriste

Conform DIICOT, pe 1 martie, la ora 15.52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la sediul unei fundaţii din Bucureşti a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective.

De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp, ora 15.56, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată că la un hotel situat pe Calea Dorobanţi a fost primit un alt apel telefonic, tot cu mesaj audio, conform căruia va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona.
La finalul mesajului audio se preciza că organizaţia „Vlad Ţepeş” revendică atentatul.

Citeşte şi VIDEO: ”Teroristul” din Jidvei. Mesaj de amenințare filmat în stil ISIS cu o mitralieră de jucărie

Ulterior, autorul ameninţării – Ovidiu Anghelidi – a fost identificat şi reţinut, el fiind ulterior arestat preventiv.

Pe 10 aprilie, procurorii DIICOT au găsit în locuinţa lui Ovidiu Anghelidi, situată în comuna Jidvei, judeţul Alba, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate.

Vezi şi Percheziții DIICOT la Jidvei, într-un dosar de AMENINȚARE TERORISTĂ revendicat în numele Organizației „Vlad Țepeș”

sursă: Romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax