Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhiepiscopul Teodosie anunță că vrea să o boteze pe fetița din Alba care a rămas fără mamă la 3 zile după naștere

Publicat

Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, s-a arătat impresionat de cazul fetiței în vârstă de câteva zile, din Scărișoara, care a rămas fără mamă.

Acesta a declarat într-o emisiune TV, la România TV, că vrea să o boteze pe fetiță, fapt confirmat pentru alba24.ro și de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu. 

Este vorba despre fetița care a rămas fără mamă, după ce tânăra de 33 de ani a decedat duminică, 5 februarie, la trei zile dupa ce a născut. Femeia a lăsat în urmă șapte copii.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a mai precizat că detaliile legate de botez vor fi stabilite de rudele pe care le mai are fetița. Mai exact, unde va avea loc botezul, la Constanța sau în județul Alba.

Directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a precizat pentru alba24.ro că fata a fost dată în grija unui asistent maternal. Asta înseamnă că instituția pe care o conduce va fi cea care își va da acordul în ceea ce privește un botez al fetei.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Tragedie în Alba: O tânără de 33 de ani a decedat la trei zile după ce a născut. A fost pentru a șaptea oară însărcinată

Valentin Frăcea a mai precizat că până în acest moment nu a primit nici o solicitare din partea Arhiepiscopiei Tomisului. Însă a declarat pentru alba24.ro că mai multe persoane s-au arătat interesate să o boteze pe fată și că va fi nevoit să aleagă una dintre oferte.

Reamintim că tragedia s-a petrecut în localitatea Scărișoara din județul Alba, duminică, 5 februarie 2023. O tânără de 33 de ani, lăuză după ce a născut acasă a decedat.

Tânăra era la a șaptea naștere, iar duminică dimineață s-a simțit rău. A fost chemată de urgență o ambulanță, însă condițiile meteo au îngreunat foarte mult ajungerea salvatorilor.

Când alarma a fost dată, în jurul orei 10.40, tânăra era în stare de inconștiență. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor de la ISU Câmpeni și a serviciului de Amblulanță.

Salvatorii au înaintat prin troienele de zăpadă cu o autoșenilată iar în jurul orei 11.30, reprezentații ISU Alba, anunțau că tânăra de 33 de ani și copilul de 3 zile primesc îngrijiri medicale.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO Intervenție dificilă a echipajelor SMURD Câmpeni: O tânără care a născut în urma cu trei zile a decedat

Apoi peste 20 de minute, la ora 11.56, tânăra a intrat în stop cardio respirator și salvatorii au început manevrele de resuscitare.

Între timp nou-născutul de trei zile a fost preluat de cei de la SMURD și transportat la spitalul din Câmpeni, unitate medicală de unde, în cursul zilei de 8 februarie a fost externată a declarat pentru alba24.ro, directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea.

La ora 12.35, reprezentații ISU Alba au anunțat că tânăra nu a răspuns maevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 08.02.2023 at 20:49

    Mă, cu ce nimicuri umbli ! Ce ajutor e ăsta ? Ruşineeeee…

  2. Vasili

    joi, 09.02.2023 at 07:10

    De DRACU și de SATANA imediat scrieți ca fac fapte bune și ajută.
    Ce ajutor o fi pt copilașii ăia că vrea prea….,,drăcușorul” theodosîiie vrea (face efort mare) să boteze axel copil.
    Vă spun io care este ; RECLAMA
    Rușine preeeaaa sfântuuullleee

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax