Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ARMATA IV Transilvania trimisă la PARADA MILITARĂ de la Alba Iulia FĂRĂ COMBUSTIBIL. Se cere DEMISIA ministrului Apărării

Publicat

parada

parada militara Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman (PNL) susţine că Armata a IV-a Transilvania a fost trimisă la parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia fără combustibilul necesar şi solicită demisia ministrului Apărării, Mircea Duşa, pentru ”ofensa adusă Armatei şi românilor”.

Vicepreşedintele CJ Alba a transmis, sâmbătă seară, un mesaj public în care susţine că ministrul Mircea Duşa a trimis Armata a IV-a Transilvania la parada de Ziua Naţională de la Alba Iulia fără combustibilul necesar, iar Primăria şi Consiliul Judeţean au fost nevoite să cumpere circa 3.000 de litri de motorină pentru repetiţii şi paradă.

Este un fapt unic în istoria Zilei Naţionale a României de la Alba Iulia: ministrul Duşa a trimis Armata a IV-a Transilvania la paradă la Alba Iulia fără combustibilul necesar. Prin urmare, Primăria si Consiliul Judeţean Alba au acoperit necesarul de circa 3.000 de litri de motorină pentru repetiţii şi paradă! Pentru ofensa adusă Armatei şi românilor de Ziua Naţională, cer demisia ministrului Duşa, care cred că astfel demonstrează că este mândru că este român”, arată Florin Roman.

Manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale cuprind, în acest an, şi o paradă la care vor participa peste 800 de militari, dar şi autovehicule militare şi tehnică de luptă. Defilarea se va încheia cu o formaţie de zbor alcătuită din aeronave de luptă MiG-21 Lancer din dotarea Bazei 71 Aeriene ”General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Guvernul nu a alocat, în acest an, niciun leu pentru manifestările dedicate sărbătoririi Marii Uniri de la Alba Iulia, acestea fiind susținute financiar de Primărie și Consiliul Județean Alba. Între cele două tururi ale prezidențialelor președintele PSD, deputatul Ioan Dîrzu a declarat că Guvernul va aloca bani pentru evenimentele de la Alba Iulia după alegeri. Cu două zile înainte de manifestări reprezentanții autoritățile locale au declarat că tot programul a fost asigurat și limitat la sumele alocate din bugetul Primăriei și Consiliului Județean. La Alba Iulia, de 1 Decembrie sunt așteptați peste 20.000 de români. La manifestări va fi prezent și noul președintele al României, Klaus Iohannis.

Precizările de la MApN nu clarifică decizia lui Mircea Dușa

Într-un comunicat remis redacției Alba24, MApN face precizări cu privire la situația tehnicii militare și a finanțării paradelor militare pentru sărbătorirea Zilei Naționale. Comunicatul nu clarifică situația de la Alba Iulia. Mai jos puteți citi precizările MApN:

”Referitor la apariția unor articole în presă legate de modul de organizare a paradei militare de 1 Decembrie în garnizoanele din țară, Biroul de Presă al MApN face următoarele precizări:

Conform legii nr. 136/2014 pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, „Ziua Națională a României va fi marcată de autoritățile publice centrale și locale și celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, consacrate istoriei patriei, precum și ceremonii militare specifice, organizate de Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și celelalte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională”.

Actul normativ prevede că ” în Capitală şi în municipiile reşedinţă de judeţ se vor organiza ceremonii de sărbătorire a Zilei Naţionale a României, pe baza normelor convenite între instituţiile prefectului, consiliile judeţene, consiliile locale şi comenduirile de garnizoană.

La solicitarea primarilor pot fi organizate ceremonii militare de sărbătorire a Zilei Naţionale a României şi la nivelul altor unităţi administrativ-teritoriale”.

Articolul 3 al legii precizează că „finanţarea cheltuielilor necesare organizării ceremoniilor militare specifice se face în conformitate cu legile în vigoare”. Anul acesta, la parada militară din București vor participa peste 2700 militari cu 280 de mijloace tehnice, dintre care 20 aeronave, iar la Alba Iulia, aproximativ 860 militari cu 41 de mijloace tehnice, dintre care 3 aeronave.”

Citește și GHIDUL VIZITATORULUI de 1 DECEMBRIE la Alba Iulia. PROGRAMUL și TOATE evenimentele, cazare, restaurante, transport »

Citește și Ziua Naţională a României: KLAUS IOHANNIS ajunge LUNI la Alba Iulia. Depune coroane şi asistă la parada militară PROGRAMUL »

Citește și PARADĂ de ZIUA NAȚIONALĂ a României, la ALBA IULIA, cu 860 de MILITARI și 41 de echipamente de la M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I. »

Citește și COD GALBEN: VREME REA la Alba Iulia de 1 Decembrie. După ora 14:00 sunt prognozate NINSORI și rafale de VÂNT ce vor atinge 60 km/h

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ocneanul

    duminică, 30.11.2014 at 13:26

    S-a trezit piticotul atomic,omul marilor baliverne!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax