Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF: O companie de consultanţă va analiza tarifele practicate de cele nouă societăţi de asigurare autorizate pentru poliţe RCA

Publicat

asigurari auto Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a încheiat contract cu compania de consultanță Milliman privind furnizarea de servicii de analiză actuarială a tarifelor practicate de cele nouă societăți de asigurare autorizate să încheie polițe RCA.

“Demersul se înscrie în pachetul de acțiuni derulate de ASF în vederea reechilibrării pieței de asigurări RCA și a descurajării exceselor înregistrate în ultima perioadă la nivelul majorărilor de prime”, transmite ASF.

Potrivit sursei citate, Milliman va analiza seturi de date complexe rezultate din portofoliile celor nouă asigurători, de la variabilele de tarifare (inclusiv clasa de bonus-malus) și cheltuielile cu comisioanele și administrarea polițelor, până la criteriile de segmentare și de ajustare a primei de tarif.

Această analiză independentă are drept țintă determinarea unor repere de referință la nivelul pieței privind dauna medie și frecvența medie a daunei și corelarea acestora cu prima tarifară, pe date comparabile pentru cele nouă societăți, respectiv evaluarea gradului de adecvare a tarifelor în raport cu daunalitatea, mai precizează ASF.

Cele nouă societăți care vor face obiectul analizei sunt: Allianz-Țiriac, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig și Uniqa.

Vezi şi Plan de acţiuni ASF şi probleme constatate de Consiliul Concurenţei pe piaţa RCA. Care sunt măsurile şi recomandările pentru asigurători

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax