Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Astăzi începe vaccinarea cu AstraZeneca în țară. Peste 140.000 de persoane sunt programate pentru imunizarea cu acest ser

Publicat

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca începe, luni, în centrele din ţară.

Peste 142.000 de persoane sunt programate pentru vaccinarea cu acest ser, se arată pe pagina de Facebook a Platformei de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Vezi și OFICIAL: Harta cabinetelor de vaccinare cu Astra Zeneca. 3 centre vor funcționa în județul Alba

Potrivit sursei citate, 142.100 de persoane sunt programate pentru vaccinarea cu AstraZeneca – 69.671 femei şi 72.429 bărbaţi.

Până duminică seară sunt peste 1,5 milioane de programări pentru imunizare – 673.593 cu prima doză şi 923.247 cu a doua doză (rapel), precizează sursa citată.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Programările s-au făcut în etapa a doua de vaccinare, pentru persoane cu boli cronice și lucrători din domenii esențiale.

surse: agerpres.ro, vaccinare- covid.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax