Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Tarife la iluminat public, taxe pentru revendicarea câinilor fără stăpân şi repartizarea unor locuinţe


Publicat

primaria alba iuliaConsilierii locali din Alba Iulia s-au reunit vineri, 28 noiembrie, de la ora 13.00, în şedinţă ordinară, cu 24 de puncte pe ordinea de zi. Aceştia au votat modificarea prețurilor și tarifelor a serviciul de iluminat public, reprtizarea unor locuinţe sociale, premierea unui elev care a participat la Olimpiada Internațională de Limba Germană, dar şi documentația tehnică pentru studiul de fezabilitate privind extinderea rețelei canalizare în municipiul Alba Iulia, etapa a II -a. De asemenea, au avut de aprobat şi taxele de revendicare și adopție la distanță a câinilor fără stăpân şi proiectul „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică”.

UPDATE: Proiectul nr. 1 de pe ordinea de zi, privind rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli pe anul 2014 al municipiului Alba Iulia, a fost retras. Toate celelalte proiecte au fost aprobate de către consilierii locali. În plus au fost adăugate și aprobate încă patru proiecte pe ordinea de zi, privind extindere rețele de canalizare în municipiul Alba Iulia – etapa II, conferirea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, post – mortem” căpitanului Răzvan Aurel Moldovan, alocarea sumei de până la 100.000 lei Clubului Sportiv ”Universitatea” Alba Iulia în vederea susținerii activității competiționale în anul 2014 și deplasarea primarului Mircea Hava în orașul Leoben în Austria, în luna decembrie 2014.

Proiectul ordinii de zi:

1. Rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli pe anul 2014 al municipiului Alba Iulia

2. Acordarea de facilităţi fiscale unor persoane fizice (scutire de impozit pe o clădire ce găzduieşte casă de tip familial)

3. Modificarea statului de funcții al Serviciului public de asistență medicală aflat în subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia

4. Premierea elevului Andrei Precupescu (Liceul Teoretic Sf Iosif) pentru participarea la Olimpiada Internațională de Limba Germană din Germania – Frankfurt

5. Repartizarea unei locuințe în municipiul Alba Iulia (strada Mesteacănului Bl. E8, închiriere pe un an cu posibilitate de prelungire, pentru un medic specialist ORL angajat la Spitalul Judeţean)

6. Modificarea Hotărârii nr. 285/2012 a Consiliului local (reprezentanţi CL în consiliile de administraţie la Grădiniţa cu program normal nr. 6 – Rareş Buglea; Grădiniţa „Dumbrava Minunată” – Ovidiu Jidveian)

7. Repartizarea unei locuințe pentru tineri destinate închirierii, rămasă vacantă, realizată de către Agenția Națională pentru Locuințe (strada Vânătorilor 38, Bl. D1C)

8. Aprobarea unor schimburi de locuințe pentru tineri destinate închirierii din municipiul Alba Iulia

9. Repartizarea unor locuințe sociale în municipiul Alba Iulia (o locuință în Blocul A1 de pe strada Marcus Aurelius pentru Mariana Lucia Tamaș și  o locuință în Blocul A2 pentru Andreea Elena Sorca)

10. Asigurarea sustenabilității proiectului ”Respiră aerul istoriei” pentru anul 2015 (500.000 lei pentru măsuri de promovare a Cetății Alba Carolina)

11. Modificarea Hotărârii nr. 77/2014 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (11.722 lei din bugetul local, 2% din costul total al proiectului ”Centrul Național de Informare și Promovare Turistică” Alba Iulia)

12. Înființarea UIL a proiectului ”Centrul Național de Informare și Promovare Turistică” municipiul Alba Iulia (unitatea de implementare locală, cu trei departamente)

13. Aprobarea documentației tehnice faza studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul : ”Extindere rețele canalizare în municipiul Alba Iulia – etapa a II -a”

14. Modificarea prețurilor și tarifelor stabilite în baza Contractului de delegare prin Concesionare a Serviciului de Iluminat Public din municipiul Alba Iulia (prețurile și tarifele se reduc cu 0,06% – înlocuire corp iluminat LED până la 2,78% – montare cablu)

15. Aprobarea Planului local de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați din surse agricole în municipiul Alba Iulia

16. Aprobarea taxelor de revendicare și adopție la distanță a câinilor fără stăpân din adăposturile publice de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Alba Iulia (204 lei/câine/lună)

17. Implementarea proiectului de a realiza platforme subterane de precolectare/colectare a deșeurilor municipale în municipiul Alba Iulia și aprobarea programului lucrărilor de investiții prevăzut în contractul nr. 69525/2013 privind delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia (trei platforme subterane de colectare separată a deșeurilor – două cu 4 eurocontainere cu capacitate de 1.100 litri, cu structura subterană de beton, cu amplasate pe strada N. Titulescu și o platformă cu 3 eurocontainere, cu aceleași caracteristici, în zona Pieței Agroalimentare Centru; valoarea totală a investiției este de 30.080 euro fără TVA, din fondurile proprii Polaris M Holding SRLConstanța)

18. Atribuirea denumirii unor străzi din municipiul Alba Iulia (strada privată George Sand – tronson din strada Izvorului până la drum de exploatare, eliminare strada Izvor Alb)

19. Aprobarea unor documentații de urbanism:

Art.1: Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „Construire locuinţe individuale, Alba Iulia, zona Primpretor, solicitant Vlad Radu Vasile şi Vlad Rusalina Alina”, conform planului de situatie anexat.

Art.2 Avizează Planul Urbanistic Zonal „Modificare PUZ Iusuri aprobat cu HCL 446/12.2007, Art. 15, pentru schimbarea zonificării funcţionale, Alba Iulia, zona Iusuri, str. Viilor, solicitant Pop Ioan Radu, Pop Rodica Elena, Pop Mihai, SC Arion Trans SRL”, conform planului de situatie anexat.

Art.3 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire ansamblu parohial ortodox – biserică, centru catehetic şi împrejmuire, Alba Iulia – Miceşti, str. Azur, nr. 15, solicitant Biserica ortodoxă Alba Iulia – Parohia Orizont”.

Art.4 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire pavilion maşini de colecţie personală – a 2-a construcţie pe parcelă, Alba Iulia – Miceşti, str. Beclean, nr. 15, solicitant Tontsch Eduard Michael”.

Art.5 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire copertină pentru microbuz şcolar, Alba Iulia, str. Călăraşi, nr. 2, solicitant Municipiul Alba Iulia pentru Liceul de Arte Regina Maria”.

Art.6 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Amenajare parcare privată, Alba Iulia, str. Horea, nr. 4, solicitant SC Florea Grup SRL.

Art.7 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Staţie de betoane cu caracter provizoriu şi staţie de sortare, Alba Iulia, extravilan, zona Fundoaie Bărăbanţ, solicitant SC Florea Grup SRL”.

Art.8 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire spaţiu comercial produse industriale (cuplat cu hală existentă), Alba Iulia, Calea Moţilor, nr. 212-214, solicitant Stan Alin Petru”.

Art.9 Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Extindere zona funcţională – zona centrală (unitatea teritorial de referinţă CA1) pentru amenajare centru de consiliere, informare şi formare profesională Alba, Alba Iulia, str. Traian nr. 8 solicitant Roşiu Mălina Ileana”.

20. Trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Alba Iulia a unui imobil (teren), situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Arnsberg

21. Propunerea de atribuire în proprietate a terenului aferent apartamentelor

22. Propunerea de atribuire în proprietate a terenului aferent caselor particulare

23. Alipirea unor imobile situate în Alba Iulia, str. Alexandru cel Bun, nr. 13

24. Introducerea în circuitul civil a unei parcele de teren și înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Un sfert dintre românii care muncesc de acasă spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit. Studiu

Publicat

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai bine de un sfert dintre ei (26%) spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicat luni.

Conform cercetării realizate de Reveal Marketing Research, în ceea ce priveşte avantajele resimţite când vine vorba despre „work from home”, 45% dintre cei chestionaţi se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit.

Studiul de specialitate arată că, deşi 79% dintre români, consideră că sunt la fel de eficienţi sau mai eficienţi decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenţi au declarat că muncesc mai multe ore zilnic.

De asemenea, pentru aproape jumătate dintre respondenţi telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere, însă 56% din totalul participanţilor la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experienţă de muncă îmbunătăţită.

Datele cercetării de Reveal Marketing Research, realizate pentru LG Electronics în România, arată că aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie, dar specialiştii atenţionează asupra faptului că o poziţie incorectă în faţa laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru – deşi cei mai mulţi dintre noi sunt conştienţi de acest lucru, tindem să uităm atunci când lucrăm din confortul casei noastre şi cedăm tentaţiei de a lucra de pe canapea.

În plus, experţii menţionează faptul că, pentru a preîntâmpina efectele psihologice negative cât timp lucrăm de acasă, un instrument de refugiu ar fi jocurile video. În acest context, 86% dintre participanţii la studiu au afirmat că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.

„Gaming-ul oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a te conecta cu o comunitate şi de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi şi chiar să ne facem cunoştinţe noi – pe unu din patru respondenţi gaming-ul l-a ajutat să menţină legătura cu prietenii în perioada pandemiei” susţin specialiştii.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eşantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parţial sau integral de acasă.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Armata, implicată în campania de vaccinare. MApN a anunțat centrele regionale în care va fi depozitat vaccinul anti-Covid

Publicat

Armata este implicată în Campania de vaccinare anti-Covid. MApN a anunțat luni, într-un comunicat de presă, centrele în care vor fi depozitate vaccinurile, după ce vor ajunge în țară.

”În cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională” desfăşurată la Palatul Cotroceni şi condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naţionale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituţional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilităţi de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional.

Vezi și Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunțat când ar putea aproba primele vaccinuri împotriva COVID

Au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, precizează MApN în comunicat.

Klaus Iohannis a anunțat luni că strategia de vaccinare anti-Covid va fi aprobată în perioada imediat următoare, de CSAT.

Președintele a reamintit că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte tot personalul din domeniul sănătății, cel din centre rezidențiale și medico-sociale și populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vezi LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID. Precizări oficiale

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va face etapizat, în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Aceasta se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății, centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medici de familie și centre drive-thru pentru celelalte categorii de populație.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii și deputații USR au decis să își dea DEMISIA din Parlament. NU vor putea beneficia de PENSII SPECIALE

Publicat

Toți senatorii și deputații USR își vor da marți demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensii speciale. USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

Decizia a fost luată după ce inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale nu s-a materializat, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro

Vezi și Pensiile vor fi recalculate în 2021: Cine sunt cei care vor avea de pierdut dacă nu îndeplinesc anumite condiții

Un parlamentar poate beneficia de pensie specială cu condiția ca mandatul acestuia să fie complet. În cazul deputaților și senatorilor USR, aceștia se află la primul mandat. Dacă mandatul nu este complet nu vor mai putea beneficia de pensia specială.

USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. „Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.

Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat.

În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arată în programul de guvernare propus de USR-PLUS.

Cât este pensia specială a unui parlamentar

Peste  750 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Cea mai mică pensie specială este de 2000 de lei, iar cea mai mare de 12.000 de lei. Cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând. de menționat că pensia specială se adaugă la pensia normală pe baza contributivității pe care o obțin  în urma locurilor de muncă înafara mandatului de parlamentar.

După patru ani de mandat pensia specială este de 2.000 de lei pe lună, în vreme ce un român de rând primește, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vânzările de autoturisme ”verzi” au crescut cu peste 15% în România. Ce modele au fost cumpărate

Publicat

masini electrice

Vânzările de maşini ecologice noi au crescut în România, în primele zece luni ale anului, cu 15,15%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, până la 6.385 de unităţi, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

La 31 octombrie 2020, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale ajunsese la 6,6%, peste nivelul perioadei similare din 2019, când aceasta a fost de 4,2%.

Conform datelor centralizate de APIA, în intervalul ianuarie – octombrie 2020, cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate la categoria autoturismelor hibride, respectiv 3.950 de exemplare, în scădere cu 3,5%, comparativ cu primele zece luni din anul precedent.

De asemenea, vânzările de autoturisme electrice au înregistrat un salt de 54,4%, până la 1.780 de unităţi, în timp de modelele plug-in au consemnat 655 de exemplare, mai mult cu 119,1%, raportat la perioada de referinţă.

Statistica de specialitate relevă faptul că, în topul celor mai comercializate autoturisme 100% elecrice, conduce, la finalul primelor zece luni din an, Renault – cu 475 de unităţi, urmată de Skoda (331 unităţi), Volkswagen (274), Hyundai (191), BMW (89), smart (74), Nissan (71), Peugeot (67), Tesla (51) şi Opel (37).

În acelaşi timp, cele mai multe autoturisme hibride vândute în România, în perioada analizată, au fost înregistrate de: Toyota – cu 3.387 de unităţi, Lexus (157), Hyundai (140), Honda (127), Ford (93), Kia (30) şi Subaru (16).

În topul vânzărilor de autoturisme plug-in, pe primul loc se află, la zece luni, BMW – cu 98 de exemplare, urmată de Volvo (94), Mercedes-Benz (88), Ford (80), Mitsubishi (75), Porsche (58), Hyundai (43), Skoda (34), Toyota (19) şi Mini (18).

La nivelul lunii octombrie, în România s-au comercializat 996 de autoturisme ecologice, în creştere cu 20,43% comparativ cu luna septembrie, când se vânduseră 827 de unităţi noi, iar ponderea în total piaţă a crescut la 8%, de la 7,7%.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, anunţa că prin Programul „Rabla Plus” au fost rezervate peste 4.000 de maşini electrice. De asemenea, întrucât bugetul acestui program s-a epuizat cu mult înainte de finalul anului, s-a aprobat o suplimentare a acestuia de la 140 de milioane de lei la 200 de milioane de lei.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate