Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Au început noile sondaje ”din ușă în ușă”, la Alba Iulia. Gabriel Pleșa este măsurat în calitate de candidat al USR la primărie

Publicat

plesa usr

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe adeziunea la USR Alba a lui Gabriel Pleșa, nici nu au ieșit liberalii din corzi, după lovitura dată de fostul lor coleg, că au și început sondajele door to door care măsoară deja noile aranjări de forțe în lupta pentru Primăria Alba Iulia. 

Primii operatori de sondaje au început deja să cutreiere orașul. Cetățenii sunt invitați să spună pe cine ar alege să conducă orașul în următorii ani, dintre: Ioan Dîrzu – PSD, Ioan Lazăr – ALDE, Mircea Trifu – ANA, Horațiu Florea – Pro România și Teodor Holhoș – PLUS, Gabriel Pleșa – USR, Voicu Paul și Florin Roman – PNL. 

Duminică dimineață, în târgul de vechituri (locul în care prinzi cel mai bine pulsul orașului) discuția principală era despre plecarea lui Pleșa de la PNL la USR. 

La o masă, în fața unui carton plin de mici, mai mulți bărbați dezbăteau subiectul.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Gabriel Pleșa își anunță candidatura la Primăria Alba Iulia din partea USR. Agitație și îngrijorare la PNL Alba

O mutare surprinzătoare pentru unii, previzibilă pentru alții, privită cu ochi buni de un bătrân sătul de actuala administrație, dar vehement criticată de un bărbat care a catalogat situația ca ”pur traseism politic”.

  • Din discuție nu a lipsit nici teoria conspirației: Gabriel Pleșa omul lui Mircea Hava, infiltrat în USR pentru a dezbina și a cuceri.

Tot duminică, un cartier din Alba Iulia, în jurul prânzului

O doamnă realizează un sondaj pe tema momentului: politica din Alba Iulia, viitorul primăriei, și foarte puține întrebări despre situația politică la nivel județean. 

Pe lângă întrebările de bază în care trebuie oferită o notă de la unu la zece pentru mai multe personalități politice din Alba Iulia se află și întrebările care contează cu adevărat: pe cine ați vota în funcția de primar (nominal) și ce partid ar fi cel mai indicat pentru a conduce primăria municipiului dar și consiliul local. 

Prima surpriză a sondajului este Gabriel Pleșa candidat din partea USR, fără PLUS. În doar două zile de la plecarea lui Pleșa din PNL, o entitate politică s-a mișcat foarte rapid și a comandat un sondaj de opinie pentru a afla părerea cetățenilor despre mișcarea fostului liberal.

Cel mai probabil este vorba despre PNL, având în vedere că este singurul partid care măsoară doi candidați.

Pe lista sodajului se mai regăsesc și Ioan Dîrzu – PSD, Ioan Lazăr – ALDE, Mircea Trifu – ANA, Horațiu Florea – Pro România și Teodor Holhoș – PLUS. 

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud nu se află pe lista sondajului, dar poate fi introdus de către operatorul de sondaj manual. În momentul în care este scris numele, acesta apare ca sugestie, semn că mai multe persoane l-au desemnat pe acesta în sondaj.

O a doua mare surpriză a sondajului este varianta dublă de vot pentru un candidat PNL. La întrebare pe cine ați vota în funcția de primar a Municipiului Alba Iulia, din partea PNL este trecut Voicu Paul altături de alți candidați, de la alte partide.

O altă întrebare pe același subiect, dar cu o diferență, la PNL apare numele deputatului Florin Roman. 

De asemenea, în sondaj există o întrebare la care trebuie să răspunzi indicând partidul pe care l-ai vota și nu omul. 

Dar poate ce mai interesantă întrebare din sondaj și în strânsă legătură cu cele pentru funcția de primar, este legată de nemulțumirea cetățenilor față de actualul edil al orașului.

Deși nu este stipulat dacă este vorba despre fostul primar, actualul europarlamentar Mircea Hava sau despre Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar, operatorul de sondaj îți spune că este vorba despre cel care este acum la conducere. 

Întrebarea este una simplă (de forma): Ce problemă considerați că nu a rezolvat actualul primar din Alba Iulia? 

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Construirea platformei de stocare a deșeurilor în cartierul Partoș, REVOCATĂ în CL Alba Iulia. Se caută o altă locație

Voicu Paul a fost de curând în mijlocul scandalului legat de problema gunoiului din Alba Iulia, scandal pe care viceprimarul cu atribuții de primar l-a catalogat ca fiind generat de mai multe forțe politice din oraș. 

Un singur lucru este cert: dacă în doar două zile de la plecarea lui Pleșa, o entitate a comandat un sondaj politic pentru a lua pulsul orașului, mișcarea fostului liberal a pus în alertă lumea politică atât la nivel local, dar și județean. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax