Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Au început noile sondaje ”din ușă în ușă”, la Alba Iulia. Gabriel Pleșa este măsurat în calitate de candidat al USR la primărie


Publicat

plesa usr

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe adeziunea la USR Alba a lui Gabriel Pleșa, nici nu au ieșit liberalii din corzi, după lovitura dată de fostul lor coleg, că au și început sondajele door to door care măsoară deja noile aranjări de forțe în lupta pentru Primăria Alba Iulia. 

Primii operatori de sondaje au început deja să cutreiere orașul. Cetățenii sunt invitați să spună pe cine ar alege să conducă orașul în următorii ani, dintre: Ioan Dîrzu – PSD, Ioan Lazăr – ALDE, Mircea Trifu – ANA, Horațiu Florea – Pro România și Teodor Holhoș – PLUS, Gabriel Pleșa – USR, Voicu Paul și Florin Roman – PNL. 

Duminică dimineață, în târgul de vechituri (locul în care prinzi cel mai bine pulsul orașului) discuția principală era despre plecarea lui Pleșa de la PNL la USR. 

La o masă, în fața unui carton plin de mici, mai mulți bărbați dezbăteau subiectul.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Gabriel Pleșa își anunță candidatura la Primăria Alba Iulia din partea USR. Agitație și îngrijorare la PNL Alba

O mutare surprinzătoare pentru unii, previzibilă pentru alții, privită cu ochi buni de un bătrân sătul de actuala administrație, dar vehement criticată de un bărbat care a catalogat situația ca ”pur traseism politic”.

  • Din discuție nu a lipsit nici teoria conspirației: Gabriel Pleșa omul lui Mircea Hava, infiltrat în USR pentru a dezbina și a cuceri.

Tot duminică, un cartier din Alba Iulia, în jurul prânzului

O doamnă realizează un sondaj pe tema momentului: politica din Alba Iulia, viitorul primăriei, și foarte puține întrebări despre situația politică la nivel județean. 

Pe lângă întrebările de bază în care trebuie oferită o notă de la unu la zece pentru mai multe personalități politice din Alba Iulia se află și întrebările care contează cu adevărat: pe cine ați vota în funcția de primar (nominal) și ce partid ar fi cel mai indicat pentru a conduce primăria municipiului dar și consiliul local. 

Prima surpriză a sondajului este Gabriel Pleșa candidat din partea USR, fără PLUS. În doar două zile de la plecarea lui Pleșa din PNL, o entitate politică s-a mișcat foarte rapid și a comandat un sondaj de opinie pentru a afla părerea cetățenilor despre mișcarea fostului liberal.

Cel mai probabil este vorba despre PNL, având în vedere că este singurul partid care măsoară doi candidați.

Pe lista sodajului se mai regăsesc și Ioan Dîrzu – PSD, Ioan Lazăr – ALDE, Mircea Trifu – ANA, Horațiu Florea – Pro România și Teodor Holhoș – PLUS. 

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud nu se află pe lista sondajului, dar poate fi introdus de către operatorul de sondaj manual. În momentul în care este scris numele, acesta apare ca sugestie, semn că mai multe persoane l-au desemnat pe acesta în sondaj.

O a doua mare surpriză a sondajului este varianta dublă de vot pentru un candidat PNL. La întrebare pe cine ați vota în funcția de primar a Municipiului Alba Iulia, din partea PNL este trecut Voicu Paul altături de alți candidați, de la alte partide.

O altă întrebare pe același subiect, dar cu o diferență, la PNL apare numele deputatului Florin Roman. 

De asemenea, în sondaj există o întrebare la care trebuie să răspunzi indicând partidul pe care l-ai vota și nu omul. 

Dar poate ce mai interesantă întrebare din sondaj și în strânsă legătură cu cele pentru funcția de primar, este legată de nemulțumirea cetățenilor față de actualul edil al orașului.

Deși nu este stipulat dacă este vorba despre fostul primar, actualul europarlamentar Mircea Hava sau despre Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar, operatorul de sondaj îți spune că este vorba despre cel care este acum la conducere. 

Întrebarea este una simplă (de forma): Ce problemă considerați că nu a rezolvat actualul primar din Alba Iulia? 

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Construirea platformei de stocare a deșeurilor în cartierul Partoș, REVOCATĂ în CL Alba Iulia. Se caută o altă locație

Voicu Paul a fost de curând în mijlocul scandalului legat de problema gunoiului din Alba Iulia, scandal pe care viceprimarul cu atribuții de primar l-a catalogat ca fiind generat de mai multe forțe politice din oraș. 

Un singur lucru este cert: dacă în doar două zile de la plecarea lui Pleșa, o entitate a comandat un sondaj politic pentru a lua pulsul orașului, mișcarea fostului liberal a pus în alertă lumea politică atât la nivel local, dar și județean. 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

Părinții copiilor cu vârste până la 12 ani vor avea zile libere și în timpul vacanțelor școlare, în perioada stării de urgență

Publicat

Părinții care își supraveghează acasă copiii cu vârste de până la 12 ani, după instituirea stării de urgență, vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Guvern.

”Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei”, precizează reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit acestora, în cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, inclus în sistemul național de diagnosticare COVID-19

Publicat

s

Începând de luni, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va fi inclus în sistemul național de diagnostic pentru COVID-19, a anunțat vineri deputatul PNL Florin Roman. 

El a explicat că a început, în calitate de parlamentar, demersurile de includere a unității medicale din Alba Iulia în rețeaua națională, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza.

”Astăzi (n.r. vineri), ministrul Sănătății, dr. Nelu Tatar și secretarul de stat Andrei Baciu mi-au confirmat că de luni, după publicarea ordinului de ministru în Monitorul Oficial, spitalul județean devine parte a sistemului național, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de testare la nivelul județului Alba.

Totodată, includerea în rețeaua națională, asigură fluxul necesar de kituri de testare din partea companiei Unifarm, dar și decontarea sumei de 200 lei/test, de către stat, prin Ministerul Sănătății.

În calitate de parlamentar mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății pentru celeritatea cu care a răspuns solicitărilor noastre, dar și firmei Transavia, care a donat unul din cele mai performante PCR-uri de testare din România, peste 3.500 de kituri și contravaloarea extractoarelor automatizate.

Așadar, cu DSP Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, ca centre autorizate de testare la nivel național, Alba devine practic unul dintre cele mai importante centre de la nivel național, cu o putere de testare ca marile orașe și rezultate în doar câteva ore.

Asta înseamnă că putem apăra medicii, pacienții și bolnavii, că putem depista virusul în timp util și lua măsurile care se impun. Pe scurt: salvarea de vieți omenești! Doamne ajuta!”, a declarat deputatul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OPINIE/ România, mereu surprinzătoare: Ni se îmbolnăvesc medicii în spitale și noi combatem pandemia cu imnu’ tare-n difuzoare

Publicat

Sunt unul dintre oamenii care iubește din tot sufletul România. Sunt mândru când văd tricolorul fluturând și mă emoționează mereu imnul național. Și nu arunc aceste vorbe în vânt… Nu pot însă să accept ipocrizia și modul în care guvernanții noștri au încercat în aceste zile să ne manipuleze emoțional folosind valorile naționale în care credem.

Guvernanții par în aceste vremuri niște copii prinși că nu și-au învățat bine lecția și vor să fenteze audiența cântând cu patos patriotic imnul de stat. Și toate acestea într-o încercare disperată de a scăpa de corigența care le amenință procentele de încredere și voturile de la următoarele alegeri. Așa am ajuns ca să ni se îmbolnăvească medicii în spitale și noi să combatem pandemia cu imnu’ tare-n difuzoare.

Mai băieți, voi, ăștia care va jucați în aceste zile cu România, nu vă mai comportați ca niște comuniști notorii. Sunteți liberali, ce naiba! Dar nu ați învățat nimic despre democrație și despre faptul că orice stare de panică se tratează, nu cu un fals patriotism, ci cu informare corectă și continuă. Așa că în difuzoarele alea mai bine ați transmite numărul de testări făcute în fiecare comunitate, numărul de măști și combinezoane pe care le-ați cumpărat pentru medici, numărul de aparate de ventilație și așa mai departe. Așa poate v-am crede și noi ca munciți, dar mai ales că ne respectați cu adevărat și că iubiți țara asta, al cărei imn îl folosiți în aceste zile într-o campanie de manipulare.

Ce naiba vă deosebește de comuniștii de la Beijing, care mint și manipulează populația și opinia internațională? Ascundeți în aceste zile sub preș informațiile în speranța că noi, proștii ăștia care vă votăm, vom vedea în roz situația dezastruoasă din sănătatea românească.

Băieți, suntem o țară bolnavă, pe care ați infestat-o cu toții. Voi, liberali, pesediști, pediști, feseniști, comuniști sau cum naiba vă mai spuneți. Noi știm asta…

Nu credeți? Deschideți larg ochii și priviți situația reală din spitalele din România, spitalele în care și voi riscați să ajungeți, acum când nu mai puteți fugi în clinicile de fițe din Viena sau Turcia. În primul rând spitalele astea colcăie de învârteli și interese economice cu firme de casă, transpartinice. Apoi, în vremuri de criză, stăm bine la planuri și strategii, în timp ce în realitate totul se desfășoară haotic din cauza celor pe care voi i-ați plantat politic în punctele cheie. Vreți să știți de ce sunt speriați medicii și asistentele din spitalele astea? Pentru că sunt trimiși să lupte cu moartea doar cu mâinile goale. O mască, o pereche de mănuși și un halat de vizitator pe zi, dezinfectant cu rația și sub cheie, dar mai ales direcții și ordine incoerente. Acestea sunt realitățile cărora le fac față ei, cei din linia întâi. Cu toate acestea, sunt oameni care nu fug, care luptă chiar și cu mâinile goale cu virusul și moartea. Le e frică însă de incompetența voastră și a celor pe care vă încăpăținați să îi susțineți în posturile cheie, la conducerea spitalelor sau a direcțiilor de sănătate.

Și revenind la imn. Dați tare în difuzoare, nu imnul național, ci informații și comunicări. Spuneți-le oamenilor realitatea cu care ne confruntăm, chiar dacă e dură și greu de digerat. Fiți transparenți, fiți coerenți în informații, fiți calmi și lucizi! Renunțați la politicianismele ieftine și la gargara dâmbovițeană și treceți de la vorbe la fapte! Doar așa aveți șansa să ne liniștiți și să trecem împreună cu bine peste această situație grea.

Nu uitați că orice virus poate fi tratat, mai devreme sau mai târziu, dar teama, neîncrederea, panica, generate de lipsa de informare, vor lăsa răni necicatrizabile în fiecare român.

Dan Lungu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Totul va fi bine! – Mesajul montat pe clădirea Spitalului Județean din Alba Iulia și pe secția de Infecțioase

Publicat

”Totul va fi bine” este mesajul scris de un copil și montat pe fațada clădirii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, dar și pe secția de Infecțioase a instituției medicale.

Un curcubeu a ”răsărit” pe cele mai importante clădiri din Alba Iulia, în aceste zile. Alături de mesajul ”Totul va fi bine” și deja clasicul #staiacasă, micul artist, Andrei T.H. a vrut să le transmită o rază de speranță atât celor ce sunt în prima linie a luptei împotriva coroavirusului, dar și cetățenilor din Alba Iulia.

Până la ora actuală, potrivit celor mai recente date transmise de autorități, în județul Alba au fost confirmate 11 cazuri de coronavirus, dintre care două au fost declarate vindecate.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate