Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Gabriel Pleșa își anunță candidatura la Primăria Alba Iulia din partea USR. Agitație și îngrijorare la PNL Alba


Publicat

plesa usr

Fostul viceprimar liberal din Alba Iulia, Gabriel Pleșa va candida pentru funcția de primar al municipiului din partea USR. Acesta este prezent într-o conferință de presă susținută la sediul USR, alături de reprezentanții organizației județene a acestui partid. 

”Astăzi avem un anunț foarte important de făcut, un anunț care sperăm noi să demareze un întreg proces și o revoluție în Alba Iulia. Un anunț care sperăm noi să ducă încet, dar sigur, spre câștigarea alegerilor de către noua generație din politica românească, împreună cu domnul Gabriel Pleșa. Avem onoarea astăzi să putem anunța viitorul candidat la Primăria Alba Iulia și din vară, cel mai probabil, viitorul primar al Albei Iulia. Pentru asta vom lupta și asta vom dori să facem”, a anunțat, în debutul conferinței de presă, președintele USR Alba Beniamin Teodosiu.

”Este o zi importantă astăzi. Mulți serbează Valentine’s Day și mă bucur pentru ei. Eu nu am venit aici să sărbătorim un divorț, ci am venit să vă declar de la început că rămân un îndrăgostit de Alba Iulia. E important acest pas pentru că dă posibilitatea unei competiții directe. Luna viitoare aș fi avut cinci ani de când sunt viceprimar al municipiului, am experiența administrativă necesară, am am peste 20 de ani de experiență ca manager în privat și cred că se poate face performanță la Alba Iulia conducând primăria exact ca în privat, adică să încerci să obții eficiență maximă cu cheltuieli minime. Sigur de toate lucrurile acestea vom discuta și avem timp săptămânile viitoare, pentru că vreau să vă spun că împreună cu noii mei colegi de la USR avem un plan important, economic, social și investițional pentru Alba Iulia. Ne-am armonizat foarte bine în ceea ce ne dorim în felul în care vrem să transformăm acest oraș și tocmai de aceea, la finalul acestei conferințe de presă, voi semna și manifestul USR-ului pentru Alba Iulia. Există multe lucruri de făcut în oraș, nu vreau să zic că nu s-au făcut și nu sunt și lucruri bune, dar din păcate în ultimii ani administrația din Alba Iulia a rămas în urma altor orașe similare. Am ajuns să invidiem, din păcate și orașe mai mici ca noi din județ, Blajul care, uite, astăzi inaugurează un bazin acoperit, sau Sebeșul și să nu avem realizări care ar fi trebuit să fie făcute de cel puțin șapte, opt sau zece ani. Mai ales că știm foarte bine puterea simbolică a acestui oraș pentru România. Tocmai de aceea cred că lucrurile pot merge înspre bine, cred că poate crește calitatea vieții atâta timp cât agendă colectivă este înaintea agendei personale sau agendei de grup”, a declarat Gabriel Pleșa.

Referitor la înscrierea în USR, Pleșa spune că este un pas foarte important, deoarece în ultimii 20 de ani a fost înscris într-un singur partid politic, dar este ”cu sufletul împăcat” deoarece noul său partid are aceeași ideologie – de centru dreapta. De asemenea, despre campania electorală pentru Primăria Alba Iulia, el a declarat că va fi una pozitivă, deși se așteaptă la atacuri din partea unora dintre foștii colegi de la PNL.

”Nu voi face și nu vom face o campanie negativă, deși sunt convins că voi fi atacat de unii, puțini la număr de altfel, dintre vechii mei colegi de la PNL. Voi face o campanie pozitivă pe proiecte și soluții. (…) Rămân același om demn (așa cum am fost caracterizat de alții), cred că sunt un om corect nu am înșelat pe nimeni, nu am cerut nimănui nimic, nu am scos pe nimeni afară și nu mi-am bătut joc de nimeni. Și lucrurile acestea cred că sunt importante pentru un viitor lider al orașului. Dacă ne vom baza pe acest sistem valoric, desuet poate pentru unii, mai ales în politica românească, cred că lucrurile vor merge bine. Vreau să vă mai spun un lucru: astăzi fac un pas important. Am fost într-un singur partid politic de aproape 22 de ani. Sunt cu sufletul împăcat pentru că trecând la USR nu renunț la ideologia de centru dreapta pentru care am intrat cu ani în urmă în Partidul Național Liberal. Mă bucur foarte mult de poziționarea doctrinară a USR-ului și sunt convins că vom putea merge împreună pentru Alba Iulia mai frumoasă, mai apreciată de cei care o vizitează și pentru a ridica confortul și calitatea vieții albaiulienilor”, a declarat Pleșa.

Fostul liberal a vorbit și despre situația din fostul partid, care l-a determinat să facă pasul de astăzi:

”Din nefericire lucrurile în PNL s-au tergiversat, la fel, același grup mic, foarte mic, hotărăște destinele, hotărește funcțiile, hotărăște candidaturile. Nu există, din nefericire, dezbatere, nu există respectarea statutului, or aceste lucruri eu nu le mai puteam gira. Nu candidez împotriva nimănui și nu este un orgoliu personal, chiar nu am nevoie în CV de o asemenea funcție, dar cred că trebuie să fac acest pas pentru că datorită probabil experienței acumulate, datorită probabil notorietății și cred eu voinței majorității albaiulienilor, trebuie să fac acest lucru. Și credeți-mă, nu voi pune capul pe pernă până nu vom câștiga orașul pentru albaiulieni. E tot ceea ce îmi doresc”, a încheiat Gabriel Pleșa.

Fostul viceprimar a anunțat că de astăzi este membru USR ”cu acte în regulă” și că au venit alături de el în USR fostul consilier local PNL, proaspăt demisionar și el, Emil Antoniu Popescu și Adrian Simion.

Potrivit președintelui USR Alba, Beniamin Teodosiu, cei trei foști liberali – Gabriel Pleșa, Emil Antoniu Popescu și Adrian Simion – s-au înscris în USR printr-o derogare de la regulamentul partidului.

”După cum știți, noi avem o regulă în USR, nu acceptăm oameni care au mai făcut politică, dar în anumite circumstanțe avem un procedeu care se numește derogare și se poate da pentru anumite persoane, după o verificare amănunțită. (…) Ne propunem să câștigăm Primăria, ne propunem să luăm un scor cât mai bun și la Consiliul Județean, iar asta înseamnă să venim cu oameni competenți, foarte bine pregătiți, în fiecare UAT din județul Alba. Din 85 de membri, câți sunt acum în filiala Alba Iulia, nu a existat nicio derogare. Faptul că acum am apelat la o derogare pentru Gabi Pleșa și pentru colegii nou veniți nu înseamnă că noi nu avem în continuare aceste reguli. Le avem dar, repet, vom analiza cu atenție fiecare caz, pentru că e posibil să vină și alții”, a declarat președintele USR Alba.

Pleșa a demisionat din funcția de viceprimar încă de dimineață. Potrivit legii, și-ar fi pierdut oricum această calitate odată cu pierderea calității de membru al partidului politic pe lista căruia a fost ales.

Plecarea lui Pleșa la USR, un partid aflat pe val, complică lucrurile în interiorul PNL, în condițiile în care cel mai probabil candidat pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia va fi Voicu Paul. Surse din cadrul partidului au declarat pentru Alba24 că este îngrijorare la partid din cauza faptului că Pleșa ar putea rupe din voturile vechiului PNL, din care provine.

De asemenea, Pleșa are o imagine destul de bună și le-ar putea face o surpriză liberalilor la alegerile locale, chiar în fieful lor.

  • Astfel o listă USR cu Pleșa în frunte va reduce considerabil lista de consilieri aleși PNL și va deschide calea unei alianțe post-electorale între cele două partide de dreapta. Astfel chiar dacă Pleșa nu va câștiga fotoliul de primar, în urma negocierilor pentru formarea majorității în consiliul local Alba Iulia Pleșa are toate șansele să redevină viceprimar.

Reprezentanții USR i-au făcut această propunere lui Pleșa în urmă cu două săptămâni, anunțând chiar că îl vor susține chiar dacă va candida ca independent, cu condiția să semneze un manifest politic care cuprinde un program politic și administrativ.

Totul a plecat de la un sondaj realizat de USR, potrivit căruia Gabriel Pleșa ar fi pe locul doi în preferințele celor chestionați, după actualul președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și el liberal.

Gabriel Pleșa a spus atunci că este ”onorat de propunere”. Acesta a spus că și el a realizat, împreună cu echipa sa, două sondaje de opinie care îl confirmă pe cel al USR Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava anunță schimbarea subprefectului Rașcovici. „O atitudine perversă, USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om”

Publicat

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a anunțat joi seara, pe rețeaua de socializare Facebook, că subprefectul USR de Alba, Viorel Rașcovici „nu va mai fi subprefect”. 

Reamintim faptul că scandalul legat de studiile sub-prefectului de Alba (USR PLUS) a ajuns în faza instituțiilor statului. Reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca admit într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă. 

Citește și UBB Cluj-Napoca, SUSPICIUNI legate de studiile post-universitare ale subprefectului de Alba: Vom proceda la măsuri legale

„Qoud erat demonstrandum!

Evidența care se prefigura de câteva luni de zile ni s-a înfățișat. În adevărata sa lumină, cu acte și confirmare.

„Steaua” meteorică a subprefectului Rașcovici a apus, în ciuda celor care au vrut-o strălucitoare, cu orice preț. Un episod de „stand-up hypocrisy” în care actorul a fost susținut prea mult timp de o audiență incertă, inertă și greu convinsă să nu permită nici măcar genericul celei mai mari aberații din politica locală recentă.

Pata de pe uniforma polițiștilor cinstiți și ofensa adusă autorității și cetățenilor ne rămân exemple ale inconștienței unor politicieni locali dar și de la centru. Oameni care nu au înțeles că orice mic dubiu în privința unei persoane, într-o funcție publică, trebuie tratat cu responsabilitate, nicidecum cu toleranță și îngăduință. Sunt pregătit și de eventualele insinuări ale celor care ar putea spune că și PNL face parte din această coaliție. Da, e adevărat! Nici PNL nu e, întotdeauna, un model de deontologie la capitolul numiri politice. Însă, aici s-a depășit orice putea fi imaginat, fără precedent în Alba, cu un personaj a cărui semnătură nu valorează nimic nici în condica de prezență, cu atât mai puțin pe actele unei instituții ca Prefectura.

Așa cum mulți se așteptau, și cum altfel era normal, domnul Rașcovici nu va mai fi subprefect.

Este trist că sistemul încă permite astfel de erori, însă este bine că același sistem este pregătit să le îndrepte.

La fel de trist este și faptul că „oamenii noi” din USR, o „veritabilă” pepinieră de caractere, au decis să-l nominalizeze pe domnul Rașcovici pentru acest post, în condițiile în care știau foarte bine problemele grave pe care le ridica CV-ul acestuia. Poate chiar mai trist este faptul că însuși domnul Rașcovici, proaspăt îmbrăcat în haine politice și cu insigna USR la rever, a acceptat acest post, știind foarte bine situația în care se află și s-a aflat de-atât timp. Ne-am fi așteptat de la cel care a îmbrăcat niște ani buni haina de subofițer de Poliție, să dea dovadă de coloană vertebrală și corectitudine. Nu să se folosească de o conjunctură de moment ori de pârghiile pe care așa zis noii oameni ai politicii tocmai le-au descoperit, pentru a-și urmări propriu interes și propria căpătuială.

„Falsul de la Alba Iulia” rămâne, dincolo de urmările legale care nu se vor lăsa așteptate, o mostră de atitudine perversă prin care USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om.

Vinovăția în cazul Rascovici trebuie înțeleasă fără să facem abstracție de o întreagă conjunctură. De un lung șir de oameni care au girat impostura acestui om. Cu orice preț și orice mijloace. Cu nepăsare, îngâmfare și un, de neînțeles, munte de mediocritate toxică”, a scris joi seara europarlamentarul Mircea Hava, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

RABLA pentru ELECTROCASNICE: Ministerul Mediului AMÂNĂ lansarea anunțată în ”Vinerea Verde” și complică înscrierea în program

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru electrocasnice suferă o nouă amânare, transmit surse din cadrul instituţiei. Programul trebuie să înceapă vineri 8 mai, după cum declarase chiar ministrul Mediului.Nu ar fi la prima amânare, anul trecut programul nici măcar nu a mai fost lansat.

Aştfel, Rabla pentru electrocasnice nu va mai debuta pe 7 mai, aşa cum promitea ministrul Mediului Tanczos Barna, ci abia săptămâna viitoare.

În plus programul va fi modificat, iar cei din industrie se tem că înscrierea le va da bătăi de cap clienţilor.

Înscrierea va fi mai complicată în acest an

Anul acesta, transmit aceleaşi surse din cadrul Ministerului Mediului citate de Antena3, înscrierea va fi ceva mai complicată.

Cei care îşi doresc electrocasnice noi, vor fi nevoiţi să îşi facă mai întâi un cont pe site ul AFM, ceea ce înainte nu era o obligaţie.

Mai apoi, voucherele de reducere vor fi obţinute treptat: întâi pentru electrocasnicele mari şi după, pentru celelalte categorii.

La sfârșitul lunii aprilie ministrul Mediului preciza că programul va avea trei subcategorii pentru a nu se transforma într-un „program de cumpărat televizoare”.

Program focusat pe consum mai mic de energie

Potrivit acestuia, programul se va focusa pe aparatură care va avea consum mic de energie și va avea trei subcategorii.

„Eficiența prin reducerea consumului să fie maximă. Ne concentrăm în prima fază pe mașinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă și televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete și laptopuri.

Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore. În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiționat, mașină de uscat rufe și ce mai rămâne.

Ele vor fi disponibile pentru cetățeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficiența programului să fie maximă și ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a mai spus ministrul.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice” trebuia să înceapă în 15 decembrie, însă programul a fost amânat.

Fostul ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea Fechet anunța că Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucerelor pentru rabla pentru electrocansnice

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananțate este de:

– laptopuri – finanțare de 500 de lei;

– aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;

– tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;

– aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice trebuia să înceapă pe 15 decembrie 2020, însă programul a fost amânat din cauza problemelor tehnice apărute la platforma de înscriere on-line.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Cum pot verifica restaurantele care dintre clienți sunt vaccinați, pentru a putea deschide 100%. Cîțu: Putem să avem o aplicație

Publicat

Restaurantele ar putea să verifice fiecare client într-o bază de date, cu CNP-ul introdus într-o aplicație, a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu la Constanța, după o ședință cu autoritățile locale și reprezentanții industriei HORECA.

Premierul a fost întrebat cum vor ști restaurantele care dintre clienți sunt vaccinați pentru a putea deschide la capacitatea de 100%.

„Este o propunere pe care o vom discuta vineri, vom avea soluții.

S-ar putea să existe aplicații. Azi se știe că se poate verifica în aplicație, cu un simplu CNP.

Ne gândim să o facem și mai simplu, avem timp până la 1 iunie să găsim soluții, să vedem care va fi forma pentru a redeschide restaurantele. Cred că s-ar putea face o aplicație, dar acum cu CNP se poate verifica dacă cineva e vaccinat în aplicația pe care o avem”, a răspuns Florin Cîțu.

Întrebat dacă în aceste condiții, s-ar putea considera o discriminare față de turiștii nevaccinați, premierul a răspuns: „Propunerile pe care noi le facem le-am văzut și în alte țări care au rată avansată de vaccinare. În Israel erau și penalități, noi nu facem asta. Trebuie să înțelegem propunerile în contextul campaniei de vaccinare”.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie în vârstă de 50 de ani, găsită spânzurată în locuință, într-un cartier din Alba Iulia

Publicat

O femeie s-a sinucis joi după-amiaza, într-o locuință din municipiul Alba Iulia. Potrivit unor surse Alba24, femeia avea 50 de ani și locuia în zona cartierului Ampoi 3. 

Aceasta ar fi fost găsită spânzurată în locuință de către o tânără, care ar fi fiica concubinului femeii.

Tânăra a fost cea care a anunțat mai apoi Serviciul de Urgență 112.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate